[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 025
64 016
113
Bár most, hogy a zöldek nagyon meggyengültek, előtérbe kerülhetnek a realitások, eddig nem nagyon volt ilyenre sansz.

Amúgy azt írtad le amit mondtam. Ideológia a realitások felett :D
Persze ha 99 más fórumozó írja akkor nincs úgy. Ha te írod :rolleyes:

Szóval az a Németország van bajban amelyik a világ egyik vezető gazdasági hatalma (már 2 év után pozitív lesz a gazdasági növekedés ami eddig 0 volt) és tulajdonképpen önerőből pénzeli magát, mert hitelt gyakorlatilag nem vehet fel (évente maximum a GDP 0,3%-át nem meghaladó összegű hitelt vehet fel a német állam).
Mert nincs kormányuk (mondjuk hagyományosan lassan alakulnak meg a német kormányok).

Majd ha Steiner megérkezik a csapataival, majd akkor megváltozik a háború menete :D:D:D
(Spoiler: NEM)

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 936
23 427
113
Szóval az a Németország van bajban amelyik a világ egyik vezető gazdasági hatalma (már 2 év után pozitív lesz a gazdasági növekedés ami eddig 0 volt) és tulajdonképpen önerőből pénzeli magát, mert hitelt gyakorlatilag nem vehet fel (évente maximum a GDP 0,3%-át nem meghaladó összegű hitelt vehet fel a német állam).
Lemaradtál 1-2 brossúrával, frissíts!
Megszavaztak maguknak egy cirka 1000 milliárd eurós keret, 10 év kifutással.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 292
88 145
113

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 971
13 698
113
Baszki, igen, Németország bajban van. Az únió bajban van. Sok oka van ennek, háború, zöldülés , ideológia,migráció, csicskaság.
Te is nap mint nap olvasol ezekrõl azt benyomsz egy ilyen kommentet.
Hogy nem lehet ezt látni? Amiért még a víz felszínén vannak az csakis azért van mert volt mibõl költeni. Ha ezen az úton haladnak (európa is) akkor cudar világ lesz itt néhány évtizeden belül, talán még annyit sem kell várni

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 594
101 975
113
DAS IST EIN BEFEHL!!! Németek. :) Valaki mást várt?
Ez már a liberális autokrácia? ;)

Lemaradtál 1-2 brossúrával, frissíts!
Megszavaztak maguknak egy cirka 1000 milliárd eurós keret, 10 év kifutással.
Ez amúgy annyira demokratikus volt.
Tehát a bukott szoci kormány a CDU-val és a kommunistákkal közösen megszavazott egy Alkotmanymódosítást. De hogy is tette ezt?

Az országgyűlési választások után összehívták a régi Bundestagot mert féltek az újonnan megválasztott parlamentben túl nagy az AFD és néhány kiszavazóval nem lesz még a 2/-3-ad. Tehát egy bukott parlamentet sebtiben összerántottak a már megválasztott új Bundestag összehívása előtt, ami szavazott az Alkotmánymódosításról és 400.000 mrd HUF hitelkeretről döntött, Ez olyan 8 éves teljes magyar költségvetés.

Leforditom magyarra. Orbán veszít 2026-ban, de a bukása után összehívja a régi Parlamentet, ahol 2/3-addal módosítja az Alkotmányt mielőtt az új parlamentet összehívnák. Nah ez a nyugati liberális demokrácia, de inkább képmutató komcsik.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 539
138 213
113
Leforditom magyarra. Orbán veszít 2026-ban, de a bukása után összehívja a régi Parlamentet, ahol 2/3-addal módosítja az Alkotmányt mielőtt az új parlamentet összehívnák. Nah ez a nyugati liberális demokrácia, de inkább képmutató komcsik.
Ezt a mondatot elteszem későbbre a történelmi konteksztus érdekében ha úgy alakulna.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 372
17 597
113

Tehát a bukott szoci kormány a CDU-val és a kommunistákkal közösen megszavazott egy Alkotmanymódosítást. De hogy is tette ezt?

