.
"...saját maguknak"/saját érdekeik szempontjából értékelve!
Nekünk nagyon NEM!
Most sem vagyok a feltétlen/további német érdekeltségek híve!!!
Miért is jó nekünk egy erős Németország???
...német tulajdonú legnagyobb
és ellenzéki médiával???
...legnagyobb német vezetésű Eu-Parlamenti pártcsoporttal (Európai Néppért, Fidesz kiközösítve, majd kirúgva...)???
Ja, hogy egy erős Németország könnyedén ki tud használni (gyakorlatilag mindenkit Európában)!!!
Nem lenne jobb egy kicsit roggyantabb Németország, ahonnan éppen menekülnek a cégek???
...csak a hazai Politika EZT(a tényt!!!) még fel sem meri ismerni!!! (Semmi gond, tényleg szokatlan, de VALÓS!!!)
...lassan nem nekünk kell örülni, hogy ide jönnek, hanem NEKIK!!!
Ehhez kellene egy "kicsit" több politikai önbizalom és bátorság!!!
Vajon miért is támad/gyengít mostanában bennünket a néha kivillanó német gazdasági/politikai Érdekcsoport???
A mégis kijátszható "jogállamisági-kártya", Szájer, az ilyen-olyan (mondvacsinált) okkal fel- felmerülő --és azonnal kül-, belföldi média-ordító-zajos-- pénzelvonás(ok)!!!
Tévedés, hogy nekünk jó az erős Németország, jó az erős Európai-Unió.
Nekünk egy gyenge Németország jó, aki "kénytelen" értékelni azt, aki segít neki, és nem pedig "kegyesen" megengedi, hogy --a valójában nagyon is fontos-- segítséget megadhassa neki "valaki"(Magyarország!!!) !!!
Kezd Nekem, gyanús lenni, hogy nem is csak a munkaerő miatt jönnek a német cégek, hanem az
olcsó energia/közművek/(gyors)bürokrácia miatt!!!
...és még kapják a milliárdos támogatásokat, holott lassan --SZERINTEM-- "Meztelen a Király..."/Fordítva ülnek a lovon!!!
Ezért bassz@ a csőrömet ez az év-végi/-eleji (kb.) 35%-os Lynx áremelés, miután megmentettük a(z akár pár-tíz) milliárdos Rheinmetall projektet.
"Érdekes" ez a német "hála"!
Erősen emlékeztet a II. V-h-s magyar-német "baráti/szövetségesi" viszonyra!!!
Azért a 35%-os emelésért nagyon sokat kéne nyújtani!!! Én nem tudok olyan --reálisan szükséges-- műszaki (többlet-)tartalmat, ami a régi darabszámnál nekünk szükséges/indokolt!!!
Az össze-vissza ígérgetett fejlesztések mögött pedig nekem a hazai (német árakhoz képest "gombokért" (boccccs...) képzett szürkeállomány "kiszipkázásának" tervét látom --egy (természetesen nem német háttérjátékosok miatti) "választási baleset" miatt bekövetkező megromlott körülmények miatt-- amikor a megváltoz(tat)ott hazai helyzet/körülmények miatt "meg kell menteni" a képzett szakember6mérnök állományt!
"...emberiességi okokból!" Csakis! Szimplán!
Mindenkire rábízom ezek átgondolását, minden rosszindulat nélkül, de egészséges("önvédelmi") gyanakvással!
Jó éjszakát hozzá!
.