[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
A legrosszabb döntés volt a külföldre telepítése.
Itthon a kézivezérelt Ügyészség és rendőrség nem rúgta volna rá az ajtót, ott Brüsszelben csak idők kérdése volt.
Főleg akkor, ha ugye köztudott valakiről, hogy nagyon nem illik a magánélete a nyilvánosan vállalt ideológiába.Ennyi erővel tökön is lőhette volna magát a Fidesz és csak örülhetnek, hogy 2020 decemberében derült ez ki, nem pedig 2021 decemberében, 4-5 hónappal a választások előtt.
Nagyobb kockázat volt Brüsszelbe küldeni, mint itthon tartani.Legrosszabb esetben is haza kellett volna hozniuk a kormány-váltás után valamilyen mondvacsinált indokkal.Mondjuk az Alaptörvényre hivatkozva.

De igazából már akkor ki kellett volna rakni, amikor a Fidesz irányt váltott, amibe nyilvánvalóan nem fért bele(ahogy lelépett Ungár vagy éppen Fodor).Mert ez így csak rosszabb, hogy hellyel-közzel közismert dologból lesz botrány.Itthon mondhatod, hogy mindenki tudta, de Európában annyit tudnak a Fideszről, hogy anti-LMBTXYZ.Ezért is fájdalmas igazán nekik, mert nemzetközi porondon nincs semmi a kezükben védekezésképpen.Itthon lehet terelni a médiával, ott nem.Ott minden cikkben ott van, hogy az "Anti-LGBT-párt képviselője egy ereszcsatornán próbált menekülni egy "meleg" orgiáról". Itthon csak az megy, hogy bocsánatot kért, csak az marad ki, hogy miért.

Eközben a hirado.hu-n ilyen címmel jelenik meg cikk: "Sem elveink, sem szuverenitásunk nem eladó"
És ebben ugyan nem Szájerről van szó, de ennyire úgy csinálni, mintha semmi nem történt volna, az már tényleg luxus.A hatalmi arrogancia nem jó tanácsadó.
Egyébként kénytelenek lesznek kitakarítani a pártot, ha nem akarnak ilyeneket a jövőben.
Vagy jol osszeszavarja a kulfoldieket hogy meleg van az anti lgbt k kozott is :D /most akkor mondjak a fideszre hogy buzigyulolo :D nagyon nyuszika meg a sapka lenne / ami azert mindenkinek szemet szurna /a catornazas meg a homoknak talan meg bejovos is :) a kis szakalast lehet megkivanjak es szimpi lessz / ki tudja hogy gondolkoznak...
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Fenèket, biztatni kell a melegeket, hogy vàllalják a melegsèget. Aki akar, lépjen ki, de tisztogatni nem szabad.Szerintem.
Ezzel a Fidesz càfolná a homofóbia vádját. Win-win.

Jó, akkor úgy fogalmazom meg, hogy akiről tudják, hogy problémás lehet, azt hagyni kell menni és nem kellene visszatartani meg áttelepíteni, hogy akkor a probléma is megszűnik majd.Főleg nem olyan emberek tekintetében, akik a párt arcai vagy akkor legalább építsék le fokozatosan éveken át.De ne tegyék kirakatba, hogy aztán robbanjon.
Lehet biztatni őket arra, hogy "coming-out"-oljanak, de a pártban akkor sem maradhatnak arcvesztés nélkül.A szavazóik úgy általában véve pont nem az az elfogadó kategória és ezt szándékosan építették fel.Miután a prominens melegek leléptek korábban, ennek szabad útja volt, Szájer valahogy ott maradt.És nem büszkén kiállva, hanem rejtőzködve.

Ha valaki támadható, akkor azt nem teszem ki a kirakatba.Ostoba lépés volt. Alsó hangon 40 éve politizálnak a fő-fideszesek, ezt már az első "órákon" meg kell tanulni, hogy ilyet nem szabad. A farkast se terelhetem ki legelni a bárányokkal.Nem lesz jó vége.

Na mindegy, majd lecseng ez is.Kérdés, hogy milyen vége lesz.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Soros mindig tolja az ötleteit, -megj érdekes, hogy itt egyesek szerint Biden olyan idős hogy a Fehér Házba már be se talál a demenciájával, bezzeg a nála is idősebb Soros folyamatosan ravasz terveket szövöget.
Ha valakit a bulvárhíreken kívül más is érdekelne, a Politico mai cikke szépen sorba veszi a lehetőségeket, ha a Vezénylő Tábornok úr elmenne a falig:
https://www.politico.eu/article/how-europe-can-bypass-poland-and-hungarys-vetoes/.

