http://www.military-today.com/tanks/tr85m1.htm
Ez a verziója azért annyira nem halott ügy szerintem. Még régen olvastam, hogy frontból a páncélja 580 mm Rha egyenértékű, igaz arra már nem emlékszek, hogy ez HE vagy KE. Azt sem tudom annyira régen volt, hogy csak dezinfóba futottam bele, vagy valós adat volt. Gondolom azért is fontolgatják, hogy ebbe invesztálnak, mert azért bizonyos szinten működőképes koncepció. Ha képesek a felfüggesztést cserélni és erre elég sok opciójuk van szerintem, akkor még van benne fejlesztési potenciál. Mondjuk speciel én nem csinálnám ha vehetnék akármi mást ami újabb, jobb, de mivel ezek megvannak nekik pénzük meg nincs, a képességnövelő upgrade tűnhet egy kényszerű és majdnem hasznos megoldásnak nekik.
Azért az, hogy egy t55 és leopard keverékként létre tudott jönni,lehetőség is nekik, hogy mindkét vonalról fejlődhessen. T55 vonalon azért születtek az ukriknál is versenyképes csomagok
Nem akarok ötelteket adni nekik, de azért nyilvánvaló, hogy páncélozható, és a 125-ös löveg is beleoperálható.
Maga a t55 elég jól mókolható a mai napig hiába régi konstrukció, még elég bizarr szinten is:
Itt kapott egy frontrész t72-től, a sokmindennel együtt t80 szintig húzták fel az elemzők szerint.
Az meg, hogy mennyire öreg és emiatt használhatatlan, az mutatja, hogy mennyi t55 szaladgál világszerte a háborúkban. Még mielőtt bárki is a románok f@szának szopkodásával vádolna meg, csak egyszerűen realista vagyok. Akármit kezdhetnek ezekkel, HA lenne rá pénzük. Értem, hogy boldogok vagyunk, meg azt is, hogy nem nevelgetjük a lelkünkben, hogy a románokról bármi pozitív hangozzon el, de a realizmust ne engedjük el.
Remélem, hogy beleöntik a pénzt és a végén kapnak valami szart amit aztán kidobnak és utána meg kapkodnak majd valami hülyeség után, de nekünk mindig a számunkra legrosszabb opció legyőzésére is fel kell készülnünk velük szemben, hiszen románok.