[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 346
33 402
113
Egy dolog az ami érdekli őket, az Európa dezintegrálása és az ukrán termőföld. De csak mert ők az USA-ban vannak.

Nem dezintegrálni akarják Európát, hanem gleichschaltolni. Az ukrán termőföld meg talán a rétegrepesztéssel kitermelhető gázmezők stb. bizonyára érdekesek persze számukra. Valamint az emberanyag is. Otthon nincs már megbízható fehér katonaanyag elég, a hadseregben tisztogatások voltak, hogy eltávolítsák a trumpistákat, "fehér szupremacistákat", a fehér férfiak minden eddiginél kevesebben jelentkeznek, régi katonacsaládok fiai döntenek úgy nagy számban, hogy nem akarnak a seregben szolgálni (hiába kezdtek nyár óta az amerikai hadsereg reklámjaiban hirtelen színesek, nők, "LMBTQ+/nembináris személyek" helyett ismét fehér férfiakat mutatni - ezt sokan a háború előjeleként dekódolták). Nyugat-Európában sincs. A birodalomnak Kelet-Európa tud most olyan katonaanyagot szállítani még, amelyiknek a hűsége a birodalomhoz megkérdőjelezhetetlen lesz, de nem is kell a fizikai és szellemi követelményeket a minimum alá csökkenteni miatta.

Magyar szempontból a közvetlen veszedelem a felfegyverzett ukrán nacionalizmus.

Az önállósulni nem fog, de ránk küldhetik persze őket végső esetben.

Európa szempontjából pedig a tengerentúlról levezényelt lezüllesztés.

Inkább úgy mondanám, Európa piacnak kell nekik, illetve humánerőforrás-elszívási terepnek. A "régi" európai ipar és mezőgazdaság nem kell, azt fel kell számolni, jó ürügy erre a klímasemleges agenda. Lengyelországot tervezik ipari bázisnak, Ukrajnát mezőgazdaságinak, illetve egy hűséges szövetséges katonaállam-övezetet, birodalmi limest létrehozni a Kirkenestől az Azovi-tengerig. Vagy keletebbre akár, mert Oroszország így is túl nagy, túl sok ásványkincs van ott, nem ártana elkezdeni darabolni. Kínát nem lehet másképp teljesen körülzárni, bár a szárazföldi kínai-orosz áru- és nyersanyagforgalom jelenleg korlátozott a szállítási kapacitások elégtelensége miatt. Másrész viszont ellenségre szüksége van a birodalomnak, lehet jobb neki egy új hidegháború.

Az amerikaiakat haza kell hivatni az öreg kontinensről, míg az oda gyűlt örök áldozatokat vissza kell hozni ide, mégpedig lehetőleg valami exodus keretében. Akkor 50-100 évre megint kicsit meghúzzák magukat, főleg, hogy szembetalálkoznak az ide betelepített nem éppen barátaikkal.

Na még csak az hiányozna. Egyébként persze a lengyel, galíciai őshazába való visszatérés felvetődhet. A klímaváltozás miatt is tarthatatlanná válhat a közel-keleti őshaza hosszabb távon. Akkor meg nincs más választás, mint a telepeseket az ősök földjére áthozni. Akkor nem kell majd annyit utazni az umani csodarabbi sírjáig.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 102
15 686
113
lol

Majd nézzünk rá az EU választások előtt minden pénzt megkaptunk-e és hogy a magyarok visszakapták-e a 2015 előtti jogaikat.

Névtelen diplomatákra és tisztviselőkre hivatkozva arról írt a lap, hogy „Olaszország és Franciaország nagyobb rugalmasságot sürgetett Brüsszeltől, hogy Magyarország könnyebben jusson uniós forrásokhoz. A német Olaf Scholz azonban – ugyanezek a diplomaták szerint – a reggeli során visszavágott, és

ragaszkodott ahhoz, hogy Magyarországnak akkor kell megkapnia a forrásokat, ha megfelel a kritériumoknak”.

