edvegyev nem veletlen lehetett helyettes. Kimondottan csak olyat engedett Putyin a sajat kozelebe aki nem er fel hozza. Az az nem turi meg most sem a konkurenciat. Jelenleg szerintem szoba sem kerul az utodlas. "jol erzem magam es pont" Ha valaki csak szoba hozza szerintem az hamar le lesz szervezve. A diktatorok nem szeretik az utodokat mert feltik a hatalmukat.
Nem veletlen hogy meg csak jelolt sincs a szinen!!!
Hát persze Megoldhatta volna egy sima alkotmánymódosítással a dolgot 2007-ben. Nem tette, pedig 2/3-os többsége volt a kormánypártnak, lazán megszavazták volna.Amiért négy év szünet után visszatért, az Szíria ügye volt. Medvegyev leszerepelt külpolitikai téren, hogy gyakorlatilag hagyta magát átverni,és támogatta a Líbia elleni csapást. Oroszország így pozíciót vesztett a Közel-Keleten. Tudták, hogy Szíriában is baj lesz, nem akartak onnan is kiszorulni,ezért jött vissza. Medvegyev nem tudta volna így megoldani a szíriai kérdést. Továbbá ahogy mondani szokták, már "nem volt hova hátrálnia" Oroszországnak. Ezen kívül a "jól érzem magam és pont"-ról annyit, hogy egyszerűen unta már az elnökséget. Medvegyev azért lett utódnak jelölve, mert Szergej Ivanov a védelmi minisztersége idején többször is olyat lépett ami joggal tette őt népszerűtlenné a lakosság körében. Plusz Ivanovnak a családja sem volt éppen segítségére. A fiai mindketten több igen botrányos ügybe keveredtek és végül megúszták (pl. idős néni halálra gázolása a gyalogátkelő helyen bedrogozva),de ezt nem akarom nagyon ragozni, mivel úgy tudom, hogy sajnos mindkét fia meghalt azóta. APutyin elnökre visszatérve a miniszterelnöki munka, bár nem feltétlenül kellemes, de lazább, jóval kevesebb elfoglaltsággal jár. Azt is unta, hogy míg elnök, addig nincs arra lehetősége, hogy szabadon utazva, úgy járjon be egy kiválasztott országot, hogy nem csak a reptér-hotel-parlament/elnöki palota hármast látja belőle. Az,hogy nincs jelölt a színen, még nem jelenti azt, hogy a háttérben sincs.