Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
egyrészt nagymamámtól, amikor egyszer mesélt a ruszkik bejövetelérőlÉrdekes valóban. Honnan van az adat?
Ez már nincs. Vagyis emlékszem hogy régebben sokat kolbászoltam körülötte de mikor legutóbb otthon jártam nem láttam. (bár nem is figyeltem bavallom). Nekem a nagyszülők a retkes szovjet hordáról beszéltek csak, akik csodálkoztak hogy a falból folyik a víz és nőket erőszakoltak. A németek tiszták voltak fegyelmezettek és rendesen viselkedtek.egyrészt nagymamámtól, amikor egyszer mesélt a ruszkik bejöveteléről
hogy azok a ruszkik konkrétan bolgárok voltak
aztán kisúttörő koromban egyszer be kellett menni mohácsra ott volt valami hősi emlékmű a bolgár katonáknak azt kellett megkoszorúzni
a gugli szerint máig létezik az emlékmű, bár én valami nagyobbra emlékszem:
https://www.kozterkep.hu/~/31545/Bolgar_Hosok_Emlekmu_Mohacs.html
Ok, ok, ezt tudjuk. Csak azt mondja meg valaki hogy pl az ukrán területeken levő partizánok miután túlhaladott felettük a front, melyik frontba tagozódtak be? A Balti frontba? Szerintem nem.Úgy emlékszem, amikor a végleges (a második világháborúban már meg nem változtatott) front megnevezésekre tértek át, akkor az adott frontok akkori földrajzi helyéről kapták a nevet és hozzá egy számot, Tehát ezért volt Belurosz front 1-4 ig, Ukrán front 1-4 ig és vagy 2-3 Balti front. A számozás meg az akkori frontvonal közepétől indult, ezért volt az első Ukrán és első Belurosz front szomszéd......
Melyik ukrán partizánok? Kapásból vagy 5 irányzat van, akik egymás ellen is harcoltak. Harcoltak a németekkel, a németek oldalán, egyszerre mindkét módon, a lengyeleket ölték, a magyarokat is, a románokkal is összetűztek, az oroszokat és tatárokat is írtották, egymást különösen kegyetlenül. Csak egy dologban voltak jók, remekül őrizték a koncentrációs táborokat és látványosan -szinte művészien égették fel a falvakat, az egyenlőség jegyében etnikai megkülönböztetés nélkül. Aztán persze, a táborok őrzését is otthagyták pár nappal a felszabadításuk előtt, így azokat az utolsó napokban németekkel őrizték, így ők lettek felkoncolva. Az ukránok meg besírták magukat az USA-ba, mert a népírtást sosem lehet eléggé jól megtanulni önerőből, m indig kell külföldi szakértő, még az USA-ban is. Ha azt hiszed, a román egy foglalkozás, /Sztálin szerint/, akkor az ukrán a céltalan kegyetlenség művészete.Ok, ok, ezt tudjuk. Csak azt mondja meg valaki hogy pl az ukrán területeken levő partizánok miután túlhaladott felettük a front, melyik frontba tagozódtak be? A Balti frontba? Szerintem nem.
Érdekes valóban. Honnan van az adat?
Igaz, hogy nem kerekes verzióban hanem a BMP-3 alvázon de nekik is megvan a saját hasonló kategóriás járművük a 2Sz25 Szprut-SzD (illetve az egy-két éve bemutatott modernizált SzDM1) képében. Amúgy az előző hadügyes Szergyukov ötlete volt a nyugati haditechnika beszerzése (akár ez akár a Misztrálok) amivel nem kis ellenszenvet szerzett magának otthon és hosszabb távon biztos nem tett volna jót az orosz hadiipari komplexumnak.Érdekes képanyag ami 2012 és 2014 között készült Oo.-ban.
A bérbe vett és két évig nyúzott olasz Centauro B1 és Freccia VBM viszontagságairól.
(Véleményem szerint mivel nem szerepel Centauro B1-hez hasonló jármű az orosz repertoárban az izgatta őket igazán,szerintem a torony okozta tömeg vs. gumikerék vs. orosz anyácska talajának viszonya volt itt a kérdés és gyanítom nem jött be.Mint ahogy nem véletlenül nem forszírozták soha a bitang nehéz páncélosokat sem.)
A Szprut-ot először 2014-ben láthattuk a Vörös téren ha jól emlékszem. Szóval pont a Centauro hazaszállításakor.Azt gondolom,hogy az olasszal szerzett tapasztalatok alapján döntöttek a drágább lánctalpas megoldás mellett,valószínűleg egyszerűbb volt így mintha legyártanak egy teljesen harckész prototípust a tesztekhez.Igaz, hogy nem kerekes verzióban hanem a BMP-3 alvázon de nekik is megvan a saját hasonló kategóriás járművük a 2Sz25 Szprut-SzD (illetve az egy-két éve bemutatott modernizált SzDM1) képében. Amúgy az előző hadügyes Szergyukov ötlete volt a nyugati haditechnika beszerzése (akár ez akár a Misztrálok) amivel nem kis ellenszenvet szerzett magának otthon és hosszabb távon biztos nem tett volna jót az orosz hadiipari komplexumnak.
Először is mea culpa mivel nem a BMP hanem a BMD-3 alvázán lett kifejlesztve a Szprut. (egy betű a különbség de az itt sokat jelent )A Szprut-ot először 2014-ben láthattuk a Vörös téren ha jól emlékszem. Szóval pont a Centauro hazaszállításakor.Azt gondolom,hogy az olasszal szerzett tapasztalatok alapján döntöttek a drágább lánctalpas megoldás mellett,valószínűleg egyszerűbb volt így mintha legyártanak egy teljesen harckész prototípust a tesztekhez.
Valahogy én nem tudom elképzelni,hogy olaszoktól akartak venni rendszeresítéshez ilyeneket.A Mistral az azért egy másik történet kicsit bonyolultabb kérdés.
De az is igaz,hogy ott volt a szintén elvetélt Iveco beszerzés...na mindegy
Nem kizárt, hogy ömlesztett urea-származék.Itt a video róla
azt írják Török a másik ütköztek...Kercsi szorosban két hajó kigyulladt, az egyik elvileg fel is robbant. Tanzániai(?) felségjelzéssel az RT szerint.
https://www.rt.com/news/449357-kerch-strait-ships-fire/