Ursula von der Leyen pedig azt hangsúlyozta, hogy a magyarok nem kaptak további engedményeket, amit Scholz is hangoztatott a csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón.



+

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 118
22 995
113
Gondlom Bayer Zsoltról is ezt gondolod.

Ne rám legyél dühös, mert a nemzeti konzultáción határozott utasítást adtál a kormányodnak és a miniszterelnököd átvert. Orván Viktor a te problémád, mindnyájunk problémája.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ levélszemetét meg dobd csak nyugodtan a kukába.
Srácok, ti aztán ezt jól benéztétek. Köpök a Bayer Zsoltra konkrétan. Ez meg, hogy én mire adtam utasítást és kicsodámnak??? Nem tudom honnan veszed, hogy én bármit is kitöltöttem vagy azt, hogy én mennyire vagyok elégedett? Sehol nem olvashattál tőlem ilyet, ellenben magabiztosan állítod, mert a gondolkodás nem erősséged, viszont remekül általánosítasz vagy mondod meg ki és mit gondol. Profi vagy! Tökéletesen tudod hogy kell full vakon mesélni arról ki mit lát és kinek mi milyen színű.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Neki elhiszem hiszen ott volt, a sok vágyvezérelt dollárban fizetett újságiró meg csak elővette a régen megirt cikket, hogy OV -végre- becsicskult. A döbrögink olyan amilyen, de nagy halak között cikázik,...sokaknak Brüsszelben görcsbe rándul a gyomra, ha meghallják nevét és ennek is megvan a pozitiv oldala.
Mosdassátok még a szerecsent, én elhiszem, hogy a végén fehérre tudjátok suvickolni!
rendercombined.jpg
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 144
113
  • Tetszik
Reactions: arcas

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 981
23 015
113
Mosdassátok még a szerecsent, én elhiszem, hogy a végén fehérre tudjátok suvickolni!
rendercombined.jpg
Ha Te kiragadott képkockákra élvezel...! :rolleyes: Legyen.
Én csak leirtam a véleményemet, a tények ott vannak a brüsszeli doksikban, google a barátod,...nem mosdatok senkit. Végig olvastam az összes "csicskulós" kommentet is, erre készültem már rég,...hiszen régóta rá voltak feszülve egyesek erre a pillanatra, függetlenül attól, hogy ez milyen körülmények között milyen deal mellett lesz. Nem mindenkinek erőssége a gondolkodás na. Mégsem ragáltam mindegyikre. Tiszteletben tartom más véleményét.

Ezt meg csak úgy itt hagyom, érdemes izlelgetni a neveket az eddig még ismeretlen de OV szerint "erős garanciák" függvényében:

"Orbán a csúcs előtt pont ezen országok vezetőivel – Emmanuel Macron francia elnökkel, Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Olaf Scholz német kancellárral -, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács, és Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével egyeztetett, a Politico szerint később csatlakozott hozzájuk Mark Rutte holland, Donald Tusk lengyel és Alexander De Croo belga miniszterelnök is." :oops:
(forrás: Napunk.sk)

Pár hónapon belül úgy is kiderül ki mit alkudott ki.
..a hivatalos szövegek kint vannak szépen. A háttérben lévőket meg majd idővel kihozzák saját szájiz szerint tálalva a direkt36-ra hivatkozva a telex és tsai. :rolleyes:

Felvidéki magyar sajtószemlében pl.:

Robert Fico (Smer) az uniós csúcs csütörtöki rallyja utáni sajtótájékoztatóján az EU-s megállapodás győztesének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Elmondása szerint Orbán nem engedett a zsarolásnak és végül elégedetten mehet haza, mert kiharcolta mindazt, amire Magyarországnak szüksége volt. A magyar gazdaság tönkretételére szőtt brüsszeli terveket pedig nyílt zsarolásnak nevezte:
„A zárónyilatkozatban szerepel egy bekezdés, amely visszautal a 2020-as év zárónyilatkozataira, amelyek megállapítják az úgynevezett kondicionalitás feltételeit. (…) Én pontosan tudom, miről van szó. Ezek a feltételek azt határozzák meg, mikor állíthatók meg a források a jogállamiság és hasonlók megsértése esetén. Orbán Viktor most mindenkit emlékeztetett, hogy miről született akkor megállapodás. (…) Ez az egy általános mondat arról szól, hogy Orbán Viktor győzött, és vitt mindent. Orbán Viktor elégedetten mehet haza.”
(forrás: körkép.sk, ...az általam is linkelt interjúból)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Hogy lett Meloni Soros-baba?

