[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 526
93 816
113
Meloni - Orban
Lássunk tovább az orrunknál. Próbálnak éket verni közéjük, mert rettegnek tőle ha összefognak. Az valódi változást hozhatna az európai politikai életben,

Semmilyen példa nem jó, de azért sztem érthető hasonlat lesz. Nem kibonta de ugyanez a kör rettegett Németország és Oroszország kozeledésétől. A háborúval, az NS2 felrobbantásával, a német politikus megvásárlásával, megfélemlítésével, az oroszok hibázásra kényszerítésével, provokálásával ez célt ért. Mindkét ország és Európa kárára, de a nyertesek is megvannak.


Vissza Melonihoz. Orbán már akkor szovetsegesként találkozott vele miniszterelnökként, amikor egy 5%-os ellenzéki pártot vezetett. Amikor miniszterelnök lett én is többet vártam tőle, de meg kell érteni a korlátait, félelmeit. Meloni tanult abból amit Orbánnal tettek, Orbán hibáiból, nem akar a sorsára jutni, vékony jégen táncol.
A felszínen a mainstream feszültséget generál köztük. Ennek van alapja, az eltérő érdekekből, de sztem kezelhető. Azért van ennyire fókuszban, mert ha összefognak Trumppal a hátuk mögött, akkor az európai elit hatalma meginog. Nem elveszik, meginog.

Főleg a háború kérdésében van nézetkülönbség köztük. Meloni nem héja, de fogva van az olasz 12x%-os államadósság miatt. Igazából még a korábbi olasz Európai Központi Bank elnöke nyitott egy kiskaput és ez tartja életben az olaszokat. Gyakorlatilag az Európai Központi Bank a szürke zónát kihasználva, nyomott kamattal olasz államkötvényeket vesz. A piacról ez jóval drágább lenne. Ez biztosít Meloninak nagyobb pénzügyi, politikai mozgásteret otthon. De az ilyen szívesség nincs ingyen. És évről évre meg kell szolgálni.

A kiszivárgott infók szerint Orbánnal a viszonyuk korrekt. Egyik sem árul zsákbamacskát. Tudhatják miben igen, miben nem számíthatnak egymásra és a miértéket is megbeszélik.
Természetesen van rivalizálás is. Ebben most Orbán nyert. Ki adja a harmadik legnagyobb EP frakciót? Miután a skandi ECR pártok megfúrták Le Pen és Orbán felvételét az ECR-be, pedig a lengyel PiS is támogatta. A libsiket biztosan így csak a AUR-ral előzte meg Meloni. Aztán lett még pár beszálló hozzá, Ezt kihasználva jobb alkupozícióból, jobb posztokat akart magának Európában.

Orbán 19-re lapott húzott és összehozta az ID-ból a Patriótákat +Babis és a lényeg a VOX 6 képviselője. Ők Melonitól jöttek és ami ott -6,az itt +6 képviselő, ezzel Orbanék lettek a harmadikok.

De hosszú távon egyesülni kell ha el akarják foglalni Brüsszelt. Együtt első vagy második erő lehet. Inkább első, hisz ez az erő elcsábítaná a Néppárt jobbszárnyát. Ez az amitől félnek és szítják köztük a feszkót, ami nem eltagadhatóan van, de kezelhető.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a balos-libsi-néppárti elit megkörnyékezi Melonit és próbál neki posztokt adni míg a Patriotákat kizárni, A jó válasz. Elfogadni Meloninak az alkut, pozit szerezni, de ezt a változás javára kihasználni. És a fegyverszünet után, Trumppal a hátunk mögött negindítani jövőre a frakciók lassú, de biztos egyesítését, Erre jó lehetőséget ad, hogy Olaszországban a Patriótákkal (Salvini) együtt kormányoz.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 848
57 822
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 629
32 176
113
Megsütött mindenkit a Nap?
 
  • Tetszik
Reactions: GI83

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 215
29 292
113
Megsütött mindenkit a Nap?
Állítólag családon belül.
https://www.krone.at/3457817

A tettes vadász a hírek szerint.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 457
11 488
113
Csikós Zsolt általam nagyon tisztelt autós újságíró, az Év Autója európai díj zsűritagja, s rapszodikus sűrűséggel tartjuk is a kapcsolatot.

