[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 763
6 625
113
Az elmult par oraban semmit nem neztem (=programoztam), most meg nem ertek semmit, mi megy az oroszoknal - valali osszefoglalna nekem röviden, mi a lof@sz történt, amíg felreneztem? :)
THX
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Az elmult par oraban semmit nem neztem (=programoztam), most meg nem ertek semmit, mi megy az oroszoknal - valali osszefoglalna nekem röviden, mi a lof@sz történt, amíg felreneztem? :)
THX
Még nem jött meg fentebbről az ukáz, hogy ebben a helyzetben mit kell mondani :)
Úgy néz ki, hogy a déli katonai körzet központját per pill a wagner ellenőrzi, és onnantól Moszkváig korlátozták az információáramlást, az utakon ellenőrzőpontokat létesítettek. Vannak hírek arról, hogy vannak akik csatlakoztak a Wagnerhez, vannak akik nem hajlandóak lőni rájuk, de vannak azért akik igen (egy helikoptert lelőttek). Most délig várhatóan sokminden fog történni...
Kérdés, hogy vérfürdő lesz, vagy egy afféle "őszirózsás forradalom", itt már nehéz az orosz vezetésnek orvosolni a hibákat máshogy...
Ha nem csatlakoznak elegen akkor ez a cirkusz vérfőrdőre és arra lesz elég, hogy komolyan megakassza az orosz különleges műveletet, Moszkva katonai fenyegetésére nem, persze mindez azon múlik ki hol mennyire szimpatizál Prigóval. Valószínűleg nem fognak sietni, hanem kivárással azt tisztázzák most ki van az ő oldalukon...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 946
91 668
113
Az elmult par oraban semmit nem neztem (=programoztam), most meg nem ertek semmit, mi megy az oroszoknal - valali osszefoglalna nekem röviden, mi a lof@sz történt, amíg felreneztem? :)
THX
Betelt a pohár Prigozsinnál: úgy néz ki, fellázadt a Wagner csoport

Prigozsin erről egy kétperces hangüzenetet tett közzé hivatalos Telegram-csatornáján, ezt szó szerint közüljük:


A Wagner katonai magánvállalat vezetői testülete döntést hozott. Meg kell állítani azt a gonosz erőt, amely rabul ejtette az ország katonai vezetését. Nem foglalkoznak a katonák életével. Nem érdekli őket az igazságosság. Mi visszahozzuk ezt.

Meg fogjuk büntetni azokat, akik megölték ma a srácainkat, akik megöltek korábban több tízezer orosz katonát.

Arra kérek mindenkit, hogy ne álljon ellen. Mindenkit, aki ellenáll, meg fogunk semmisíteni. Fel fogjuk számolni azokat az ellenőrzőpontokat is, melyek az utunkba állunk. Illetve azokat a katonai repülőket is, melyek megjelennek a fejünk fölött.

Mindenki maradjon nyugodt. Ne dőljenek be provokációknak. Maradjanak otthon. Ne menjenek ki az utcára azon az úton, ahol haladunk.

Aztán, ha végeztünk, visszatérünk a frontra és megvédjük a hazánkat.

Az elnöki hatalom, a kormány, a belügyminisztérium, a nemzeti gárda és más minisztériumok működhetnek tovább. Mi azokkal fogunk leszámolni, akik orosz katonákat ölnek meg. Aztán visszatérünk a frontra és visszaállítjuk az igazságot a hadseregben.

Ezután igazságot teszünk Oroszország egészében.”

Prigozsin egy másik hangfelvételben arról is beszélt, hogy nem puccsot akar végre hajtani, hanem csak "rá akar jönni, miért sodródott az ország káoszba."

Nem világos, mindezt hogy tervezi kivitelezni az orosz védelmi minisztérium elleni akciót a Wagner csoport vezére. A zsoldosbrigád nagy része most a Donbaszban van, illetve olyan külföldi országokban, mint Mali vagy a Közép-afrikai Köztársaság.

Nem teljesen kizárható, hogy Prigozsin az egész üzenettel „trollkodott,” ahogy tette ezt korábban többször is, amikor bejelentette például, hogy Zelenszkij székére pályázik. Azonban akárhogy is nézzük, ez az üzenet viccnek egy kicsit erősnek tűnik.

Jevgenyij Prigozsin hivatalos Telegram-csatornája a Kepka Prigozsina (Prigozsin sapkája), itt rendszeresen teszi közzé a Wagner vezére saját gondolatait.

Az orosz védelmi minisztérium tagadja, hogy megtámadták volna a Wagner csoportot. Más, Wagner csoporthoz köthető Telegram-csatornák viszont azt írják: leszámolás indult a zsoldoscég ellen, az akciót maga Szergej Sojgu védelmi miniszter irányítja.

