[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 362
31 543
113
Bezzeg Románia...

"A fiskális-igazgatási reform egyik rendkívül fontos része, amelyet az adminisztrátor elfelejtett megemlíteni, a készpénzes fizetés korlátozása volt. A román kormány nem akarja, hogy az emberek készpénzzel fizessenek olyan dolgokért, amelyek értéke meghaladja a 2000 román lej értéket, azaz ~500 eurót. 2024-től minden vállalkozás köteles lesz forgatókönyvvel kifizetni alkalmazottait (ez külön törvény), míg néhány hónappal ezelőtt még a munkáltató döntése volt. Ez nagyon nehéz lesz, mivel a románok nagy része, különösen az idősebb generációk nem ismerik az online banki ügyintézést, és nem tudnak naponta fizetni hitelkártyájukkal, ha van ilyen.

Az online fizetés rendkívül előnyös a hatóságok számára, hiszen bármikor hozzáférhetnek hozzájuk, és szerintük segít az adóelkerülés kiküszöbölésében, "segíti" az esetleg alulfizetett munkavállalókat, és természetesen kiküszöböl némi korrupciót is. A miniszterelnök, Marcel Ciolacu folyamatosan hivatkozik az Eurostat adataira, amelyek Romániát helyezik az adóelkerülés, a nem regisztrált munkavállalók (a munkaszerződés nélkül dolgozók) és a korrupció élére, és azt mondja, hogy ezt javítani kell. Sok vezető román közgazdász, különösen a Ziarul Financiar, a leginkább üzletpárti, munkásellenes kiadvány Romániában, pontosan az adóelkerülés, a korrupció és a közepes munkásvédelmi törvények miatt becsüli meg Románia jól teljesítő gazdaságát. Röviden: a kormány rosszul kezeli az általa beszedett adókat, mivel nagy részét a politikusok zsebébe sikkasztották, de a túlélés érdekében sok cégtulajdonosnak sikerül kijátszania a törvényt, hogy megengedhesse magának, hogy folytathassa vállalkozását megvédik nehezen megszerzett jövedelmüket a közigazgatásban dolgozó inkompetens bürokratáktól.

A szociáldemek mind az adóemelések mellett vannak, mert támogatásukat a közszolgák és a jólétre támaszkodó szegények adják. Hevesen ellenezni fognak minden elbocsátást a közszférában és a jóléti megszorításokat, és hajlandóak minden mást feláldozni, hogy kordában tartsák ezeket. Ciolacu úgy döntött, hogy Románia pénzügyi nehézségeiért "ezeket a cégeket, amelyek nem fizetik az adót" hibáztatja, ahelyett, hogy pártja állandó rossz gazdálkodását és kapzsiságát nézné. Azt mondani, hogy az üzleti szektor gyűlöli ezt a "reformot", amelyet Ciolacu megpróbál átvinni, durva alábecsülés, Ziarul Financiar szokássává vált, hogy a reform kezdete óta rendkívül kritikus véleményeket tesz közzé, amelyek mindegyike az üzleti élet apokalipsziséről beszél."
Forrás
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 362
31 543
113

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Amíg a mostani katonai, politikai, gazdasági szövetségi rendszerben vagyunk, addig lesz még lejjebb.
;)
Ezeknek lassan leáldozik
Nem véletlen, hogy OV kivárásra játszik.
Az EU-t most akarják megreformálni (az eddig hangoztatott helyett, négy szintűvé) a franciák és németek, ami azt jelenti, hogy jelen szerződési keretek mellett nem fog menni (egyhangúság kell), így újat fognak összetákolni. Ma megszűnik az EU, holnappal, új szabályozási rendszerrel, újjáalakul. Aki akar az új feltételek mellett csatlakozni, az belép, aki nem azt jól besorolják a 2., 3. vagy 4. körbe (a 2-es 3-es szintű országok a semmire sem jó migránsok lerakó helye lesz, holmi aprópénzért). Ha ezt megcsinálják a nyugatiak, akkor nekünk ebből ki kell maradni, vagy 50 év múlva csak nevében lesz magyar Mo.-g.
A NATO sem fogja sokáig húzni. Ha veszít Ukrajnában, hónapok kérdése lesz a léte. Ha nem veszít, akkor talán évekig még elzakatol. Minden esetre az USA-nak ez a védelmi szövetséges bohóckodás nem tetszik. Neki egy rendcsinálásra alkalmas (vagyis offenzív) szövetség kell, aminek az illetősége kiterjed az egész világra. A NATO nem ilyen. Védelmi szervezet és csak akkor használható, ha valamelyik tagját külső támadás éri. Szóval nem adok 10 évet ennek a szövetségnek. Újjá fogják alakítani vagy egy újat hoznak létre a helyébe az atlantisták. Az akkorra kialakult erőviszonyok mentén fogják a tagságot toborozni. Nagyon nem fog hasonlítani a jelenlegire (még itt Európában sem!).
Ki kell bírni ezt a 10 éves átalakulási folyamatot és ha jó helyen végzünk, akkor lesz Mo.-nak még feljebb is!
Nem véletlen, hogy OV 2034-ig tervez hatalmon maradni.