Hogyan lett Giorgia Meloni áruló? Mármint önök joggal kérdezhetik, mi az, hogy áruló. Hiszen nem olyan régen még Orbán Viktorral együtt vett részt különféle politikai rendezvényeken, különös tekintettel arra a politikai rendezvényre, amelyet az ő politikai pártja fémjelzett.

És ezt itt és most ennyiben is hagyhatnánk. Csakhogy a jobboldal ma már nem feltétlenül jobboldalit jelent és és a baloldali sem feltétlenül baloldalit. Mint ahogy azt nem egy alkalommal leírtam ezen a felületen is, maga az oldal, az egészen keveset számít. Főleg akkor, ha politikai szövetséget kell kötni.

Miért is mondom ezt? Mert minket Magyarországról nem érdekel, ha valaki jobboldali vagy baloldali kormányt alakít. Leszarom, egészen pontosan. De az, hogy ilyen bolsi terroristákat véd, az kibaszottul túl van mindenen. Miről beszélek?

Meloni, annak az olasz kormának a feje, amelyik állítólag jobboldali, amelyik állítólag szövetséges, tiltakozik egy antifa bűnöző fogvatartása ellen. Hadd helyezzem önöket képbe. Történt, hogy tavaly télen, nagyjából ilyentájt, külföldről érkezett, maszkos gecik a nyílt utcán kezdtek el kalapáccsal verni magyar állampolgárokat. Több ilyen támadást hajtottak végre, elég az hozzá, hogy volt, akit elkaptak, azok pedig rögtön elkezdték játszani az ártatlan bárányt.

Nálunk ilyen nem szokás. Azért is mondom ezt mindenek előtt, mert mi nem szoktunk ilyet csinálni. Sőt, tovább megyek: ha ilyesmi történne egy magyar állampolgárságú emberrel, értsd, egy külföldön elkövezett gonosztette miatt abban az országban akarnának rá büntetést kiszabni, amely országban él, akkor azt mondanám, hogy ez így van rendben. Teljesen oké, hogy szeretnétek felelősségre vonni. Mitől lehet az, hogy valami oknál fogva Nyugat-Európában ez már nem dívik? Mitől lehet az, hogy csak mi vagyunk azok, akik azt mondjuk, hogy talán ez mégsincs teljesen rendben való módon?

Oké, elfogadjuk. Meloni teljes egészében Frankfurt lekötelezettje. És önmagában ezért nem is szeretném különösebben nagyon felelősségre vonni. Szeretné az országa számára a legjobb jót elérni, ezért alkalmazkodnia kell. Különutakat kötnie. Leszarom. Nem az én restanciám. Én csak azt látom, hogy az a külpolitikai szövetség, ami színektől és elkötelezettségtől mentesen kezdett utat törni, az lassan elér mindent, amit elérni akart. Valójában nem arról van itt szó, hogy mindazok az erők, amelyek most rosszak akarnak, ne akarnák az, hogy ne legyen egy megnyugvás. Valójában arról van szó, hogy egyedül vagyunk.

