Nem éppen. Az usának egyenlőre most jó hogy a gallok elvitézkednek ott egy darabig. Addig is nem kell feleslegesen az erőiket pocsékolni. (Jelenleg nagyobb szükség lesz rájuk "hazai" környezetben és a távol keleti- csendes óceáni régiókban.)
Tudják hogy csak egy bizonyos erő szintig tudnak elmenni a francik. Ha a véletlen folytán még is csak átlépnék a határt akkor meg belátható időn belül visszatuszkolják őket. Ezért is jó lenne hogy végre az a nyamvadt közös európai haderő felálljon. Vagy bizonyos országok részvételével legalább részben.
Így van, a franciák leginkább csak úgyis Közép- és Nyugat Afrikában molyolnak leginkább. Azért az USA távollétében egy "szultánpóráz" jellegű szerepkört még ki tudnak osztani azért ...
Ebben a közös európai haderő várásban én nem vagyok annyira derűlátó. A sok balf@szkodás miatt hatékony érdekérvényesítő képességet kifelé még a közvetlen térségben sem nagyon tudna nyújtani (tény, hogy valószínűleg többet, mint most). Avagy lennének ilyen "süllyedjünk el a franciákkal a Mali mocsárban" jellegű projektek? Arra se feltétlenül vágynék ...
Ugyanakkor a másik oldalról ilyen Timmermans, Asselborn, von der Leyen, Sargentini (Juncker, Schulz) stb. stb. félék irányítása alá tennél potens haderőt? Csak nehogy aztán a "7 -es cikkely" helyett a "7 -es hadtest" jöjjön egyszer véletlenül, ha a gazdijaik azt álmodná meg velünk kapcsolatban ...
Meg aztán ne menjenek át előbb-utóbb azzá, mint a "jogelődjük" (tudom nem az) a OMM ... A mi katonáink külföldön valahol aztán majd Ők küldenek helyettük ...
Tudom, hogy nem erről szólna hivatalosan meg nem ezek a "szép ideák" mögötte, de sajnos a fentebb említettekből, meg a hasonszőrűektől én bármit ki tudok nézni ...