A másik oldalról pedig: az EU sem tudja az összes orosz importot kiváltani.Csak mondom az Unióba származó orosz export 95 milliárd euró volt szanciókkal együtt 2020ban. Azt nem tudja Kína kiváltani...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A másik oldalról pedig: az EU sem tudja az összes orosz importot kiváltani.Csak mondom az Unióba származó orosz export 95 milliárd euró volt szanciókkal együtt 2020ban. Azt nem tudja Kína kiváltani...
Alapvetően igen, de gondolj bele itthon mekkora parasztlázadás lenne ezek nélkül. A Colaról például nem tudok lrmondani.Pont ezt akartam felhozni, hogy ki veszthet nagyobbat?
Szerintem az Orosz megvan kóla, Netflix, Meki, Facebook nélkül.
Persze. De ez az ámítás, ami itt folyik, hogy a ruszkik még nyernek is a háborúval meg gazdasagi szankciókkal, az már-már Bp. tévé jósda. Mki szív, ahogy illik, az oroszok sem kivételek, sőt. Még gazdasági háború nélkül is megborította volna az orosz költségvetést es Putyin népszerűségét az ukrán háború. Ez most nem a krími fáklyásmenet.A másik oldalról pedig: az EU sem tudja az összes orosz importot kiváltani.
Egyre inkább azt várom, hogy az EU fog küszöm alatt csúszni az oroszokhoz, nem fordítva. Nagyon érdekes hetek elé nézünk, de én most azt várom, hogy Kínai segítséggel oroszország meglesz Kínai telefonnal és bankkártyával jobban, mint az EU az elégtelen nyersanyaggal és energiahordozóval.Persze. De ez az ámítás, ami itt folyik, hogy a ruszkik még nyernek is a háborúval meg gazdasagi szankciókkal, az már-már Bp. tévé jósda. Mki szív, ahogy illik, az oroszok sem kivételek, sőt. Még gazdasági háború nélkül is megborította volna az orosz költségvetést es Putyin népszerűségét az ukrán háború. Ez most nem a krími fáklyásmenet.
Persze. De ez az ámítás, ami itt folyik, hogy a ruszkik még nyernek is a háborúval meg gazdasagi szankciókkal, az már-már Bp. tévé jósda. Mki szív, ahogy illik, az oroszok sem kivételek, sőt. Még gazdasági háború nélkül is megborította volna az orosz költségvetést es Putyin népszerűségét az ukrán háború. Ez most nem a krími fáklyásmenet.
Sztem tudta az EU, hogy kölcsönösen fájdalmasan lesznek a szankciók, hisz már volt tapasztalat. Nem is tettek bele mindent. Úgy gondolták, hogy a legerősebb, de még otthon vállalható szankciókat hozták.Egyre inkább azt várom, hogy az EU fog küszöm alatt csúszni az oroszokhoz, nem fordítva. Nagyon érdekes hetek elé nézünk, de én most azt várom, hogy Kínai segítséggel oroszország meglesz Kínai telefonnal és bankkártyával jobban, mint az EU az elégtelen nyersanyaggal és energiahordozóval.
Ezt szerintem pont annyira benézte az EU, mint a katonai fáklyásmenetet az oroszok!
Már most állnak a német autógyárak.Egyre inkább azt várom, hogy az EU fog küszöm alatt csúszni az oroszokhoz, nem fordítva. Nagyon érdekes hetek elé nézünk, de én most azt várom, hogy Kínai segítséggel oroszország meglesz Kínai telefonnal és bankkártyával jobban, mint az EU az elégtelen nyersanyaggal és energiahordozóval.
Ezt szerintem pont annyira benézte az EU, mint a katonai fáklyásmenetet az oroszok!
Nagyon őszinte leszek!Sztem tudta az EU, hogy kölcsönösen fájdalmasan lesznek a szankciók, hisz már volt tapasztalat. Nem is tettek bele mindent. Úgy gondolták, hogy a legerősebb, de még otthon vállalható szankciókat hozták.
Erős figyelmeztetést akartak küldeni Putyinnak. Ezzel nem is tévedtek. Viszont hamarosan eldől, kinek, mi vállalható és itt elszámították-e magukat.