Emlékeznek még erre az örökbecsüre? Egyedül vagyunk, Tibor! És tényleg. Fogalmunk sincs, hogy ki és mi feszélyez minket. De az biztos, hogy egyedül vagyunk. Bármilyen jó is volna az ellenkezője, attól még ez az igaz. Most akkor tényleg vissza mindahhoz, amiről eddig volt szó. Miben segít vagy miben akadályoz ez minket? Valószínűleg egyik sem igaz. Leginkább azzal kell szembenéznünk, hogy nincs szövetségesünk. Kész, ennyi, nem maradt. Nem azért, mert izé, mert valami rosszat akarnék rájuk mondani, hanem azért, mert nincs. És ezzel nemigen tudunk mit kezdeni. Meloni megy tovább a maga útján, amit néppártos csicskonzik fémjeleznek, mit pedig elkönyvelhetjük, hogy nem, egyszerűen nem lehet és nincs is másik szövetségesünk. Bevesszük Brüsszelt? Adja az ég! Erre volna szükség!

Nem is tudok valami kedvezőt mondani senkinek. Ez van.

 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 870
123 076
113
Ha Te kiragadott képkockákra élvezel...! :rolleyes: Legyen.
Én csak leirtam a véleményemet, a tények ott vannak a brüsszeli doksikban, google a barátod,...nem mosdatok senkit. Végig olvastam az összes "csicskulós" kommentet is, erre készültem már rég,...hiszen régóta rá voltak feszülve egyesek erre a pillanatra, függetlenül attól, hogy ez milyen körülmények között milyen deal mellett lesz. Nem mindenkinek erőssége a gondolkodás na. Mégsem ragáltam mindegyikre. Tiszteletben tartom más véleményét.

Ezt meg csak úgy itt hagyom, érdemes izlelgetni a neveket az eddig még ismeretlen de OV szerint "erős garanciák" függvényében:

"Orbán a csúcs előtt pont ezen országok vezetőivel – Emmanuel Macron francia elnökkel, Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Olaf Scholz német kancellárral -, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács, és Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével egyeztetett, a Politico szerint később csatlakozott hozzájuk Mark Rutte holland, Donald Tusk lengyel és Alexander De Croo belga miniszterelnök is." :oops:
(forrás: Napunk.sk)


..a hivatalos szövegek kint vannak szépen. A háttérben lévőket meg majd idővel kihozzák saját szájiz szerint tálalva a direkt36-ra hivatkozva a telex és tsai. :rolleyes:

Felvidéki magyar sajtószemlében pl.:

Robert Fico (Smer) az uniós csúcs csütörtöki rallyja utáni sajtótájékoztatóján az EU-s megállapodás győztesének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Elmondása szerint Orbán nem engedett a zsarolásnak és végül elégedetten mehet haza, mert kiharcolta mindazt, amire Magyarországnak szüksége volt. A magyar gazdaság tönkretételére szőtt brüsszeli terveket pedig nyílt zsarolásnak nevezte:
„A zárónyilatkozatban szerepel egy bekezdés, amely visszautal a 2020-as év zárónyilatkozataira, amelyek megállapítják az úgynevezett kondicionalitás feltételeit. (…) Én pontosan tudom, miről van szó. Ezek a feltételek azt határozzák meg, mikor állíthatók meg a források a jogállamiság és hasonlók megsértése esetén. Orbán Viktor most mindenkit emlékeztetett, hogy miről született akkor megállapodás. (…) Ez az egy általános mondat arról szól, hogy Orbán Viktor győzött, és vitt mindent. Orbán Viktor elégedetten mehet haza.”
(forrás: körkép.sk, ...az általam is linkelt interjúból)
"mindenki úgy ferdít ahogy neki jó."
Fogadjunk scholz meg azt mondta otthon ejj de jól megbüntettük Viktort :D
Ilyen nyilatkozatokra nem adok, majd ha utalják a pénzeket akkor komolyan veszem ezt az egész hacacárét, ha meg nem akkor az is igazolni fogja pár ember állításait.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
„Nem szállítunk fegyvert és nem is adunk pénzt fegyverre”
2024-02-02

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország” című műsorában nyilatkozott a tegnapi EU csúcson született megállapodásról és a megállapodás garanciáiról.

