[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 899
21 399
113
Számomra is meglepetés, hogy ide fajultak a dolgok,különösen Bécsben, (nem tudom, mi a helyzet más nagy kórházakban...) bár tapasztalható volt, hogy az eügyi ellátásban egyre inkább a fizetős rész kezd eluralkodni. Szakorvost gyakran csak privát lehet igénybe venni, vagy vársz, amig sorra kerülsz. Hamisan értett takarékosságból a betegbiztositó nem köt elég orvossal szerződést. De ahol, ott is a fizetés nagyon gyatra. Az orvos kénytelen gyorsan kezelni a pácienseket, hogy a pénzt keressen és urrá legyen a sok páciensen. Nem tragikus még a helyzet, de egyértelműen rosszabodik az ellátás,különösen,ha az anyagi helyzeted szerény.

A legfobb problema az ember hiany. Nincs eleg apolo, szakapolo, fonover… mint fentebb irtam a testverem egy privat korhazban nover. Osztalyok fele van zarva, mert nincs szakember, a Covid alatt amikor nagy volt a cink konkret emelet volt zarva. Aki megy melozni hamar le is lep, mert rengeteg a tulora, a stressz es komoly nyomas van rajtuk.
O most babaval van otthon, konyorogtek neki, hogy csak 1 evre maradjon otthon es ne hosszabb idore…

Ezt ugy probaljak javitani, hogy ha valaki jelentkezne apolonak vagy egyeb korhazi szakra annak mar a tanfolyam ideje alatt is fizetest adnak. Tehat konkretan, ha eddig peldaul valaki munkanelkuli volt es az AMS ajanlott neki ilyen munkat, mert volt legalabb B2-es nyelvrudas es nem volt sotet, akkor kapta a tanfolyam ideje alatt a munkanelkuli penzt -cirka 8-900€. Nagyon kevesen jelentkeztek, nem talaltak egyeb megoldast mint mar a tanfolyam ideje alatt is -apolo 1 ev, szakapolo 2 ev- fizetnek 1200€ fizetest es ezt meg az AMS kiegesziti 400€ munkanelkuli jarandosaggal. Egyenlore nem tudni megoldja-e az apolo hianyat, mindenesetre ez leghamarabb 1-2 ev mulva erezheto. Addig pedig marad ez a helyzet.

Kicsit az apolo fizetesekrol itt Becsben, alapesetben 37,5 oras a munkahet, 12 oras muszak van, tehat heti 3 nap a melo es a kezdo fizetes brutto 2100-2400€. Ezt nagyjabol a szakpotlekok miatt kozel nettoban meg is kapjak, 2000 alatt nincs fizetes. Es megis orbitalis hiany van olyan alap szakmakbol, mint az apolo, fertotlenito, aszisztensek…
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Hollandia kitoloncolhatja a katonai mozgósítás miatt menedéket kérő oroszokat
Forrás: https://kuruc.info/r/4/253287/

Lefogadom, hogy ez példásan fog menni a migrikkel szemben.
Segítenek az orosz hadseregnek :D ?!

Ukrajna ügyének árulói! Töltik fel a Wagner meatshield alakulatot ezek a derék hollandusok :p !
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 140
93
Esélytelenek kb. teljesen.

Jól beszél, de semmi jelentősége sajnos...
Sajnos igazad van. Túl vannak a 24. órán. Az oroszoknak/kínaiaknak semmi mást nem kell csinálniuk, mint 1-2 évig még elhúzniuk az ukrán vergődést és a nyugatot elszigetelni a fontosabb nyersanyagforrásoktól (nem mintha az EU nem tenne meg ezért önként mindent), a többit elintézi a kapitalizmus.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 879
113
Már a jogállamot fenyegetik a "bevándorló hátterű" drogkereskedő bandák Hollandiában

Másfél éve lőttek le egy neves bűnügyi újságírót, aki épp ezt kutatta. Peter R. de Vries meggyilkolásának ügyét jövőre újratárgyalják, mert a bíró az életveszélyes fenyegetések elől külföldre menekült.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/253275/

:D :D :D Ötven évvel le vagyunk maradva.




Akkor tanulnak tőlünk a derék hollandusok,a jogállamiság ügyében,lehet az ő forrásaikat is zárolni,hirtelen.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 879
113
Brüsszeli korrupciós botrány: a görög hatóságok már Panamában nyomoznak
Forrás: https://kuruc.info/r/4/253303/



Az kedves alelnökasszony különböző számláin óvatos 20 000 000€-nyi aprót találtak eddig, a baráti Marokkó,és Qatar titkosszolgálatok adományaiként,de semmi gond,mert eddig csak 60 körüli, balos,ep képviselő érintett az ügyben, business as usual....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 631
55 145
113
Egy cikk a Der Standardban a bécsi eügyi problémákról:
Nem koordinálják, hogy ne menjenek a mentők csoportosan egy kórház felė, ott dugót okozva. (WTF?)
3500 személy, az eügyi munkavállalók 11%-a van betegszabadságon.
A személyzethiány miatt 928 ágy nem használható. Ez az összes ágy 17,5%-a.
Mindez "nagy kihivást" jelent a bécsi eügy számára, irják a cikkben.