Mi a nagy ötlet a cikkben (ami nem mellékesen egy tendenciozus, részrehajló firkálmány)?
Jól kitűnik belőle, hogy semmit nem tudnak tenni a vétó ellen. Csak fenyeghetőznek. Esetleg a segélycsomagról lehet különúton menni, mert az leválasztható (mi ezt már rég ajánljuk nekik, mivel i nem kérünk belőle /1.8 milliárd illetne meg aminek felinél több Gíyurkabácsihitel/). De hát akkor bukik a nagy projekt, nevezetesen, hogy a szolidaritás szép eszméje alatt, megtörhető lett volna Mo és Lo ellenkezése ami a jogálamisági elvek beveztése miatt van. Mert, hogy ez volt a cél a költségvetés és a helyreállítási alap összkapcsolásával, ahoz nem fér kétség. Nagyokos nyugatiak abból indultak ki, hogy ha kettő együtt van, akkor Mo és Lo nem mer vétózni, mertugyanis, hogy is néz ki, hogy ezzel szegény délieket tömkreteszik (nem jutnak hozzá a helyreállítási alaphoz). És lám mertek vétózni. Ezzel a német kormány belavirozta magát egy patthelyzetbe.
Ja, hogy a holland miniszterelnök azzal riogat (szerinte atombomba megoldás), hogy 25-en létrehoznak egy új EU-t, nélkülünk. Ez még mesének is rossz, ő sem hiszi el, nem hogy mi.
1. Ahhoz új alapszerződés kellene kötni, ahol aztán mindenki jól keménykedhetne (nem mint a mostaninál, amikor megszeppent keleteurópai államokkénz mindent aláírtunk, csak fogadjanak be).
2. Meg kellene azt egyenként minden tagállammal szavaztatni (parmaent, népszavazás).
3. Mi lenne romániával és bulgáriával, amikor egy nem EU országon kéne áthaladás okán mindenféle tarnzitvámot perkálniuk. Nem beszélve a nehézkes áru- és személymozgásról.
4. Brüsszel az új szerződéssel jelentősen meggyengülne, az eddig fű alatt becsempészett disznóságaival elért eredmények felépítését az új felállásban kezdhetné előlről.
Szerinted hány év kellene ahhoz, hogy létrejöjjön egy jelenlegi szinten működő EU?
Szerintem semennyi idő nem lenne elég, mert ha szétszéled a társaság, akkor azokat már össze nem szedik. Brüsszelben is tudják, hogy ugyanabba a folyóba nem lehet kétszeer belelépni. Akkor bukkna a nagy európai terv.

Szóval jelen állás szerint mi elég jó helyzetben vagyunk. Az EU nem tud mit csinálni. Legfeljebb el nem fogadott költségvetés nélkül az előző év költségvetését viszik tovább, ahogy mondja a libsi média. Persze azt elfelejtik mondani, hogy az EU-s szerződések szerint ez úgy van, hogy az elöző évi költségvetés CSAK! 10% (azaz tíz százalékát) jöhet át, és az is CSAK! az uniós intézmények működésének biztosítására fordítható. Ezt a klauzulát az alapítók azért tették bele a szerződésbe, hogy legyen egy kényszerítő erő ami a soron következő költségvetés mielőbbi elfogadását mozdítja elő (ez ellen sem tudnak mit tenni). Ja, ezt el tetszett felejetni?
Bocsika, ha nincs költségvetés, jövőre és utána (amig el nem fogadják az újat) senki nem kap egy kanyi vasat sem, mert nem lehet jogszerűen, mivel nincs düdzs és ami áthozható tavalyról, az csak EU intézményeinek alapszintű müködésére fordítható.
Ennek tükrében már érthető a fritzek idegessége. Elég nagy arcvesztés lesz nekik ez. Hogy fogja eladni a Mutti otthon és kint, hogy európa legerősebb állama nem tudta a költségvetést elfogadtatni. Ha ez így marad Merkel politikai karierjének annyi 2021. január 1. után. Nem véletlen, hogy most már elvtelen eszközöket is bevetnek a gyengébb láncszemnek vélt Magyarország puhítása érdekében. Lásd ukránok fellépése magyar kisebbség ellen, Szájer ügy, Dajcs ügy és még lesz szerintem 11-ig még pár ilyen amit láthat a nagyközönség. Ha ez folyik a színen, mi folyhat a háttérben. Micsoda zsarolások, fenyegetések mehetnek ott. Mocskos egy társaság ez az újkomcsibanda az biztos.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 742
113
Agronomus: Èn is hasonlóan gondolom. Mègis úgy vèltem ( és vélem) hogy a dolgot meg a német elnökség ideje alatt le fogják rendezni utolsó pillanatban ugy, hogy senki ne veszitse el az arcát. Igy megy ez az EU-ban. Merkel nem engedheti szerintem meg, hogy ezt a helyzetet örökölje a portugàl elnöksèg. Az nagy blamázs lenne neki...
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Agronomus: Èn is hasonlóan gondolom. Mègis úgy vèltem ( és vélem) hogy a dolgot meg a német elnökség ideje alatt le fogják rendezni utolsó pillanatban ugy, hogy senki ne veszitse el az arcát. Igy megy ez az EU-ban. Merkel nem engedheti szerintem meg, hogy ezt a helyzetet örökölje a portugàl elnöksèg. Az nagy blamázs lenne neki...