Kulcskérdés a béke, azonban ebben nem állunk jól, mert Brüsszel háborús lázban ég – jelentette ki a miniszterelnök hozzátéve, hogy azon kellene dolgozni, hogy a háborúnak minél előbb vége legyen, ehhez képest Brüsszelben háborús logika mentén érvelnek az uniós vezetők.

– Nem szállítunk fegyvert és nem is adunk pénzt fegyverre – húzta alá a kormányfő. Mint mondta, a mostani 50 milliárd eurós támogatás arra van, hogy az ukrán állam ne menjen csődbe. Jelezte, hogy ha az EU és az USA nem küld pénzt Ukrajnának, akkor az ország összeomlik.

– Az idő az oroszok oldalán áll, és minél tovább tart a háború, annál több ember hal meg. Magyarország számára az a veszély fenyegetett, hogy elveszik a hazánknak járó pénzeket és odaadják Ukrajnának – jegyzete meg. Kiemelte, hogy a nagy országok vezetőivel sikerült megegyezni arról, hogy ez nem történhet meg.

A miniszterelnök szerint teljes félreértés, hogy az ukránok értünk harcolnak, illetve azok a felvetések, hogy, ha az ukránok nem állítják meg az oroszokat, azok bemasíroznak Berlinbe. – Az oroszok Ukrajnát sem tudják legyőzni, ezért nem tudnának eredményesen szembeszállni az egész NATO-val – vélekedett.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a nyugati tagállamok háborúpártiak, és ezen nem is tudunk változtatni. A német sajtó szerinte világháborús hangulatban működik.

Béke akkor lesz, ha Brüsszelben változás lesz – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte, hogy továbbra és jelentős nézetkülönbség van Magyarország és Brüsszel között a migrációról, a gender-ügyről, valamint arról is, hogy meg akarják szüntetni a rezsicsökkentést, valamint a kamatstopot.

Törőcsik Zsolt, a Kossuth Rádió műsorvezetője felidézte az ukránok véleményét, amelyek az ungvári miniszterelnöki találkozó után fogalmazódtak meg, amikor is kijelentették, hogy sem Szijjártó Péter, sem Orbán Viktor nem orosz pártiak, hanem magyar pártiak. Erre reflektálva a miniszterelnök úgy fogalmazott:

„Nem érdekel a véleményük ebben a tekintetben, mert oda azért nem süllyedhet Magyarország, hogy Magyarország miniszterelnökéről és külügyminiszteréről valaki más mondja el, hogy az milyen. Ha mégis erre vetemednék, akkor mi ezt figyelmen kívül hagyjuk. Mi egy szuverén ország vagyunk. Nem tartunk igényt az ukránok kóser pecsétjére, hogy ők mondják meg, hogy mi mik vagyunk. Hát jól nézünk ki, egy ezer éves magyar államról ne mondják meg nekem itt a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk, majd azt mi eldöntjük. Ezt figyelmen kívül hagytuk. Lehet, hogy ezt ők barátságos gesztusnak szánták, na, de egy önbecsüléssel rendelkező országnak ilyet nem lehet mondani. Természetesen Magyarország a magyaroké, a magyar kormány a magyarok érdekét képviseli, és csinál egy külpolitikát Ukrajnával szemben is, az oroszokkal szemben is, Amerikával és Brüsszellel szemben is, ahogy egy szuverén államhoz illik, mi ezt csináljuk.”

Ukrajnával kapcsolatban Orbán Viktor a továbbiakban kijelentette, hogy nagyon nagy a távolság a két ország között számos kérdés megítélésében, Magyarország pedig nem akar beleszólni a háború kérdésébe, mert ha Ukrajna úgy dönt, hogy vállalja mindazt, ami a háborúval jár, akkor ehhez joga van, mert Ukrajna is egy szuverén állam.