Az a fajta ember, aki a jó értelembe vett, európai gyökerű, eredetű civilizáció, kultúra, technikakultúra híve.

Politikáról nem szoktunk beszélgetni, de nem csodálkoznék, ha eltalálnám a politikai irányultságát.

Azoknak, akik még, akik szeretnek olvasni, rendszeresen le is írja azt, amit videóban elmond.
A videóit neki sem nézem meg (ezt jól meg is mondtam neki!:hadonaszos:), de az írásait lelkiismeretesen és élvezettel elolvasom.

Volt a nyáron olaszba' és ezúttal is követte valamennyire a Milla Migliát.

S ezt írta Bresciáról, kiemelés tőlem:
"...Az egész város tombol ilyenkor, a nagyobb csapatok külön központokat alakítanak ki mindenféle bároknál, ahová komoly hangosítást visznek majd tombolnak. A kis utcák, nagy utcák, terek tele vannak ilyenkor öreg autókkal. Mi csak úgy, céltalanul elkezdtünk mászkálni, elvetődtünk a külvárosba is – na, az ott egy kicsit más világ, tele van olyan emberekkel, akik öt éve azt se tudták még, merre van Olaszország, láthatóan nincs mit a tejbe aprítaniuk, a helyet, ahol népes pereputtyukkal laknak, nem sokan neveznénk otthonnak… tőlük meg alig méterekre zajlik Európa legfényesebb versenye. Tagadhatatlan, hogy van némi feszkó a levegőben, nem véletlen, hogy annyi a rendőr és a csendőr..."


Amikor már ő is leírja...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 899
56 760
113
Pár évig olvastam Csikóst. Egy ideig élvezetes volt, mert fiatalkoromban magam is lelkesen szerelgettem kohószökevény járgányaimat. Azonban a 10-ik tragacs megvétele és buherálása után nekem unalmas, céltalan lett. Felnőtt emberként eszembe nem jutna már egy nem megbizható, régi kocsival nekiindulni a nyaralásnak,útszélén szerelgetni , állandóan barátok jóindulatára utalva. De szerencsére nem vagyunk egyformák. Amióta speed- zonához ment, nem olvastam.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 990
12 025
113
Simán lehet, hogy 2 valós, különböző képről van szó.
nezd meg a hatterben teljesen mas emberek vannak, pl a lila ruhas no, es mellette a masik no. Ha akkor fintorgott, amikor athaladt Viktor mogott, akkor az egy rovid idoszkot olel at, az alatt a hatterben levo emberek nem cserolodhetnek ki teljesen. Szoval a ket kep szerintem nem egymas utan keszult.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 172
15 849
113
Bojkottálni fogják sajtóértesülések szerint a magyarok által szervezett külügyi találkozót az uniós országok. Josep Borrell ugyanarra az időpontra hirdethet másik találkozót, hogy kifelé is jelezzék: Magyarország nem az EU nevében tárgyal.

 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 754
5 911
113
Bojkottálni fogják sajtóértesülések szerint a magyarok által szervezett külügyi találkozót az uniós országok. Josep Borrell ugyanarra az időpontra hirdethet másik találkozót, hogy kifelé is jelezzék: Magyarország nem az EU nevében tárgyal.


Érdekes.

By boycotting its foreign affairs summit, the ministers hope to limit Hungary’s trolling.

Mert nyilvánvalóan a bojkott a trollkodás - méghozzá bevallottan. Még nevetgélnek is hozzá.

Arról nem is beszélve, hogy ha csak az idétlenkedésre futja, akkor fel kell oszlatni a Borrell vezette intézményt a picsába.

Persze ez a Politico.
Ami - egyelőre(!) - nem készpénz.
Viszont egyre bicskanyitogatóbb amilyen vehemenciával tolja a követendő narratívát ez a tudjukkik-szócsöve az utóbbi időben. Ezt is illene már helyretenni.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 666
8 367
113
Érdekes.



