Úgy hívják, hogy történelem hamisítás. Itt van egy másik tessék: https://africasacountry.com/2012/10/finlands-history-of-war-in-swahili/ Lehet ezen is gondolkodni.Boleyn Anna mint néger? Nem értem. Mi ez?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy hívják, hogy történelem hamisítás. Itt van egy másik tessék: https://africasacountry.com/2012/10/finlands-history-of-war-in-swahili/ Lehet ezen is gondolkodni.Boleyn Anna mint néger? Nem értem. Mi ez?
A megoldás, pozitív színben feltüntetni.
Úgy hívják, hogy történelem hamisítás.
Meglehet-e bízni bármennyire is a történelmi tudásunkban? Ha ez elmúlt három-négy ezer évet végighazudtuk egymásnak érdekeink szerint, a legapróbb dolgoktól a legnagyobbakig akkor merhetünk-e bármilyen tapasztalatot levonni a történelmi tudásunkból. Hiszen a történelem nem csak abból állt, hogy X ország legyőzte Y országot. Az okokban és miértekben hogyan bízhatunk meg?
Benne is voltak a budapesti telefonkönyvben.Arra kell gondoljak, hogy gyerekkoromban egy ideig (7-8 éves koromig) azt hittem, hogy Nagy Sàndor, Nagy Szent Gergely pápa, Nagy Károly, de Verne Gyula is magyarok voltak
Innen mondjuk már csak egy ugrás a posztmodern, ami a mai újbalos szemlélet egyik szellemi alapja. Ők elvből is tagadják, hogy létezik objektív valóság, a természettudományokban sincs szerintük természetesen, csak paradigmák és paradigmaváltások vannak azokban is (szélsőségesebb képviselőik azt is kétségbe vonják, hogy pl. léteztek vírusok, mielőtt felfedezték azokat, akkor közölte ezt az egyik képviselőjük, amikor egyiptomi múmiákban talált vírusról volt valami hír, kijelentette, hogy ez hülyeség, hiszen akkor még fel sem fedezték a vírusokat, tehát nem léteztek az ókorban - lám, az eredeti vírustagadó...). Semmi sem valóságos szerintük, csak a hatalom és az elnyomók-elnyomottak dichotómia, amiben természetesen ők az utóbbiak képviselőiként dolgoznak a hatalom megragadásán az eddigi elnyomóktól, akik természetesen a forradalmuk győzelme után az új elnyomottak lesznek, már csak az igazságtétel kedvéért is.
Na azt mondjuk sosem értettem, hogy miért kell külföldi uralkodók neveit magyarosítani. Szerintem az egy baromság.Arra kell gondoljak, hogy gyerekkoromban egy ideig (7-8 éves koromig) azt hittem, hogy Nagy Sàndor, Nagy Szent Gergely pápa, Nagy Károly, de Verne Gyula is magyarok voltak.
Na azt mondjuk sosem értettem, hogy miért kell külföldi uralkodók neveit magyarosítani. Szerintem az egy baromság.
Ha egy zambiai általános iskolai történelemkönyvben a nagy emberek feketén vannak àbràzolva, azt meg elfogadom, mert ott fekete a világ, alig látnak feher embert. Aztàn később átalakul a kép. Netflix pedig igazán mehetne a fenébe...
Arra kell gondoljak, hogy gyerekkoromban egy ideig (7-8 éves koromig) azt hittem, hogy Nagy Sàndor, Nagy Szent Gergely pápa, Nagy Károly, de Verne Gyula is magyarok voltak.
Na jó, de ez már azért a józan ésszel megy szembe..
Nem kell még ahhoz cuciológiára se menni, ha kellően kretén az oktató sajnos bárhol előfordulhat. Nálunk volt geopolitikán egy olyan friss PhD jelölt kolléga, aki fél éven keresztül a posztmodern geopolitikai elméleteket próbálta a fejünkbe verni. Persze a szokásos szöveg, hogy minden relatív, nem lehet általános igazságokat levonni és hibás a pozitivizmus, kolonializmus, Európa-centrikusság ésatöbbi. Kedvenc beszólásom volt mikor elkezdte, hogy az ENSZ egy folyamat. Nem intézmény, nem együttműködés, nem multilateralizmus hanem vazzeg egy csoffadt folyamat. Majd fogom aztán unalmamban berakom a parancssorra, hogy na nesze running UN.exe.Iratkozz be valami ELTE szociológia vagy hasonló helyre, ott ezeket fogják oktatni, mint tudományos okosságot.
Ráadásul Husszein ObamaIgen, így kezdik. Megjelennek a fehérházas sorozatokban a fekete elnökök (eleinte én is csak csavargattam a nyakam, hogy ne már), aztán hopsz, már is ott volt Obama. Kb. így fog bekerülni egy néger is az angol királyi házba. Ha engem kérdeztek, meg is érdemlik.
Régen pl az operàkat is magyar szöveggel adták elő itthon. És a forditàs kimondottan jó volt.Régen mindenhol ez volt a szokás, de még ma is az angol nyelvű országokban pl. Homérosz "Homer", Vergilius "Virgil", Galilei "Galileo", Tiziano "Tizian" stb. A keletieket is "latinosították", Konfuciusz stb.
Helységneveket is régen mindenhol a helyi nyelven volt szokás mondani, nem csak a fővárosokat és egy-két hagyomány miatt megmaradtat, mint ma.
Lassan itt lesz az ideje újraforgatni a Hídembert megújult szereplőgárdávalÚgy hívják, hogy történelem hamisítás. Itt van egy másik tessék: https://africasacountry.com/2012/10/finlands-history-of-war-in-swahili/ Lehet ezen is gondolkodni.
És az új Adolfról sem feletkezz meg, akit kitermelnek mint elkerülhetetlen ellenreakciót, ezzel a projektel.Móricka elképzelte...
(Én nem vitatom, hogy ez a terv egyes think-tank-ekben, de szembe jön majd az ÉLET, azaz a muszlim mentalitás.)
És akkor eszembe jut, hogy állítólag idehaza tombol az antiszemitizmusEgy németországi zsinagógánál: sz.ros zsidók!
Néhány más helyen