Szervusz! tovabra is olvasom a topikot, annak ellenere hogy jo sok volt a szidas es nem sok a tisztelet. Bisztos vagyok benne hogy az orszagomnak roszat nem csinalok vele, de ha annak a kerdese fel merule bennem, akkor el is huznek.
Felig Magyar vagyok, Magyar templomba jartam sok evig, jo sok Magyar baratom is csaladom van, ismerem az oszes Magyar nepi enneket, stb. Nem jol irok mert nehez a Magyar iras, de a diakritikat azert Romanul sem hasznalom. Szoval azok akik az irasomat tamagyak, harom nyelvet majdnem perfektul beszelek, sokkal jobban tudok Angolul mint Magyarul.
Ahogy en latom a dolgokat, es nem csak en, hanem az egesz vilagon igy van: az etnikai meg a nemzeti tema az ket kulombozo tema. Lehet az ember Magyar aki Erdelybe el, buszke is leket ra hogy Magyar, de az nem jelenti aszt, hogy Magyarorszagnak az ugynoke vagy hogy nem Romania hazafi. Csak egy par peldat adok abbol ami most kulfoldon megy: vannak a Proud Boys, akiknek szurkolok es figyelem oket, a vezer egy afro-Kubai. Ott vannak a “rooftop Coreans” – nagyobb Amerikaiak mint az oszes Biden Demokrata. Trump-nak a legg husegesebb embere egy Indiai, Kash Patel. Mi hazafiak nem azert szurkolunk az Amerikanak mert ok a nagy kutyak es segbe akarjuk oket nyalni, hanem azert, mert szeretyuk azokat az elveket amejkert o harcol. FREEDOM. FAMILY. GOD. COUNTRY.
Mar irtam, de szerintem Viktor Orban egy nagyon nagy ember, es ha nyerni fogunk a globalistak ellen, Viktor Orban a vilagtortenelembe marad hogy meg mentette Europat. Mi is azert imatkozunk hogy egy olyan vezerunk legyen – nem sok mindent tudok Orbanrol a kulpolitika kivul, szoval lehet hogy sok mindent csinal roszul is, nem tudom. Szoval ez az AUR, anti-globalista, pro-God, pro-freedom. Nem Magyar ellenes az AUR, hanem UDMR ellenes. Az UDMR az egy part, es lehet egy part ellen lenni, az nem sovinizmus. Jelenleg mindenki szigya az AUR-t, minden csatorna, es annal nagyobb lesz tole a mozgas. Nem csak a George Simion van ott aki redkivuli, hanem nagyon sok rendkivuli embert sikerult magamelle allitani. Magyarokat is.
En nem tagadom le a Magyar gyokereimet, es aszt akarom hogy a Magyarok es a Szekelyek jo eletet elyenek itt. Magyarnak lenni Romaniaba az e bonusz, nem egy atok. Sokszor fel is neznek a magyarokra es sokszor jobban tiszelik oket mint a sajatyjukat, ha a tisztelet viszonos. Ludovik Orban volt a miniszterelnok itt sok evig, te el tudod kepzelni hogy Magyarorszagnak legyen egy olyan miniszterelnok hogy Traian Vacarescu? Le kopnek az emberek az utcanJ))
Ott van a “3-seas initiative”, Romania egy fontos resze annak. Ott van a Visegrad is, remelem be juttunk.. ha meg nem, akkor a Visegrad is veszit belole, nem csak mi. Nehez ev jon majd mindenkinek, de ha veszitenek a komunistak, nagy jovoje van Romanianak. Tobb szaz ezer Roman akar jonni haza kulfoldrol, azok sok minden jot fognak majd epiteni. Tele van az orszag programmozoval es a tobbi ipar is egyre jobb. A mezogazdasagnak is oriasi a potencial. Mikor aszt nezitek hogy valami le van maradva, az mindig jo jel, mert jo sok hely van a novekedesre. Hol voltunk most 10 eve es hol vagyunk most, majd meg latod 5 ev mulva, 10 ev mulva. Az utakat mikor egyszer meg epited, azok mar ott vannak, de a tengert meg a hegyeket meg a tobbi kincset aszt nem lehet meg epiteni ha az nincs. Ez a topik Romaniarol szol es be szoltam en is, hogy meg legyen a pro-Romania allaspont is it. Vedem a hazamat amikor latom hogy ugy le van nezve mindha az utolso ge_i lenne, mikor pedig mi vagyunk itt a nagy kutya ennek a resznek Europaba. Igaz hogy fel nezunk ratok sokszor sok mindenbe, de mi igazan Lengyelorszaggal vagyunk versenybe, nem veletek.
Koszonom hogy szepen irtal, latszik hogy idosebb vagy, vannak gyerekeid es mas a hozzaalas is. Egeseget!