Csak olyan legyen a megállapodás, hogy január 1-től ne bunkozzanak a megfoghatatlan jogállamisági elvek megsértésével. Mondjuk egy "közeli" jövőbe utalni a jogállamisági megállapodással kapcsolatos egyezséget.
Meglátásom szerint ez lesz. Kb. 2022-re tolják a megállapodást és közben mindent el fognak követni (pénzt és szolgálatokat nem kímélve) a Magyar Kormány megbuktatása érdekébe (ha nem más a 2022-es választással).
Csak az a baj, hogy túl közel van az időpont és OV nagyon okosan bespájzolt pénzből a nyárra (két hete felvett 7.5 milliárd euro), így ezzel már nem lehet megfogni. Ha a járvány lejár, mindenkit el fog önteni pénzzel. Tanult 2002-es esetből (ha bukik, ne az általa megsporolt pénzt költsék a libsi-komcsik). Válalkozásokat meg fogja támogatni, lesz újból egy csomó munkahely. Az egészségügyi dolgozóknak 2021 november 1-el meg fogja emelni legalább 100%-al a bérét, stb. 2022 tavaszára az ellenzéknek csak annyi marad mint választási program, hogy meg kell buktatni a patást. Szerintem a nép nagy része nem hülye. Tiudja, hogy mi jönne a Fegyörékkel és a pápagyilkossági kisérletben bennelévő Dobrevékkel (megint privatizálnak mindent húgyé-szaré mindent, behívják az ájemefet meg a gyuribácsi tanácsadókat, aztán a végén jó kis megszorításokat vezetnek be mert továbbra sem lesz pénz).
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 405
113
Mi a nagy ötlet a cikkben (ami nem mellékesen egy tendenciozus, részrehajló firkálmány)?
Jól kitűnik belőle, hogy semmit nem tudnak tenni a vétó ellen. Csak fenyeghetőznek. Esetleg a segélycsomagról lehet különúton menni, mert az leválasztható (mi ezt már rég ajánljuk nekik, mivel i nem kérünk belőle /1.8 milliárd illetne meg aminek felinél több Gíyurkabácsihitel/). De hát akkor bukik a nagy projekt, nevezetesen, hogy a szolidaritás szép eszméje alatt, megtörhető lett volna Mo és Lo ellenkezése ami a jogálamisági elvek beveztése miatt van. Mert, hogy ez volt a cél a költségvetés és a helyreállítási alap összkapcsolásával, ahoz nem fér kétség. Nagyokos nyugatiak abból indultak ki, hogy ha kettő együtt van, akkor Mo és Lo nem mer vétózni, mertugyanis, hogy is néz ki, hogy ezzel szegény délieket tömkreteszik (nem jutnak hozzá a helyreállítási alaphoz). És lám mertek vétózni. Ezzel a német kormány belavirozta magát egy patthelyzetbe.
Ja, hogy a holland miniszterelnök azzal riogat (szerinte atombomba megoldás), hogy 25-en létrehoznak egy új EU-t, nélkülünk. Ez még mesének is rossz, ő sem hiszi el, nem hogy mi.
1. Ahhoz új alapszerződés kellene kötni, ahol aztán mindenki jól keménykedhetne (nem mint a mostaninál, amikor megszeppent keleteurópai államokkénz mindent aláírtunk, csak fogadjanak be).
2. Meg kellene azt egyenként minden tagállammal szavaztatni (parmaent, népszavazás).
3. Mi lenne romániával és bulgáriával, amikor egy nem EU országon kéne áthaladás okán mindenféle tarnzitvámot perkálniuk. Nem beszélve a nehézkes áru- és személymozgásról.
4. Brüsszel az új szerződéssel jelentősen meggyengülne, az eddig fű alatt becsempészett disznóságaival elért eredmények felépítését az új felállásban kezdhetné előlről.
Szerinted hány év kellene ahhoz, hogy létrejöjjön egy jelenlegi szinten működő EU?
Szerintem semennyi idő nem lenne elég, mert ha szétszéled a társaság, akkor azokat már össze nem szedik. Brüsszelben is tudják, hogy ugyanabba a folyóba nem lehet kétszeer belelépni. Akkor bukkna a nagy európai terv.