A miniszterelnök kijelentette, hogy Ukrajna nem kérheti, hogy hazánk kötelezően támogassa a harcukat. Magyarország nem a háborúban, hanem a békében segít Ukrajnának, hiszen a legnagyobb humanitárius akciót hajtotta végre Magyarország, több mint egymillió ukrán embernek biztosította hazánk a belépését, a maradását, vagy az áthaladását az országon keresztül, és több tízezer ukrán ember van Magyarországon, akiknek mi adunk munkát. A miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy ezerszám vannak ukrán gyermekek hazánkban, akiket Magyarországon ingyen tanítunk. Több mint ezer magyar iskolában és óvodában tanulnak ezek a gyermekek.

Hátrébb az agarakkal, több tiszteletet a magyaroknak!” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

- Magyarország nem akar beleszólni a háború kérdésébe, csak pízt ad a folytatásához. (Az én zsebemből, nem a sajátját)





Orbán engedménye a háború folytatásának kedvez

2024-02-02

A Magyar Békekör értékelése

Az ukrajnai háború folytatásának kedvez Orbán Viktor Brüsszelben tett engedménye a Kijevnek nyújtandó 50 milliárd euró megszavazásáról, és az ukrán haderőnek szánt rakéták, tüzérségi lövedékek és lőszerek szállításának felgyorsításáról – állapítja meg a Magyar Békekör.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy miniszterelnökünk nem tudott ellenállni a rá nehezedő szövetségesi nyomásnak, és a béke ügyét nem szolgáló kompromisszumot kötött.

„Az EU kész támogatni Ukrajnát, ameddig csak szükséges” – áll az EU brüsszeli csúcsértekezletének Orbán által is aláírt zárónyilatkozatában, melyből az is kiderül, hogy Magyarország is hozzájárult a folyamatos katonai készletadományozáshoz, az új katonai megrendelésekhez és az európai hadiipar kapacitásának növeléséhez.

Cserében Orbán elérte, hogy a nekünk járó kb. 20 milliárdnyi eurót nem fogják Ukrajnának adni, hanem megkaphatjuk, ha Brüsszelnek tetsző magatartást tanúsítunk.

Az Ukrajnának megszavazott 50 milliárd euró előteremtéséhez viszont a magyar adófizetőknek is a zsebükbe kell nyúlniuk. Mindezek miatt miniszterelnökünk brüsszeli tanácskozást értékelő nyilatkozata, miszerint „A háborúban nem veszünk részt, fegyvert nem küldünk, továbbra is a béke pártján állunk” csak részben fedi a valóságot. Közvetlenül valóban nem veszünk részt, de közvetve igen, hiszen megszavaztuk Ukrajnának mind az anyagi, mind a katonai támogatást. Orbán meghajolt a nyugati akarat előtt, s ezzel rossz szolgálatot tett a békének.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 144
113
"mindenki úgy ferdít ahogy neki jó."
Fogadjunk scholz meg azt mondta otthon ejj de jól megbüntettük Viktort :D
Ilyen nyilatkozatokra nem adok, majd ha utalják a pénzeket akkor komolyan veszem ezt az egész hacacárét, ha meg nem akkor az is igazolni fogja pár ember állításait.
Szerintem ez a 2 fordulós megállapodás vége már novemberben le volt fektetve. A köztes idő az alkudozásról szólt. Ez a tegnapi meg inkább egy színjáték volt.

Mi történt?
November vétó
December elindultak az utalások
Január további háttértárgyalások
Febr. 1. Megállapodás a kitétellel, hogy nincs többé alapja a pénzek visszatartásának.

Miről is szól?
November - nincs egyezség, ha visszatartjátok a pénzt.
December - ok, elengedjük a pénzek egy részét, a többi a megegyezés után, mert nem bízunk benned, hogy tényleg nem vétózol.
Január - ok, de csak akkor engedjük el a vétót, ha írásba is adjátok, hogy nincs több jogállamisági problémánk
Febr. - deal, ott a leírt megállapodás utolsó tétele, feketén-fehéren.

Innentől ha jogállamisági eljárásra hívatkoznak, akkor megszűnik a jogalapjuk. Ha meg nem küldik a benyújtott számlák ellenértékét, akkor Európai Bíróság.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 870
123 076
113
Szerintem ez a 2 fordulós megállapodás vége már novemberben le volt fektetve. A köztes idő az alkudozásról szólt. Ez a tegnapi meg inkább egy színjáték volt.