Viszont, mi volt az alternatíva? Ha a háborúba belépést nem számítjuk, akkor mást nagyon nem is tehettek. Vagy mégis mivel jelezhették volna Putyinnak, hogy a háború nem elfogadható választás??
Sztem a covid gazdasági hatása kicsit megcsalta a vezető politikusok tisztán látását. Nagy visszaesés volt, de gyorsan felpattant. Most is nagy gebasz lesz, de attól tartok a visszaút sokkal döcögősebb és hosszabb lesz. Itt valóban komoly áldozatok lehetnek. A háború sokkal drasztikusabban és tartósabban rombolja a bizalmat, mint a covid. Illetve a kiinduló gazdasági állapot, főleg az adósságok, is sokkal rosszabbak, mint 2020ban.Ami most folyik - vagyis inkább még csak kezdődik - az sehol sem a prosperitás záloga. Én azt sem tudom megítélni, hogy melyik játékos fogja tovább bírni. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy ha egy-két hónapon belül nem lesz hátra arc ebből az őrületből, akkor itt lesz akkora borulat, hogy azt még felfogni sem tudjuk. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az európai vezetőket a saját nemzetük zavarja el a búsba, vagy az oroszok felkoncolását fogja követelni. Nem tudom melyiktől "rettegjek" jobban.
De ennek még nen a szanciókhoz, hanem konkrétan az ukrajnai háborúhoz van köze. Az ukrán beszállítók megálltak. Most szerelik le a gyárakat, amit lehet és viszik át Lengyelországba. Az ukrán munkáérő már ott vár. Amit onnan nem tudnak alkatrészt, beszereznek máshonnan. Ez idő lesz. 2 hét, 1 hónap, 2 hónap, kinek hogy. De ennek nem a szankcióikhoz, hanem a Putyin inditotta háborúhoz van közvetlen közé.Már most állnak a német autógyárak.
Ennek mekkora része is az olaj, gaz, ura, szén? Ja hogy ezeket pont nem szankcióaza a nyugat aha.Csak mondom az Unióba származó orosz export 95 milliárd euró volt szanciókkal együtt 2020ban. Azt nem tudja Kína kiváltani...
Sztem ez a NATO tagság csak ürügy a háborúra Putyinnak. Erre nem is volt esély. Még a távoli partneri, nem tagsági, tárgyalásokat is blokkoltuk.Nagyon őszinte leszek!
Nem Putyinnal kellett volna tárgyalni, van neki üzeneteket, fenyegetést megfogalmazni, hanem kimenni és lekeverni egy csicskalángost Zelenszkijnek, hogy írja alá azt hogy sosem lesz NATO-tag, a Krím orosz, a két megye meg autónóm. Ez lett volna ennek a tetves EU-nak IS az érdeke, akkor nincs háború, és nem szopjuk meg két marokra a répát!
A gond az, hogy ahogy én látom, az EU vezető politikusai nem az EU érdekében politizálnak évek óta, hanem az orosz ellen, leginkább amerikai érdekből.
Nem kell velem egyet érteni, én ezt látom.
Minimum a fele, de inkább több. Kölcsönös a függés. Tudod Oroszország 1 nagy benzinkút.Ennek mekkora része is az olaj, gaz, ura, szén? Ja hogy ezeket pont nem szankcióaza a nyugat aha.
Erről Washingtonban döntenek.lekeverni egy csicskalángost Zelenszkijnek, hogy írja alá azt hogy sosem lesz NATO-tag, a Krím orosz, a két megye meg autónóm
Egyébként, itt nem lesz európai felpattanás még akkor sem ha megszüntetik a szankciókat, ugye az orosz viszont szankciók is olyanok hogy fájnak az oroszoknak, de főleg nyersanyagot érint. És mondom hogy miért sokkal komolyabb a hatás európára mint az oroszokra.Egyre inkább azt várom, hogy az EU fog küszöm alatt csúszni az oroszokhoz, nem fordítva. Nagyon érdekes hetek elé nézünk, de én most azt várom, hogy Kínai segítséggel oroszország meglesz Kínai telefonnal és bankkártyával jobban, mint az EU az elégtelen nyersanyaggal és energiahordozóval.