Mert nyilvánvalóan a bojkott a trollkodás - méghozzá bevallottan. Még nevetgélnek is hozzá.

Arról nem is beszélve, hogy ha csak az idétlenkedésre futja, akkor fel kell oszlatni a Borrell vezette intézményt a picsába.

Persze ez a Politico.
Ami - egyelőre(!) - nem készpénz.
Viszont egyre bicskanyitogatóbb amilyen vehemenciával tolja a követendő narratívát ez a tudjukkik-szócsöve az utóbbi időben. Ezt is illene már helyretenni.
Politico egy primitív, veresszaju, cionista-globalista warmongering propagandafegyver, semmi több. Teljesen felesleges egyetlen klikketz idézetet, akarmit adni nekik. Sőt, mostantol hivjuk Po-nak, hogy még a keresők találatait is elvegyuk tőlük. :cool:
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 664
9 262
113
Érdekes.



Mert nyilvánvalóan a bojkott a trollkodás - méghozzá bevallottan. Még nevetgélnek is hozzá.

Arról nem is beszélve, hogy ha csak az idétlenkedésre futja, akkor fel kell oszlatni a Borrell vezette intézményt a picsába.

Persze ez a Politico.
Ami - egyelőre(!) - nem készpénz.
Viszont egyre bicskanyitogatóbb amilyen vehemenciával tolja a követendő narratívát ez a tudjukkik-szócsöve az utóbbi időben. Ezt is illene már helyretenni.

Orbán felhatalmazás nélkül folytatott EU-s külpolitikát. Azért nehogy már ez rendben legyen! Tenni elenne meg azért nem tudnak jobban, mert az EU az együttműködésre épül, ezért alig vannak jogköreik, felhatalmazásaik a tisztségeknek vagy szervezeteknek. Minden közös megegyezésen alapul. Ezért is dönt olyan lassan az EU.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 666
8 367
113
Orbán felhatalmazás nélkül folytatott EU-s külpolitikát. Azért nehogy már ez rendben legyen!
Szoval nem mondta, hogy az EU neveben beszel. Magyar miniszterelnokkent utazott mindenhova, hangsulyozva, hogy nem az EU neveben beszel. Nehogy mar ez ne legyen rendben.

Tenni elenne meg azért nem tudnak jobban, mert az EU az együttműködésre épül, ezért alig vannak jogköreik, felhatalmazásaik a tisztségeknek vagy szervezeteknek. Minden közös megegyezésen alapul. Ezért is dönt olyan lassan az EU.
Ha'persze. Azert szarjak le a sajat proceduraikat is mar, es grundolnak nullarol ujat, ami szembemegy az EU-s elvekkel, csak hogy nekik nem tetszo politikai ellenfeleket, akar tagallamok kiveteles buntetgetesevel is, de kiszoritsanak.
Egy csuszomaszok gyulekezete az egesz EU Council, az EP meg egy rohejes gittegylet. Ha nem ter vissza a jogkoveto magatartashoz az EU, hanem tovabbra is erobol, penzeket ellopva stb probal politizalni, akkor nagyon gyorsan eljon a veg.

Rendkivul tehetsegtelen, igazi buta de szorgalma, primitiv parazitakkal van tele az EP es az EC is, akik emiatt meg mindig nem ertik, hogy 2024-ben es real-time informacioaramlas mellett hetek alatt osszedol alattuk a takolmany, ha nagyon felhergelik az embereket.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 664
9 262
113
Szoval nem mondta, hogy az EU neveben beszel. Magyar miniszterelnokkent utazott mindenhova, hangsulyozva, hogy nem az EU neveben beszel. Nehogy mar ez ne legyen rendben.

Nem tud nem EU elnökként viselkedni, mivel az. És megválasztása után rögtön tett egy körutat. Putyin ki is mondta, hogy mint EU elnökét fogadja. Tehát, de, EU elnöki szerepet is játszott, akár akarta, akár nem. De pontosan tudta, hogy őt ilyen pozícióban is értelmezik. Simán visszaélt a szerepkörével.