Mi történt?
November vétó
December elindultak az utalások
Január további háttértárgyalások
Febr. 1. Megállapodás a kitétellel, hogy nincs többé alapja a pénzek visszatartásának.

Miről is szól?
November - nincs egyezség, ha visszatartjátok a pénzt.
December - ok, elengedjük a pénzek egy részét, a többi a megegyezés után, mert nem bízunk benned, hogy tényleg nem vétózol.
Január - ok, de csak akkor engedjük el a vétót, ha írásba is adjátok, hogy nincs több jogállamisági problémánk
Febr. - deal, ott a leírt megállapodás utolsó tétele, feketén-fehéren.

Innentől ha jogállamisági eljárásra hívatkoznak, akkor megszűnik a jogalapjuk. Ha meg nem küldik a benyújtott számlák ellenértékét, akkor Európai Bíróság.
Reméljük így lesz. Aztán majd úgyis meglátjuk.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 981
23 015
113
"mindenki úgy ferdít ahogy neki jó."
Fogadjunk scholz meg azt mondta otthon ejj de jól megbüntettük Viktort :D
Ilyen nyilatkozatokra nem adok, majd ha utalják a pénzeket akkor komolyan veszem ezt az egész hacacárét, ha meg nem akkor az is igazolni fogja pár ember állításait.
Egyben megegyezhetünk, a legtöbben itt szemüvegtől függetlenül qrvára örülünk annak, hogy ennek a szálnak már legalább vége...
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 299
12 644
113
Megvonni szavazati jogunkat pedig annak tükrében, hogy OV együttműködött velük, mint ukrajna EU-s csatlakozási tárgyalásai megkezdésében, mind pedig az 50 milliárd kapcsán, nem lesz egyszerű.
Szerintem jól játszik Viktor.
Nem teljesen mindegy, hogy mi alapon vonják meg a szavazati jogot?
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 144
113
Ez a cikk külön pikáns.
Felhívnám az utolsó részre a figyelmet:
A Politico arról is beszámolt, hogy amint meglett a megállapodás, Ursula von der Leyen egyből tárcsázta is Washingtont. Ahogy fogalmaztak,


„Ursula von der Leyen a mai megállapodás után gyorsan felhívta Joe Biden amerikai elnököt.

John Kirby, a Fehér Ház szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a Kijevnek nyújtott uniós támogatás »nem helyettesíti az amerikai vezetést«, mivel a Biden-kormányzat továbbra is nyomást gyakorol a Kongresszusra az Ukrajnának nyújtott további segélyek érdekében.”
Ne legyünk azért nagyon meglepődve, ha Amerikából már nem fog több pénz érkezni. Mennyi Abramsot sikerült is végül leszállítani? :)
Ez a "nem helyettesíti az amerikai vezetést" meg külön szemöldök felhúzó:
  • mit is vezetnek ők? A koalíciót? (annyival nem dobtak bele többet a buliba, ráadásul végül a pénzek nagy része náluk landolt) A harcot? (úgy tudtam az oroszok nem a NATO ellen harcolnak)
  • jelenlegi állás szerint Amerika megint beleugrasztotta az európai marhákat egy f@szságba, majd szépen benne is hagyták őket a vízben. Mondom, az utolsó (már akkor is csak jelképes) támogatás valamikor 3-4 hónappal ezelőtt érkezett tőlük. Aztán játsszák a hülyét, hogy a Congresszusi jóváhagyásra, és belpolitikai csatározásokra várnak. Mennyivel is növelik meg minden évben az adósság limitet? 100 Mrd-okkal?


Egyszerűen az amerikaik már tudják, hogy ez a kávé már lefőtt (a hadviselés törvényszerűségeit nem lehet tartósan kijátszani), és a céljaik rendben vannak. Most már csak hagyni kell, hogy okafogyottá váljon az egész ügy.