Hiteles információ egyelőre nem érhető el arról, hogy bármilyen fegyveres összecsapás történt volna az orosz reguláris erők és a Wagner csoport közt az elmúlt órákban.

Frissítés: Vlagyimir Putyin orosz elnököt hivatalosan is tájékoztatták a kialakult helyzetről és az FSzB eljárást indított Prigozsin ellen. Nem hitelesített információk szerint megerősítették az orosz hatóságok a moszkvai döntéshozói központok védelmét és fegyverbe szólították az orosz nemzeti gárdát.

Frissítés (2.): nem hivatalos források szerint tűzharc bontakozott ki a Wagnert támogató orosz katonák és a Moszkvához lojális orosz katonák közt Bahmutnál. Prigozsin arra kért minden orosz állampolgárt, hogy támogassák az "igazságtételüket." Orosz tábornokok hivatalosan is a Wagner csoport felszámolását kérték

Az orosz állami médiában vezető anyag most Prigozsin lázadása, de a konkrét üzenet továbbítását megtiltották az állami szervek, csak annyit közöl a TASzSz és a RIA, hogy az FSzB akciót indított a zsoldosvezér ellen.


Mindig van lejjebb, de Oroszország polgárháborúba züllött az ukrán ellentámadás középen
.Ha elhuzodik, elkerülhetetlen az összeomlás. Itt most a lét a tét, de nem Ukrajnának.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 946
91 668
113
Jól alakul. Mondjuk Erdogan is jól jött ki a puccsból
Csak nem egy háború középen. Putyin soha rég nem látott káoszba lökte a háborúval Oroszországot. Semmi nem dőlt el, lehet 10 nap alatt eltapossák a Wagnert, talán ez a papírforma, de Ukrajnában 1 éve nem a papírformát látjuk.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
menekülnek a patkányok a ...
/vélelmezhetően/

+nyilatkozott Hodorovszkij is
5:16

Anti-Kremlin tycoon urges Russians to back Wagner boss​

Anti-Kremlin figure Mikhail Khodorkovsky has urged Russians to support Wagner chief Yevgeny Prigozhin who, as we've been reporting, has vowed to bring down Moscow's military leadership.
Khodorkovsky, who was once Russia’s richest oligarch, said: "We need to help now, and then, if necessary, we will fight this one, too."
After falling out with Vladimir Putin, he spent 10 years in a Russian prison and recently called for tougher sanctions against the Russian president.
Khodorkovsky said it was important to back "even the devil" if he decided to take on the Kremlin.
"And yes, this is just the beginning," he said.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Betelt a pohár Prigozsinnál: úgy néz ki, fellázadt a Wagner csoport

Prigozsin erről egy kétperces hangüzenetet tett közzé hivatalos Telegram-csatornáján, ezt szó szerint közüljük:


A Wagner katonai magánvállalat vezetői testülete döntést hozott. Meg kell állítani azt a gonosz erőt, amely rabul ejtette az ország katonai vezetését. Nem foglalkoznak a katonák életével. Nem érdekli őket az igazságosság. Mi visszahozzuk ezt.

Meg fogjuk büntetni azokat, akik megölték ma a srácainkat, akik megöltek korábban több tízezer orosz katonát.

Arra kérek mindenkit, hogy ne álljon ellen. Mindenkit, aki ellenáll, meg fogunk semmisíteni. Fel fogjuk számolni azokat az ellenőrzőpontokat is, melyek az utunkba állunk. Illetve azokat a katonai repülőket is, melyek megjelennek a fejünk fölött.

Mindenki maradjon nyugodt. Ne dőljenek be provokációknak. Maradjanak otthon. Ne menjenek ki az utcára azon az úton, ahol haladunk.

Aztán, ha végeztünk, visszatérünk a frontra és megvédjük a hazánkat.

Az elnöki hatalom, a kormány, a belügyminisztérium, a nemzeti gárda és más minisztériumok működhetnek tovább. Mi azokkal fogunk leszámolni, akik orosz katonákat ölnek meg. Aztán visszatérünk a frontra és visszaállítjuk az igazságot a hadseregben.

Ezután igazságot teszünk Oroszország egészében.”

Prigozsin egy másik hangfelvételben arról is beszélt, hogy nem puccsot akar végre hajtani, hanem csak "rá akar jönni, miért sodródott az ország káoszba."

Nem világos, mindezt hogy tervezi kivitelezni az orosz védelmi minisztérium elleni akciót a Wagner csoport vezére. A zsoldosbrigád nagy része most a Donbaszban van, illetve olyan külföldi országokban, mint Mali vagy a Közép-afrikai Köztársaság.

