Tudtommal már az idei költségvetés is kész katasztrófa. Emlékeim szerint komoly balhé volt az elfogadása körül.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudtommal már az idei költségvetés is kész katasztrófa. Emlékeim szerint komoly balhé volt az elfogadása körül.
Az erdélyi Momentum (vajon hány fő az összesen?) a román USR pártot ajánlgatja együttműködésre. 4 komment van összesen, az utolsóra hívom fel a figyelmet.
https://momentum.blog.hu/2019/06/04/igy_latjuk_trianont_a_hataron_tulrol#more14878016
Pozitív általánosító vagyok igen, ez tény hogy a jót és szépet akarom látni. Ezzel együtt tartom azt is hogy az átlag ember, a nagy többség az bizony normalitás párti szerencsére és nem rablógyilkos ösztönökkel rendelkezik, s ha megtapasztalná hogy milyen egy háború azonnal a végét szeretne már látni - nem kérne belőle. Nyilván nem mindenki, lenne egy elenyésző pszichopata réteg aki élvezné hogy kegyetlenkedhet, de nem ők lennének többen.Az emberek az általánosítás során félelmeiket vagy vágyaikat vetítik ki. Te pozitív általánosító vagy, a szépet akarod látni. Azért a románok nem egy vérengzést hajtottak végre csak úgy egyszerű tudatlanságból az utóbbi 500 évben. Az egyszerűség és romlatlanság csak Rousseau elméjében ugyanaz. Nem látott még kannibál vérengzést vagy nem helyszínelt egy hagyományos roma rablógyilkosság után. Lásd; román cigányok rablógyilkosság sorozata.
El kell, hogy szomorítsalak. Az átlag ember nyugodtan szopogatja a rántott csirke combcsontját, miközben általa ellenségnek tartott emberek 8 éves gyerekeit szedik ki a törmelékek alól, és még örül is, meg büszke. Csak akkor kezd gondolkodni, ha vesztésre áll.Pozitív általánosító vagyok igen, ez tény hogy a jót és szépet akarom látni. Ezzel együtt tartom azt is hogy az átlag ember, a nagy többség az bizony normalitás párti szerencsére és nem rablógyilkos ösztönökkel rendelkezik, s ha megtapasztalná hogy milyen egy háború azonnal a végét szeretne már látni - nem kérne belőle. Nyilván nem mindenki, lenne egy elenyésző pszichopata réteg aki élvezné hogy kegyetlenkedhet, de nem ők lennének többen.
Nem akarok én románozni, semmilyen népezni. Azt mondtam, hogy HA megtapasztalja az átlag ember azt hogy a háború az kétoldalú általában, és a saját ismeretségi köréből is ki kell húzni pár 8 éves gyereket a romok alól, meg pláne ha megfogják és azt mondják neki, hogy na komám akkor most szépen ásd be magad a lövészteknőbe, és ki kéne tartani egy két tüzérségi csapást átvészelve az ellenfél harckocsiéke ellen, akkor marha hamar megszelídül a legtöbb vérpista. Nyilván amit írsz, az úgy van, erre a legjobb példa az USA, akik civiljei általában pontosan úgy viselkednek ahogy írod, csak ez sok országnak rajtuk kívül nem adatik meg, hogy úgy háborúzzanak hogy otthon közben a saját hátország érintetlen. A románok nem tudnák ezt eljátszani.El kell, hogy szomorítsalak. Az átlag ember nyugodtan szopogatja a rántott csirke combcsontját, miközben általa ellenségnek tartott emberek 8 éves gyerekeit szedik ki a törmelékek alól, és még örül is, meg büszke. Csak akkor kezd gondolkodni, ha vesztésre áll.
Szóval, ne bízz abban, hogy a nyertes helyzetben levő románok könyörületesek lesznek. Az utóbbi évszázadok nem erről szóltak.
Hát szerintem ezután jön csak a java.Pozitív általánosító vagyok igen, ez tény hogy a jót és szépet akarom látni.
Részben egyetértek, láttam testközelből Jugoszlávia összeomlását, a pusztítást amit ott véghez vittek.zt mondtam, hogy HA megtapasztalja az átlag ember azt hogy a háború az kétoldalú általában, és a saját ismeretségi köréből is ki kell húzni pár 8 éves gyereket a romok alól, meg pláne ha megfogják és azt mondják neki, hogy na komám akkor most szépen ásd be magad a lövészteknőbe, és ki kéne tartani egy két tüzérségi csapást átvészelve az ellenfél harckocsiéke ellen, akkor marha hamar megszelídül a legtöbb vérpista.
Pozitív általánosító vagyok igen, ez tény hogy a jót és szépet akarom látni. Ezzel együtt tartom azt is hogy az átlag ember, a nagy többség az bizony normalitás párti szerencsére és nem rablógyilkos ösztönökkel rendelkezik, s ha megtapasztalná hogy milyen egy háború azonnal a végét szeretne már látni - nem kérne belőle. Nyilván nem mindenki, lenne egy elenyésző pszichopata réteg aki élvezné hogy kegyetlenkedhet, de nem ők lennének többen.
Hülyék lennének még jelképes összegért is megvenni.Most kellene jelkepes osszegert felajanlani a moldavoknak a mig 29 eseket...
Elvileg uzemeltetik meg a tipist par db geppel... /jobbra nem fogja futni nekik alkatresznek meg elferne nem kell feltetlen reptetni./Hülyék lennének még jelképes összegért is megvenni.
Ha nincs pénz ( efelé tartanak), akkor mindenre kevesebb jut. Egészségügy, oktatás, sereg. Ha valaki mégis megfinanszírozza nekik, akkor függőségben lesznek. Annak minden vonzatával.Kérdés, hogy hogyan tudunk/tudnánk mi profitálni ebből?
Egy jó kis elemzés és tényleg jó, hogy "importálni kell" a regátból a szélsőségeseket, mert Erdélyben ilyen eszmékre nincs igény:
http://itthon.transindex.ro/?hir=55...eI318_bjMThpnOs4qh0sNdwvlFrm3vkKA10xb9h2X_9dE
Ezt már egy huszönötször végigkattogtattuk....Elvileg uzemeltetik meg a tipist par db geppel... /jobbra nem fogja futni nekik alkatresznek meg elferne nem kell feltetlen reptetni./
Mit tudtak volna vele csinálni ? Kibökik az ultrákat szállító busz kerekét ?Költői a kérdés, de érdekelne, hogy a hírszerzésünk jelezte-e előre, hogy provokáció készül a magyar kisebbség ellen?
Ha igen, miért ilyen erőtlen a válasz?
Ha nem, miért nem?
Talán egy Nemzetbiztonsági Bizottsági ülés után kiderül valami...