Az országgyűlési választások után összehívták a régi Bundestagot mert féltek az újonnan megválasztott parlamentben túl nagy az AFD és néhány kiszavazóval nem lesz még a 2/-3-ad. Tehát egy bukott parlamentet sebtiben összerántottak a már megválasztott új Bundestag összehívása előtt, ami szavazott az Alkotmánymódosításról és 400.000 mrd HUF hitelkeretről döntött, Ez olyan 8 éves teljes magyar költségvetés.

Nem elegáns dolog ilyet csinálni, de attól az a parlament még nem ‘bukott’, csak hamarosan lejárt a mandátuma a képviselőknek. Nem oszlatták fel stb.. Akik addig úgy szavaztak meg képviseltek ahogy kedvük tartotta. Nem vagyok szakértője a témának de szerintem nincs olyan szabály ami ezt kizárná.

Itthon is ész nélkül vettek fel a szocik hitelt amikor már mindenki tudta hogy vége volt és a Bajnai féle ‘szakértő’ kormány nem győzte az IMF-nél aláírni a hiteleket még akkor is , amikor a bukás már tény volt és csak az volt a cél hogy a felálló új kormány pénzügyi mozgásterét szűkítsék. Csak nálunk nem volt alkotmányos adósságfék, amit ehhez el kellett vol a előtte törölni… De ugyanezt csinálta a leköszönő Biden amikor a komplett családjának és a leglelkesebb csahos kutyáinak biankó elnöki kegyelmet adott a mandátuma végén. Megtehették, érvényesen, nem tiltotta semmi, maximum rendkívül gusztustalan húzás volt, egy meztelen a király pillanat, és ez a szavazóknál a végén jellemzően rosszul rezonál. Pl. megjegyzik.

A jelenlegi, politikai ellenfeleit bebörtönzgető nyugat európában ez ma már legfeljebb apró diákcsíny a demokrácia hekkelésben.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 480
64 452
113
Ide teszem dudinak, bár a humor topikban lenne a helye....:)

Az uj berlini koaliciós kormány 2029-ig meg akarja duplázni (!) a katonák és tartalékosok számát a sorkötelezettsèg bevezetése nélkül( amibe nem egyezik bele az SPD). Az évtized végére a Bundeswehr 200ezer aktiv és 260ezer tartalékos katonára növelné a létszámot az aktuális 230ezer összlétszámból. ( 182ezer aktiv, 48ezer tartalékos).
A sorkatonaság felfüggesztése óta (2011) még soha nem érte el a BW a tervszámokat, hanem "A BW zsugorodik és öregszik.", ahogy Hödl, a Bundestag védelmi megbizottja irta.
Igy is lehet tervezni.A papir türelmes.A remény hal meg utoljára.
("Dann wird die BW in der nächsten Legislatur implodieren" Die Welt)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 292
88 145
113
Baszki, igen, Németország bajban van. Az únió bajban van. Sok oka van ennek, háború, zöldülés , ideológia,migráció, csicskaság.
Te is nap mint nap olvasol ezekrõl azt benyomsz egy ilyen kommentet.
Hogy nem lehet ezt látni? Amiért még a víz felszínén vannak az csakis azért van mert volt mibõl költeni. Ha ezen az úton haladnak (európa is) akkor cudar világ lesz itt néhány évtizeden belül, talán még annyit sem kell várni
A víz felszínén mi vagyunk nem a németek vagy Európa. Amikor azt mondod, hogy nálunk baj van meg a németeknél iß baj van, akkor az a bizonyos "baj" összehasonlíthatatlan.

• Vicces
Reactions: megazez and fip7

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 539
138 213
113
Nem elegáns dolog ilyet csinálni, de attól az a parlament még nem ‘bukott’, csak hamarosan lejárt a mandátuma a képviselőknek. Nem oszlatták fel stb.. Akik addig úgy szavaztak meg képviseltek ahogy kedvük tartotta. Nem vagyok szakértője a témának de szerintem nincs olyan szabály ami ezt kizárná.