Nem teljesen kizárható, hogy Prigozsin az egész üzenettel „trollkodott,” ahogy tette ezt korábban többször is, amikor bejelentette például, hogy Zelenszkij székére pályázik. Azonban akárhogy is nézzük, ez az üzenet viccnek egy kicsit erősnek tűnik.

Jevgenyij Prigozsin hivatalos Telegram-csatornája a Kepka Prigozsina (Prigozsin sapkája), itt rendszeresen teszi közzé a Wagner vezére saját gondolatait.

Az orosz védelmi minisztérium tagadja, hogy megtámadták volna a Wagner csoportot. Más, Wagner csoporthoz köthető Telegram-csatornák viszont azt írják: leszámolás indult a zsoldoscég ellen, az akciót maga Szergej Sojgu védelmi miniszter irányítja.

Hiteles információ egyelőre nem érhető el arról, hogy bármilyen fegyveres összecsapás történt volna az orosz reguláris erők és a Wagner csoport közt az elmúlt órákban.

Frissítés: Vlagyimir Putyin orosz elnököt hivatalosan is tájékoztatták a kialakult helyzetről és az FSzB eljárást indított Prigozsin ellen. Nem hitelesített információk szerint megerősítették az orosz hatóságok a moszkvai döntéshozói központok védelmét és fegyverbe szólították az orosz nemzeti gárdát.

Frissítés (2.): nem hivatalos források szerint tűzharc bontakozott ki a Wagnert támogató orosz katonák és a Moszkvához lojális orosz katonák közt Bahmutnál. Prigozsin arra kért minden orosz állampolgárt, hogy támogassák az "igazságtételüket." Orosz tábornokok hivatalosan is a Wagner csoport felszámolását kérték

Az orosz állami médiában vezető anyag most Prigozsin lázadása, de a konkrét üzenet továbbítását megtiltották az állami szervek, csak annyit közöl a TASzSz és a RIA, hogy az FSzB akciót indított a zsoldosvezér ellen.


Mindig van lejjebb, de Oroszország polgárháborúba züllött az ukrán ellentámadás középen
.Ha elhuzodik, elkerülhetetlen az összeomlás. Itt most a lét a tét, de nem Ukrajnának.
Mi a lóxar van itten gyerekek ? most jövök haza éjszakázásból és ezt kell látnom ? A háború óta ez a legnagyobb meglepetés számomra ! Haubagoi merre van ? Nagy szükségünk lenne rá ! emlékeztek hogy ezt is megjósolta ? emlékeztek ?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 946
91 668
113
Nem hiszem, hogy Hókuszputler lenne a cél, inkább Sojgu meg Geraszimov.
Ezt a hülyeséget meddig lehet tartani?
Sojgu meg Geraszimov az Putyin. Ők az legfontosabb emberei Putyinnak a háború alatt.
2 lehetőség van. Prigozsin egy önjáró kretén vagy az orosz állam már végtelenül meggyengült.

Ha most az ukranok odadörrentenek bármi lehet a fronton.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 981
14 070
113
Betelt a pohár Prigozsinnál: úgy néz ki, fellázadt a Wagner csoport

Prigozsin erről egy kétperces hangüzenetet tett közzé hivatalos Telegram-csatornáján, ezt szó szerint közüljük:


A Wagner katonai magánvállalat vezetői testülete döntést hozott. Meg kell állítani azt a gonosz erőt, amely rabul ejtette az ország katonai vezetését. Nem foglalkoznak a katonák életével. Nem érdekli őket az igazságosság. Mi visszahozzuk ezt.

Meg fogjuk büntetni azokat, akik megölték ma a srácainkat, akik megöltek korábban több tízezer orosz katonát.

Arra kérek mindenkit, hogy ne álljon ellen. Mindenkit, aki ellenáll, meg fogunk semmisíteni. Fel fogjuk számolni azokat az ellenőrzőpontokat is, melyek az utunkba állunk. Illetve azokat a katonai repülőket is, melyek megjelennek a fejünk fölött.

Mindenki maradjon nyugodt. Ne dőljenek be provokációknak. Maradjanak otthon. Ne menjenek ki az utcára azon az úton, ahol haladunk.

Aztán, ha végeztünk, visszatérünk a frontra és megvédjük a hazánkat.

Az elnöki hatalom, a kormány, a belügyminisztérium, a nemzeti gárda és más minisztériumok működhetnek tovább. Mi azokkal fogunk leszámolni, akik orosz katonákat ölnek meg. Aztán visszatérünk a frontra és visszaállítjuk az igazságot a hadseregben.

