Szomorú ezt nézni. A szív megszakad, komolyan. Ettől függetlenül azt tartom továbbra is, hogy idegből nem szabad döntéseket hozni és cselekedni, sőt még megnyilatkozni sem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szomorú ezt nézni. A szív megszakad, komolyan. Ettől függetlenül azt tartom továbbra is, hogy idegből nem szabad döntéseket hozni és cselekedni, sőt még megnyilatkozni sem.
Egy szívszorító kép az úzvölgyi incidens után
Ez ebben az esetben is a legfontosabb kérdés. Kinek az érdeke?Az indulatokat fogja szítani, és az összképet és a jelenlegi realitásokat nézve ez nem a mi érdekünk .
Egyértelműen így van.Ez ebben az esetben is a legfontosabb kérdés. Kinek az érdeke?
Amikor az ördögöt festik a falra mindig egyetlen dologra érdemes figyelni.
Kié az a kéz amelyikben az ecset van.
Ez ebben az esetben is a legfontosabb kérdés. Kinek az érdeke?
Amikor az ördögöt festik a falra mindig egyetlen dologra érdemes figyelni.
Kié az a kéz amelyikben az ecset van.
Cui prodest újratöltve? Akkor lássuk!
Érdekében állhat a brüsszeli bandának, hogy így is gyengítse a V4-et.
Érdekében állhat Moszkvának, hogy így is gyengítse a NATO-t.
Érdekében állhat a román kormánynak/ottani politikai tömörüléseknek, hogy a "magyar kártya" újbóli előhúzásával tereljék el az istenadta figyelmét valami nagy és kipattanni készülő mocsokságról.
Hát nekem ennyi jut eszembe. Melyik lehet a legvalószínűbb?
Szerintem egyértelműen a 3. opció.Cui prodest újratöltve? Akkor lássuk!
Érdekében állhat a román kormánynak/ottani politikai tömörüléseknek, hogy a "magyar kártya" újbóli előhúzásával tereljék el az istenadta figyelmét valami nagy és kipattanni készülő mocsokságról.
Egyik sem.
Legfőképpen az USA-nak állhat érdekében, miután most aláírtuk, hogy szabadon mozoghatnak az amerikai csapatok Magyarországon és megkaptak 4 állandó bázist is kizárólagos használatra, ha most tudnak csinálni egy magyar-román katonai konfliktust, akkor ezzel megindokolhatják, hogy miért szükséges néhány ezer amerikai katona helyett legalább 50 ezer amerikai katona (békefenntartó) telepítése Magyarországra és Romániába, előkészítve ezzel Szerbia ismételt megregulázását is (lást újra élesedő koszovói konfliktus, meg a szerb hadsereg teljes harckészültségbe helyezése).
Ezenkívül érdekében áll még az EU (Európai Egyesült Államok) párti liberálisoknak is, hogy látjátok! ide vezet a nacionalizmus, a nemzetieskedés, a "Nemzetek Európája" (de kétlem, hogy ők csinálták volna, a liberálisoknak inkább csak kapóra jön).
Ami viszont aggasztó, az az, hogy ha ebbe a konfliktusba beleáll az orosz fél is, és például felfegyverzi az erdélyi magyarokat (ahogy a Máglyatűz c. regényben írta meg a szerző)... akkor viszont nagyon nagy gebasz lesz.
Szerintem egyértelműen a 3. opció.
A brüsszeliek nem szétfeszíteni akarják az EU-t, hanem összetartani, illetve ha mégis a nekik köröm alá szaladt V4 között szítanák a feszültséget hogy éket verjenek közénk, egy szlovák-magyar konfliktus sokkal kézenfekvőbb lenne erre a célra.
Az oroszok akár még lehetnének is azért hogy gyengítsék a NATO-t, de őszintén bevallom, szerintem mi ebben a szerepünkben az ingerküszöbüket nem érjük el. Sokkal fontosabb nekik az hogy az USA és Németország/Franciaország/Olaszország közt tovább mélyítsék a szakadékot. Ráadásul nekik ha mégis mi vagyunk a célország, sokkal jobban megdolgozhatóak lennénk egy újbóli ukrán-magyar konfliktussal, amiben ŐK jelenleg valóban érdekeltek.
No a román politikai vezetés, az viszont nekem gyanús. Éppen a megreccsenés szélén vannak, korruptabbak még nálunk is, jönnek mennek formációk, ígéretek vannak, utak meg pl. nincsenek. Szerintem FIX 3-as ez a történet.
A brüsszeliek nem szétfeszíteni akarják az EU-t, hanem összetartani, illetve ha mégis a nekik köröm alá szaladt V4 között szítanák a feszültséget hogy éket verjenek közénk, egy szlovák-magyar konfliktus sokkal kézenfekvőbb lenne erre a célra.
Az oroszok akár még lehetnének is azért hogy gyengítsék a NATO-t, de őszintén bevallom, szerintem mi ebben a szerepünkben az ingerküszöbüket nem érjük el. Sokkal fontosabb nekik az hogy az USA és Németország/Franciaország/Olaszország közt tovább mélyítsék a szakadékot. Ráadásul nekik ha mégis mi vagyunk a célország, sokkal jobban megdolgozhatóak lennénk egy újbóli ukrán-magyar konfliktussal, amiben ŐK jelenleg valóban érdekeltek.
No a román politikai vezetés, az viszont nekem gyanús. Éppen a megreccsenés szélén vannak, korruptabbak még nálunk is, jönnek mennek formációk, ígéretek vannak, utak meg pl. nincsenek. Szerintem FIX 3-as ez a történet.
Ehhez mindkét oldalon csak egyetlen dolog hiányzik. A katona.... hogy magyar-román katonai konfliktust generálnak,....
Hát persze, hogy az USA-nak. Pont. Vagy talán még az EEÁ-nak. Persze az oroszokat finoman kizártad. Hiszen a román gáz nem az oroszok üzletét rontaná. A NATO-val sincs semmi bajuk, a román AEGIS miatt sem rinyáltak, így gyengíteni sem akarják úgy, hogy éket vernek a tagok közé.
Nil novi sub sole...
Szerintem is a romulán politikusok kavarnak és valami komoly belső problémát próbálnak így elsunnyogni.
Az lesz bőséggel. Egy kis vérengzés itt, egy kis vérengzés ott, mutogatás az ellenfélre mint elkövetőre, és lesz önkéntes éppen elegendő. Csak fegyver legyen.Ehhez mindkét oldalon csak egyetlen dolog hiányzik. A katona.
Ehhez mindkét oldalon csak egyetlen dolog hiányzik. A katona.
@haubagoi
Azért azt sem nehéz elképzelni, hogy pl. Oroszországnak vagy Kínának (hogy másokat ne említsünk) jönne kapóra egy kis viszály a NATO-n belül. Simán ki lehet kombinálni.
Ami pedig az általad említett, szerb hadsereg teljes harckészültségbe helyezését illeti, az kizárólag szerb belpolitikai célokat szolgált. Meg aztán közel sem volt az teljes harckészültség.
Ezzel csak egy baj van.Az lesz bőséggel. Egy kis vérengzés itt, egy kis vérengzés ott, mutogatás az ellenfélre mint elkövetőre, és lesz önkéntes éppen elegendő. Csak fegyver legyen.
Talán csak a sorrenden változtatnék.Cui prodest újratöltve? Akkor lássuk!