Szóval jelen állás szerint mi elég jó helyzetben vagyunk. Az EU nem tud mit csinálni. Legfeljebb el nem fogadott költségvetés nélkül az előző év költségvetését viszik tovább, ahogy mondja a libsi média. Persze azt elfelejtik mondani, hogy az EU-s szerződések szerint ez úgy van, hogy az elöző évi költségvetés CSAK! 10% (azaz tíz százalékát) jöhet át, és az is CSAK! az uniós intézmények működésének biztosítására fordítható. Ezt a klauzulát az alapítók azért tették bele a szerződésbe, hogy legyen egy kényszerítő erő ami a soron következő költségvetés mielőbbi elfogadását mozdítja elő (ez ellen sem tudnak mit tenni). Ja, ezt el tetszett felejetni?
Bocsika, ha nincs költségvetés, jövőre és utána (amig el nem fogadják az újat) senki nem kap egy kanyi vasat sem, mert nem lehet jogszerűen, mivel nincs düdzs és ami áthozható tavalyról, az csak EU intézményeinek alapszintű müködésére fordítható.
Ennek tükrében már érthető a fritzek idegessége. Elég nagy arcvesztés lesz nekik ez. Hogy fogja eladni a Mutti otthon és kint, hogy európa legerősebb állama nem tudta a költségvetést elfogadtatni. Ha ez így marad Merkel politikai karierjének annyi 2021. január 1. után. Nem véletlen, hogy most már elvtelen eszközöket is bevetnek a gyengébb láncszemnek vélt Magyarország puhítása érdekében. Lásd ukránok fellépése magyar kisebbség ellen, Szájer ügy, Dajcs ügy és még lesz szerintem 11-ig még pár ilyen amit láthat a nagyközönség. Ha ez folyik a színen, mi folyhat a háttérben. Micsoda zsarolások, fenyegetések mehetnek ott. Mocskos egy társaság ez az újkomcsibanda az biztos.