Ha'persze. Azert szarjak le a sajat proceduraikat is mar, es grundolnak nullarol ujat, ami szembemegy az EU-s elvekkel, csak hogy nekik nem tetszo politikai ellenfeleket, akar tagallamok kiveteles buntetgetesevel is, de kiszoritsanak.
Egy csuszomaszok gyulekezete az egesz EU Council, az EP meg egy rohejes gittegylet. Ha nem ter vissza a jogkoveto magatartashoz az EU, hanem tovabbra is erobol, penzeket ellopva stb probal politizalni, akkor nagyon gyorsan eljon a veg.

Rendkivul tehetsegtelen, igazi buta de szorgalma, primitiv parazitakkal van tele az EP es az EC is, akik emiatt meg mindig nem ertik, hogy 2024-ben es real-time informacioaramlas mellett hetek alatt osszedol alattuk a takolmany, ha nagyon felhergelik az embereket.

De, az EU betartott mindent, csak mivel az EU arra épült hogy mindenki értelmes és tisztességes, ezért nem tudott mit kezdeni azzal, amikor Orbán elkezdte szétverni. Akkor lenne bajban az EU ha nem talál ki valamit erre. És az emberek az EU-ban pontosan látják mit művel Orbán.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 629
32 176
113
Az elcsaklizott olimpia momentumai...
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 666
8 367
113
Nem tud nem EU elnökként viselkedni, mivel az.
Hahaha, ezt a marhasagot. Ez nem egy "exkluziv allapot", baszki, ne farassz mar ezzel a fletos marhasaggal. :D Ha holnap a torok elnokkel targyal magyar gazrol, akkor azt EU elnokkent teszi? :D
Marhasag a kobon. :)


És megválasztása után rögtön tett egy körutat. Putyin ki is mondta, hogy mint EU elnökét fogadja.
Putyin != Orban

Meg a butetojog sem ismer olyat sehol, hogy teged egy masik kijelenteseidert vonnanak felelossegre. :rolleyes:
Tehát, de, EU elnöki szerepet is játszott, akár akarta, akár nem.
De "tehat" nem, mert nincs "szerepjatek", hanem vannak beosztasok, azokkal jarnak jogok es kotelessegek, es ha az EU neveben targyal valaki, akkor az EU neveben nyiltakozik, akkor a sajtotajekoztaton "az Europai Unio azt gondolja" cimmel kezdte volna a mondatait.
Nem tortent ilyen.

De pontosan tudta, hogy őt ilyen pozícióban is értelmezik. Simán visszaélt a szerepkörével.
Semmivel nem elt vissza. Hogy ki hogyan "ertelmez" barmit, az meg a spekulacio terulete, a jog ilyesmivel nem tud es nem is foglalkozik.

Persze tudjuk, hogy az EU Council nagyreszt retardaltakbol all, a Michel szerintem egy kozepes szemettelep vezeteset nem tud ellatni, nemhogy bonyolultabb osszefuggeseket megertsen avagy barmifele jogerzekenysege lenne, szoval ertem en, ha ezek a finomsagok szamukra lathatatlanok, de ettol meg ez a helyzet.

De, az EU betartott mindent,
Mit is? Erdekes, hogy az ukranokon szetaggodjak magukat, de mondjuk a magyar kisebbsegeknek hatat forditanak 20 eve.

csak mivel az EU arra épült hogy mindenki értelmes és tisztességes,
HAHAHAHAHA: Wandering Leyen & Pfizer, Kyriakides, az olasz kepviselok, Eva Kaili (VP of EP!) es QuatarGate,




Nemi apropenz a belga kepviseloi kecoban:

384x576_cmsv2_d7ebefdc-81da-5536-8fff-7fca4fb161c4-7247908.jpg


ezért nem tudott mit kezdeni azzal, amikor Orbán elkezdte szétverni. Akkor lenne bajban az EU ha nem talál ki valamit erre. És az emberek az EU-ban pontosan látják mit művel Orbán.


Aha, majd ha elolvastad, akkor gyere vissza es kerj elnezest, hogy elkalmanolgasodtal. :D