[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 285
55 525
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 536
32 008
113
Mindenesetre az amerikai drogosok úgy tűnik, hogy nagyon kedvelik! Már bele is haltak vagy százezren. A tálibok meg szerintem, csak piárfogásból kaszálgatják a mákföldeket virágzás előtt, és csak azokat amiket nem ők ellenőriznek!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 180
29 143
113
Németország. Nem tudod, hogy sírj, vagy nevess. Esetleg köpj egyet.

Mannheim:
https://www.welt.de/politik/deutsch...Mannheimer-Messerattacke-speziellen-Fall.html
A főügyész szerint speciális esetről van szó, nem utal semmi arra, hogy a késelőnek dzsihadista motivációja lett volna.
Valójában csak tortát akart szeletelni, az iszlámkritikus fazon meg rendőr csak útban voltak.

Essenben egy szexuális bűnöző megszökött a gondozójától, akivel sétálgattak a városban
https://www.welt.de/vermischtes/kri...t-sich-nach-stundenlanger-Flucht-Polizei.html
Később feladta magát a rendőrségen.

És egy kis becsületgyilkosság, 15 éves halott afgán lány, a szülei előzetesben
https://www.welt.de/vermischtes/art...Leiche-von-15-Jaehriger-Eltern-in-U-Haft.html
 

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
97
308
53
A német az a nép, ahol mikor az amcsik rájuk robbantják az NS2-t kussolnak, Lipcsében a legerősebb pártjuk ami állítólag jobboldali keresztény, arabul tolja a plakáton kampányban az üzenetet, a rendőr Mannheimi esetnél kiszabadítja a késes arabot, aki hálából megöli, meg betiltják a második legnagyobb pártot az AFD-t, ha tudják, mert valóban német érdekben szeretne politizálni!

Nincs itt már nekik remény...
Valóban szarul néz ki a dolog ha így felsoroljuk....
Sajnálatos!!! De szerintem a történések egyszerűen még nem érték el az ingerköszöböt a népnél(egyiknélse), hogy tevőlegesen történjen is valami.... mert ugye a "képzelt jólét" és az érdektelenség még erősebb.
Egyszerűen elmenekülnek a négy fal közé fogyasztani, mert az jól esik és "-ezt a környezetet Én irányítom"...
Az arány változik... az irány egyértelmű.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 003
12 838
113
A párizsi rendőrség nyomoz egy 12 éves zsidó lány megdöbbentő csoportos nemi erőszakja ügyében


Oseiknek tobb eszuk volt, ok meg spanyol teruleten harcoltak ellenuk. Most majd harcolhatnak a sajat fovarosukban a sok blf@sz miatt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 932
87 304
113

Én nem tudom hová fajul még ez a dolog, de a fej vagy gyomor a legenyhébb amit gondolok a történetről ...
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 592
8 146
113
Jon, jon a hatalmas borulas a nemeteknel:


"nearly 44% drop over the past two years."

chart.png


Az egyik legfontosabb mutato az elkovetkezo idok economy ill jobs szamaira nezve, es szinte szabadesesben zuhan masodik eve.

Scholz ugy kerul majd be a tortenelemkonyvekbe, hogy az a gerinctelen barom, aki Merkelt kovetve vegleg szetverte a nemet gazdasagot es ujra hatalomra juttatta a szelsojobbot.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
861
4 829
93

Én nem tudom hová fajul még ez a dolog, de a fej vagy gyomor a legenyhébb amit gondolok a történetről ...
szeretném már látni, ahogy ezt megpróbálják Kínában ...
mert könnyű ott hősködni, ahol gyakorlatilag semmiféle retorzió nem érheti őket
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 494
93 695
113
Mert az ECR-ben van több kormányfő. Meloni,a cseh és a korábbi lengyel., ezenfelül többen kormányon.Az ID-ban csak Salvini van kormányon és ősztől ha minden igaz az FPÖ újra Márpedig a kormányfők európai tanácsában számít a lobbi. Le Pén nem lesz kormányon max. relatív parlamenti többséget lesz, ami azért hatalmas előrelépés lehet.

Egyértelműen a közös frakció lenne a megoldás, de arra valszeg csak évek múlva a háború után lehet sansz, anélkül már meglenne.
Két dolgot néztem be
Az ID is ad kormányfőt, Hollandia, másrészt Meloni tényleg kibaszott velünk. Felvette az AUR-t, román magyarellenesek, az ECR-be. Ez nagy pofon. Nem szabad neki elfelejteni, de a durcázás luxusát sem engedhetjük meg, mert az ECR ettől függetlenül a jövőben a potenciális szövetségesünk, minimum a benne lévő pártok, mínusz a románok.

Meloni ettől függetlenül olasz szinten jól politizál, sőt európai szempontból is hasznos neki az AUR. Eleve nem feszíti szét az ECR-t, mert ők is pro ukránok, mint a lengyel, cseh, balti és skandináv tagpártok, nem veszélyezteti a szövetséget a szétesés, mint Orbán esetében. Illetve így frakció létszámban beelőzték a libsike, amit az EP bizottsági helyükben pozíciókra válthat.


Így a Fidesznek nem marad más mint az AFD nélküli ID. Ami létszámban nem marad el sokkal az ECR-től. Van 1 kormanyfőjük Orbánon kívül is és Salvini mellett még az osztrákok is idén kormányra kerülnek nagy eséllyel, akár legnagyobb pártként. A kérdés Le Pén. A toronymagas első népszerűségi mutatóikat tudják -e nemzetgyűlési kepviselőkre váltani. Ami a kétfordulós csak egyéni rendszer miatt nehéz. A libsiktől a szélsőbalig eddig mindig osszezártak ellenük és a második körben legxőzték őket a libsik vagy a szocik. Viszont most sok helyen szélsőbal vs. Le Pén lehet, ami már messze nem egyértelmű átszavazás