Szépen összegezted!
Ez van.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 405
113
"Sürgősen meg kellene állapodni a 2021-2027-es uniós költségvetés kereteiről ahhoz, hogy elkerülhetők legyenek a súlyosabb zavarok az EU működésében már 2021 elején és Angela Merkel német kancellár hétfői szavai alapján valamilyen kompromisszumos megoldási irányban gondolkodik a magyar-lengyel költségvetési vétó ügyében, azaz minden félnek kellene valamennyit engednie.
..
Röviddel ezután Merkel párttársa, Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetője leszögezte, hogy egyetlen millimétert sem fognak engedni a már elfogadott jogállamisági mechanizmusból, így se ez, se Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő hétfő esti varsói újabb személyes egyeztetése nem abba az irányba mutat, hogy gyors megállapodás várható. Ez leghamarabb a jövő csütörtök-pénteki EU-csúcson esélyes, ahol Merkel szerint rendkívül fontos döntéseket kell hozni."
..
"A lengyel Dziennik Gazeta Prawna lapban megjelent egyik mai cikk szerint holland képviselők azt szorgalmazták Mark Rutte holland miniszterelnöknél, hogy mérlegelje Lengyelország beperlését az Európai Bíróság előtt a lengyel igazságügyi rendszer változásai miatt. Érdemes tudni, hogy éppen tegnap, azaz kedden volt egy olyan perben meghallgatás Luxemburgban az Európai Bíróságon, amelyet a 2017-ben indított lengyel bírósági reform visszásságai miatt indított az Európai Bizottság, és amelybe öt északi ország (Belgium, Dánia, Holandia, Finnország, Svédország) kormányzati jogászai is bekapcsolódtak a Bizottság oldalán.
..
A perre vitt szabályozás azt tartalmazza, hogy ha rossz döntést hoz egy lengyel bíró, akkor megszüntethetik a védettségét (ami arra vonatkozna, hogy nem függeszthetik fel a munkájából és nem csökkenthetik a fizetését). Az Európai Bizottság szerint ez súlyos beavatkozás a lengyel bíróságok független működésébe, a lengyel igazságügyi miniszter-helyettes szerint viszont fontos reform, és azért is van rá szükség, mert a rendszerváltás óta nem történt reform a lengyel igazságszolgáltatásban."
https://www.portfolio.hu/unios-forr...-koltsegvetesrol-beszelt-von-der-leyen-459562
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 463
67 813
113
Nem nyitható újra a német soros EU-elnökség és az Európai Parlament között létrejött megállapodás a jogállamisági mechanizmus szükségességéről az uniós keretköltségvetéssel és a helyreállítási alappal összefüggésben - jelentette ki Antonio Costa portugál miniszterelnök az Európai Unió januártól kezdődő soros portugál elnökségi programját bemutató szerdai sajtótájékoztatón az uniós parlamentben.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/221438/
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 742
113
Ezek szerint. Portugàlok mégsem támogatnak minket dtikàban?
Persze mindenki beszél, ködösít
Közben pàr nap és kilépett GB. Lesz kis kàosz meg pár jó veszekedés azon, hogy hogyan osszàk el a támogatâst Franciaorszá, Irország stb között. Macron már nyüszit, neki nagyon nem kell a halàszok tûntetése is ès fogytàn a pénze is. Ha pár hónapig blokkoljuk a felépitési csomagot, kitör a balhé az olaszokkal is. Szóval izgalmas időknek nèzûnk elèbe.. :)
 
W

Wilson

Guest
Kigugliztam mi is ez.. hátha valakinek ilyen perverziói vannak, hogy örökre szeretne eladósodni, annak hajrá.
Mi maradjunk ki belőle..:)

De ha kigugliztad akkor láttad,hogy korántsem örökadóságról szól,másrészt ha Magyarországot vesszük alapul vajon az elkövetkező évtizedekben mennyi esély van arra,hogy nem kényszerülünk folyamatos hitelfelvételre?.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
ha Magyarországot vesszük alapul vajon az elkövetkező évtizedekben mennyi esély van arra,hogy nem kényszerülünk folyamatos hitelfelvételre?.
A kockázatos devizában történő hitelfelvételre? Amilyen gyorsan csökkent az arányuk az elmúlt 9-10 évben, az évtized végére jó eséllyel közelíthet a nullához. :cool:
devizaadossag180612-20180612.png
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
A kockázatos devizában történő hitelfelvételre? Amilyen gyorsan csökkent az arányuk az elmúlt 9-10 évben, az évtized végére jó eséllyel közelíthet a nullához. :cool:
devizaadossag180612-20180612.png
Az, hogy kitart-e a konjunktúra újabb 10 éven át, és lesz-e felpattanás, az autóipar amibe mélyen invesztáltunk(/tak nálunk) hogy teljesít, ezek nagyban befolyásolják, és nem valószínű, hogy 10 újabb ilyen vidám év jön. Viszont most legalább sikerült a 10 év konjunktúra alatt a gazdaságnak fejlődnie, szemben az előző 10 éves periódussal.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
De ha kigugliztad akkor láttad,hogy korántsem örökadóságról szól,másrészt ha Magyarországot vesszük alapul vajon az elkövetkező évtizedekben mennyi esély van arra,hogy nem kényszerülünk folyamatos hitelfelvételre?.

Lehet van másféle örökkötvény is.. én annak néztem utána, amit soros ajánlgat. Az nagyon ködös és büdös.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 626
5 374
113
Kigugliztam mi is ez.. hátha valakinek ilyen perverziói vannak, hogy örökre szeretne eladósodni, annak hajrá.
Mi maradjunk ki belőle..:)
Most is örökre el vagyunk adósodva. Legalább 50 éve gond a magas államadósság.
Amíg számít az emberek véleménye, addig nem fogjuk az államadósságot visszafizetni. A jelenlegi kormány lassan elkezdte csökkenteni az adósságot, aztán jött a covid. Márpedig a válságok 5-10 évente menetrendszerűen jönnek. A világon mindenhol így van, csak van ahol nem meri megírni a sajtó.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Lehet van másféle örökkötvény is.. én annak néztem utána, amit soros ajánlgat. Az nagyon ködös és büdös.
Az örökkötvény lényege, hogy ha akarod, örökké tarthatod, de bármikor ki is szállhatsz, ha tudsz "végtörleszeni", viszont amíg tartod rendszeresen kell kamatot fizetni. A részletek a mostani körvényeknél még nem ismertek számomra. Nem szükségszerűen rossz dolog, bár az, hogy ki mondja, már rossz szájízt ad nekem, illetve van egy hátránya (lásd lent).