Itthon is ész nélkül vettek fel a szocik hitelt amikor már mindenki tudta hogy vége volt és a Bajnai féle ‘szakértő’ kormány nem győzte az IMF-nél aláírni a hiteleket még akkor is , amikor a bukás már tény volt és csak az volt a cél hogy a felálló új kormány pénzügyi mozgásterét szűkítsék. Csak nálunk nem volt alkotmányos adósságfék, amit ehhez el kellett vol a előtte törölni… De ugyanezt csinálta a leköszönő Biden amikor a komplett családjának és a leglelkesebb csahos kutyáinak biankó elnöki kegyelmet adott a mandátuma végén. Megtehették, érvényesen, nem tiltotta semmi, maximum rendkívül gusztustalan húzás volt, egy meztelen a király pillanat, és ez a szavazóknál a végén jellemzően rosszul rezonál. Pl. megjegyzik.

A jelenlegi, politikai ellenfeleit bebörtönzgető nyugat európában ez ma már legfeljebb apró diákcsíny a demokrácia hekkelésben.
Szerintem ez a leköszönő parlamentek általános jellemzője, hogy jól basszunk ki az utànunk jövővel ezzel is elősegítve a kampànyunk megalapozását a következő választásra.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 265
3 317
113

Az önkormányzatokban ezt már nálunk iskipróbálták, nem nagy újdonság.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 594
101 975
113

Valószínűleg törvényes, csak nem tűnik annyira demokratikusnak. Nem hinném, hogy a német Alkotmánybíróság elkaszálja, de azért eddig nem volt még rá példa.

Azért tettem be, mert nem az számít mi történik, hanem ki csinálja, milyen elvek mentén.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 772
21 401
113
Fölösleges. Van egy videó, ami kivégzi az aktuális megváltót. Ha már vmit akkor ezt tedd el a történelmi konteksztus érdekében. :cool:
A Megváltó szó módszeres és tendenciózus mocskolódásra használata a kormányoldal szócsöveitől épp a húsvéti időszakban a zsidó-keresztény nemzeti kurzus igazi kiteljesedése. Csak a kontextus érdekében emelem ki.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 594
101 975
113
A Megváltó szó módszeres és tendenciózus mocskolódásra használata a kormányoldal szócsöveitől épp a húsvéti időszakban a zsidó-keresztény nemzeti kurzus igazi kiteljesedése. Csak a kontextus érdekében emelem ki.
Én a magam szócsöve vagyok.

Ahogy valszeg te is, csak kicsit álszenteskedő, személyeskedő, kötözködő.
Amit írtam abban nem volt semmilyen mocskolódás. Csak úgy gondoltam, most nem fenyegeti Orbánt a választási bukta utáni demokratikus Alkotmanymódosítás veszélye, mert van náluk kellő munició, hogy ezt elkerüljék.

Ha mocskolódni akartam volna, akkor a suttogó propagandában terjedő videóról spoilerezek.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 772
21 401
113
Én a magam szócsöve vagyok.

Ahogy valszeg te is, csak kicsit álszenteskedő, személyeskedő, kötözködő.
Amit írtam abban nem volt semmilyen mocskolódás. Csak úgy gondoltam, most nem fenyegeti Orbánt a választási bukta utáni demokratikus Alkotmanymódosítás veszélye, mert van náluk kellő munició, hogy ezt elkerüljék.

Ha mocskolódni akartam volna, akkor a suttogó propagandában terjedő videóról spoilerezek.
Esetleg valamit a témához amit említettem: Megváltózni derogatívan Húsvétkor?

Erőlködsz mindenféle témákat iderángatni amiket nem említettem, nem is tudom miről beszélsz, és nem is érdekel... jó politikai onanizálást.

• Vicces
  • Robot
Reactions: megazez and tomcat1

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 971
13 698
113
A víz felszínén mi vagyunk nem a németek vagy Európa. Amikor azt mondod, hogy nálunk baj van meg a németeknél iß baj van, akkor az a bizonyos "baj" összehasonlíthatatlan.
Néha az az érzésem hogy párhuzamos univerzumokban élünk, ha neked minden okés a Németekkel (meg európával ) akkor nem foglak győzködni, sőt, remélem neked van igazad mert ha ők beszarnak akkor egész európa beszarik .
A "baj" valóban összhasonlíthatlan, minél magasabban vagy annál nagyobbat esel ugye.