Erről is leírtam már a véleményem, de akkor még 1x. Addig amíg az USA fegyverzi őket, és egy akolban vagyunk, nem lehet gond, mert a nagy tesó ha elmérgesedne a két kis pöttöm ország közt a viszony úgy hogy neki is kellemetlen, rendet tenni két telefonnal kb.
Onnantól hogy mi már nem az USA akolban vagyunk esetleg, ők meg igen, elhihetni nekem bárki, hogy nem azon fog múlni SEMMI sem, hogy mi saját erőből mit fegyverkeztünk vagy mit nem. Azon hogy kinek milyen és mennyi nagy tesó/pártfogó van a háta mögött, azok mennyire érdekeltek és mennyi erőt bevetni a térségben. Nos, az USA erős, talán még a legerősebb a globális porondon, viszont egy esetleges "helyzet van, Béláim!" szituációban itt Németország és Oroszország fogja osztani a lapokat. Ha ezek ketten meg véletlen egyszer egy oldalra keverednének, akkor nincs több kérdés onnantól kezdve.
Ezt nem én mondom, hanem a történelem, meg a józan ész. Oldalt kell ügyesen választani, és addig is értelmesen költeni a haderőre, de nem belerokkantani a gazdaságunkat. Jelenleg Német gazdasági légelegeztetőn vagyunk, jön a BMW, itt a Merci Audi. Oroszokkal a viszonyunk nekünk nem rossz, mondhatni amit a helyzet ad, úgy hogy NATO tagok vagyunk, körülményekhez képest kiváló.
Szerintem jobban állunk mint ők jelenleg, F-16 ide, HIMARS oda.
Ez van.