Most is örökre el vagyunk adósodva. Legalább 50 éve gond a magas államadósság.
Amíg számít az emberek véleménye, addig nem fogjuk az államadósságot visszafizetni. A jelenlegi kormány lassan elkezdte csökkenteni az adósságot, aztán jött a covid. Márpedig a válságok 5-10 évente menetrendszerűen jönnek. A világon mindenhol így van, csak van ahol nem meri megírni a sajtó.
Igaz, hogy most is folyton el vagyunk adósodva, de fix lejáratú kötvényekben, aminek van egy nagy előnye szerintem az "örökkötvénnyel" szemben: rendszeresen kell az adósság stuktúrájával, mértékével aktívan foglalkozni, nem lehet belekényelmesedni az örökjáradék fizetésbe a hitelezőnek.
 
  • Tetszik
Reactions: Molon Labe

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Innen lesz szép nyerni.
Lapszemle:

Magyarország és Lengyelország 220 milliárd eurót bukhat, ha tovább ugrál a vétó ügyében. Ám jelenleg úgy áll, hogy csak egyre nagyobb lesz a szakadék a két ország, illetve a többiek között, utóbbiak el vannak szánva arra, hogy semmiképpen sem engednek. Ezért most arra készülnek, hogy Budapest és Varsó nélkül hozzák létre a gazdaságösztönző csomagot. A Bizottság egyik illetékese azt közölte, hogy áthidaló megoldásként külön alapot létesítenének, annak keretében vennék fel a közös hitelt, a támogatást pedig a 25-ök kapnák. Azaz a két hepciáskodó kormány kimaradna belőle. Ugyanakkor csak erősödne a dobpergés a további tagságuk ügyében. A másik opció, hogy megy tovább a két pénzügyi csomag előkészítése, így ha sikerül megállapodni, akkor azonnal be lehet élesíteni mind a kettőt. Addig pedig, ha a januártól szükségbüdzsé lép életbe, a magyar és a lengyel támogatások a sor végére kerülnek. Egyelőre azonban az derült ki Morawiecki és az Európai Tanács elnökének minapi telefonbeszélgetéséből, hogy Varsó nem hajlandó jobb belátásra térni. Márpedig itt az egész EU jövője a tét, figyelmeztetett az uniós francia és a spanyol nagykövet. Ugyanakkor Magyarország és Lengyelország nem sok segítségre számíthat a közvetlen szomszédságból sem. A térséget keményen sújtja a vírusválság, úgy hogy még Szlovénia is visszafogta a hangot. Beavatottak szerint Jansa boldog, hogy mennyi pénz jutna neki a két forrásból.

https://nepszava.hu/3101461_szabad-...tt-ra-a-vetoja-is-a-totalis-csod-fele-sodorja

kicsit részletesebben..
https://telex.hu/kulfold/2020/12/02/lehet-b-terve-az-eu-nak-a-magyar-es-lengyel-vetora


ja, és küldöm soxeretettel annak, aki tegnap a politico-t ekézte.
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 626
5 374
113
Igaz, hogy most is folyton el vagyunk adósodva, de fix lejáratú kötvényekben, aminek van egy nagy előnye szerintem az "örökkötvénnyel" szemben: rendszeresen kell az adósság stuktúrájával, mértékével aktívan foglalkozni, nem lehet belekényelmesedni az örökjáradék fizetésbe a hitelezőnek.
Most nagyon alacsonyak a kamatok, de ez nem biztos hogy mindig így lesz. Az az "örökkötvény", amit Soros javasolt, 1 % körül kamatozna. Ezt hasonlítsd össze a paksi erőműre felvett hitel 4-5 % -os kamatával.
A probléma nem az örökkötvénnyel van. Azzal van, hogy ezt a kötvényt az EU bocsátaná ki, és fizetné vissza. Vagyis ez egy lépés az Európai Egyesült Államok felé.