Egyébként, elnézést az off topic-ért. Mehetett volna Mo. topic-ba is, de hát itt volt a téma ("addig lesz még lejjebb") felvetve.
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Mindeközben Romániában leesett egy harckocsi a trélerről :)
384111730_722835189882442_6058435564623361879_n.jpg
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Magyarországon megvalósulhat Európa legmodernebb harckocsijának gyártása: Budapesttel tárgyal a német védelmi ipar

Nem én mondom, a románok. ;)
És akkor itt vannak akik lesajnálták a magyar haderőfejlesztést és túlbecsülték a románokat, akkor nézzük (betettem a romulán topicba is):


Nagyon durva ez a leleplező videó róluk, azért ennél sokkal jobb helyzetben vagyunk!

De itt most olyan érzésem volt mint a Brian életében:

-Mit adott nekünk a Zrínyi 2026??

-Bren II-őt!

-Na jóó..jó...oké, de ezen kívül?? Mit?

- A Lynxet!:rolleyes:

-Igaz, jó a lynx az fontos volt, de adtak-e adtak a Lynxen Bren II-őn kívül bármi mást?

-A Gidránt!...ööö...a Yörüköt!...És a Leo II-ket...Meg a HEROT! A HERO az nagyon fontos!...És a H145 ...meg a H225...IRIS-T...Carl Gustaf m4! Meg a mobilhangárok...A NASAMS ....Meg a digitális katona...Emelt fizetés!

Jóó...de a Brenen, a Lynxen, a Gidránon a Yörükön a Leo II-őn HERO-n a H145 és H225 meg IRIS-T-n mobilhangárokon, digitális katona, NASAMS, Carl gustaf m4-en béremelésen kívül...adott-e bármit??o_O

-ööö...a védelmi ipart!

-Demagóg! :mad::mad:
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
697
1 918
93
És akkor itt vannak akik lesajnálták a magyar haderőfejlesztést és túlbecsülték a románokat, akkor nézzük (betettem a romulán topicba is):


Nagyon durva ez a leleplező videó róluk, azért ennél sokkal jobb helyzetben vagyunk!

De itt most olyan érzésem volt mint a Brian életében:

-Mit adott nekünk a Zrínyi 2026??

-Bren II-őt!

-Na jóó..jó...oké, de ezen kívül?? Mit?

- A Lynxet!:rolleyes:

-Igaz, jó a lynx az fontos volt, de adtak-e adtak a Lynxen Bren II-őn kívül bármi mást?

-A Gidránt!...ööö...a Yörüköt!...És a Leo II-ket...Meg a HEROT! A HERO az nagyon fontos!...És a H145 ...meg a H225...IRIS-T...Carl Gustaf m4! Meg a mobilhangárok...A NASAMS ....Meg a digitális katona...Emelt fizetés!

Jóó...de a Brenen, a Lynxen, a Gidránon a Yörükön a Leo II-őn HERO-n a H145 és H225 meg IRIS-T-n mobilhangárokon, digitális katona, NASAMS, Carl gustaf m4-en béremelésen kívül...adott-e bármit??o_O

-ööö...a védelmi ipart!

-Demagóg! :mad::mad:
Belenézve a román videóban, a MÁV - jutott eszembe róla....
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 362
31 543
113
:D
Megy a henger... :rolleyes:
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 493
17 109
113
:D
Megy a henger... :rolleyes:
Két év múlva kiürül Románia.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 796
25 391
113
:D
Románia és Magyarország lakossága, valamint Magyarország lakosságszáma Romániához viszonyítva százalékban:
1990 - 23,2 millió vs. 10,4 millió 44,8 %
2000 - 22,4 millió vs. 10,2 millió 45,5 %
2010 - 20,2 millió vs. 10,0 millió 49,5 %
2023 - 19,0 millió vs 9,6 millió 50,5 %
..
A tendencia jó és úgy tűnik ez a közeljövőben is folytatódni fog!
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 551
4 722
113
Románia és Magyarország lakossága, valamint Magyarország lakosságszáma Romániához viszonyítva százalékban:
1990 - 23,2 millió vs. 10,4 millió 44,8 %
2000 - 22,4 millió vs. 10,2 millió 45,5 %
2010 - 20,2 millió vs. 10,0 millió 49,5 %
2023 - 19,0 millió vs 9,6 millió 50,5 %
..
A tendencia jó és úgy tűnik ez a közeljövőben is folytatódni fog!
Csak hány vajdasági, erdélyi, kárpát-aljai magyar jött át?
Tetszik amit írsz, ne értsd félre, csak pl a “romániai magzarság” nem 20, hanem vagy 33-35%-ot veszített…
S szorvány nagyon fogy, sajnos!
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 493
17 109
113
Románia és Magyarország lakossága, valamint Magyarország lakosságszáma Romániához viszonyítva százalékban:
1990 - 23,2 millió vs. 10,4 millió 44,8 %
2000 - 22,4 millió vs. 10,2 millió 45,5 %
2010 - 20,2 millió vs. 10,0 millió 49,5 %
2023 - 19,0 millió vs 9,6 millió 50,5 %
..
A tendencia jó és úgy tűnik ez a közeljövőben is folytatódni fog!
Ez a hivatalos stat. a románoknál. A valóságban nem igazán lehetnek 13-14 milliónál többen Putrilandban.