[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 848
48 600
113
Az a legnagyobb baj, hogy amikor kiderült, hogy valszeg ukrán rakéta volt, akkor egyik műsorvezető sem kérdezi meg tőle a következő meghíváskor, hogy miért szajkózta az orosz rakétákat, amikor még nem lehetett tudni semmit sem. Magyarán semmi következménye nincs az össze-vissza beszélésnek.
Azért, mert:
  • folyamatosan lehet sulykolni, hogy "orosz rakéta" és még csak nem is hazudnak akkorát (hiszen maga a rakéta akár szovjet-orosz gyártmány is lehetett)
  • az emberek fejében ha valami szovjet eredetű, akkor orosz, attól függetlenül, hogy egyébként hol készült (mellesleg @nyugger kolléga rámutatott a tegnapi cikkben, hogy a lengyelekre zuhant 5V55 rakéta akár ukrajnában is készülhetett)
  • az emberek annyira sötétek a haditechnikához, hogy megelégszenek egy ennyire egyszerű narratívával, azaz a többség azt se tudja, hogy ez egy légvédelmi rakéta (pl figyeljétek meg, sokan "bombázásnak" hívják a rakétás támadásokat). Ugyanígy nem tudják, hogy amennyiben tényleg Sz300 komplexum lőtte fel a rakétát, akkor az orosz fellövés teljesen kizárható a hatótáv alapján
Ott látszik amúgy, hogy a Szőnyegalásöprés-hadművelet beindult, hogy a narratíva már az, hogy az is mindegy, hogy ukránok lőtték a rakétát, hiszen az oroszok miatt lőtték. - Ízlelgessük kicsit ezt...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 093
88 119
113

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 503
113
Több topikba is berakhattam volna ezt az oldalt az átfedések miatt, de talán itt van megfelelő helyen.

A magyar újságíró, aki nemrégiben Putyint kérdezte és válaszokat is kapott​

A Kibeszélő Extra vendége Stier Gábor újságíró volt, aki nemrégiben Oroszországban részt vett a Valdaj Klub éves rendezvényén. A moszkvater.com alapító-főszerkesztője az egyhetes esemény zárórendezvényén, ahol a résztvevők kérdezhették Vlagyimir Putyint, lehetőséget kapott, hogy feltegye a maga kérdéseit is az orosz elnöknek.

Videóval a riport.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 780
28 821
113
Hova jutottunk? 9gag mint hiteles forràs?:confused:
Ha már shitposting, akkor inkább a 4chan, azok az autisták anno még légicsapást is kértek bizonyíthatóan pár Dzsihád Alira Szíriában :D Plusz /pol-on meglepően jó élő közvetítés ment 2020 augusztusában a belarusz eseményekről, mert Lukasenkoék a közösségi oldalak meg internet korlátozás során valahogy a 4chanre pont nem gondoltak

Amúgy a parancsmegtagadós hír az igaz, orosz Telegram oldalak is lehozták, a kolléga legrosszabb esetben 2-3 évet kaphat, de valszeg kevesebbel meg fogja úszni
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 848
48 600
113
52:56-tól nagyon fontos dolgot mond Tarjányi, mégha ez a ruszofileknek nem is fog tetszeni...

Ha csak erre a része vagytok kíváncsiak, 51:00-tól érdemes hallgatni.

Ez a tarjányi egy vicc… sztálini rendszer a faszom :D
és azt mivel magyarázza a szakértő, hogy egyébként nem kevés kritikus hang jut szóhoz az orosz nemzeti médiákban?