Ezután igazságot teszünk Oroszország egészében.”

Prigozsin egy másik hangfelvételben arról is beszélt, hogy nem puccsot akar végre hajtani, hanem csak "rá akar jönni, miért sodródott az ország káoszba."

Nem világos, mindezt hogy tervezi kivitelezni az orosz védelmi minisztérium elleni akciót a Wagner csoport vezére. A zsoldosbrigád nagy része most a Donbaszban van, illetve olyan külföldi országokban, mint Mali vagy a Közép-afrikai Köztársaság.

Nem teljesen kizárható, hogy Prigozsin az egész üzenettel „trollkodott,” ahogy tette ezt korábban többször is, amikor bejelentette például, hogy Zelenszkij székére pályázik. Azonban akárhogy is nézzük, ez az üzenet viccnek egy kicsit erősnek tűnik.

Jevgenyij Prigozsin hivatalos Telegram-csatornája a Kepka Prigozsina (Prigozsin sapkája), itt rendszeresen teszi közzé a Wagner vezére saját gondolatait.

Az orosz védelmi minisztérium tagadja, hogy megtámadták volna a Wagner csoportot. Más, Wagner csoporthoz köthető Telegram-csatornák viszont azt írják: leszámolás indult a zsoldoscég ellen, az akciót maga Szergej Sojgu védelmi miniszter irányítja.

Hiteles információ egyelőre nem érhető el arról, hogy bármilyen fegyveres összecsapás történt volna az orosz reguláris erők és a Wagner csoport közt az elmúlt órákban.

Frissítés: Vlagyimir Putyin orosz elnököt hivatalosan is tájékoztatták a kialakult helyzetről és az FSzB eljárást indított Prigozsin ellen. Nem hitelesített információk szerint megerősítették az orosz hatóságok a moszkvai döntéshozói központok védelmét és fegyverbe szólították az orosz nemzeti gárdát.

Frissítés (2.): nem hivatalos források szerint tűzharc bontakozott ki a Wagnert támogató orosz katonák és a Moszkvához lojális orosz katonák közt Bahmutnál. Prigozsin arra kért minden orosz állampolgárt, hogy támogassák az "igazságtételüket." Orosz tábornokok hivatalosan is a Wagner csoport felszámolását kérték

Az orosz állami médiában vezető anyag most Prigozsin lázadása, de a konkrét üzenet továbbítását megtiltották az állami szervek, csak annyit közöl a TASzSz és a RIA, hogy az FSzB akciót indított a zsoldosvezér ellen.


Mindig van lejjebb, de Oroszország polgárháborúba züllött az ukrán ellentámadás középen
.Ha elhuzodik, elkerülhetetlen az összeomlás. Itt most a lét a tét, de nem Ukrajnának.

Én azt valószínűsítem, hogy a háttérben a tehetségtelen/sikertelen --de örökölten befolyásos-- katonai klikk belehajszolta ebbe a helyzetbe Prigo-t!

Putyinnak vmelyik oldal mellé kell állnia! Jobban járt volna, ha az orosz társadalomban --egyedül hatékonyan-- működő Sztálin-i motiválást komolyabban megcsinálja már korábban, egy vmilyen, a korhoz koreografált módon!

Magánvélemény volt, + az is, hogy nem örülök ennek, ami most történik!

.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Mi a lóxar van itten gyerekek ? most jövök haza éjszakázásból és ezt kell látnom ? A háború óta ez a legnagyobb meglepetés számomra ! Haubagoi merre van ? Nagy szükségünk lenne rá ! emlékeztek hogy ezt is megjósolta ? emlékeztek ?
Nem azért, de ezt többen megjósoltuk már a legelején.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 946
91 668
113
Te meghalnal a ceged CEO-jaert? Na ugye? Semmi ertelme az egesznek.
Pénzért igen. És ott az USA hogy pénzelje a puccsot. Száz millirdnyi dodót elégettek Ukrajnába. Putyin megbuktatása, de minimum egy orosz káosz, ami megtámogatva az ukrán ellentámadást nem ér meg még egy kis aprót? A tábornoki felhívások elég kétségbeesettek.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Pénzért igen. És ott az USA hogy pénzelje a puccsot. Száz millirdnyi dodót elégettek Ukrajnába. Putyin megbuktatása, de minimum egy orosz káosz, ami megtámogatva az ukrán ellentámadást nem ér meg még egy kis aprót? A tábornoki felhívások elég kétségbeesettek.
Ómár, most ez lesz, hogy tulajdonképpen már erről is a csúnya, csúnya angol-szászok tehetnek? :D
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and Rferi66