1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  Most mit vársz olyan emberektől akiknek egész életükben "a szellemi táplálék" a szélsőséges iszlám volt. Olyanok ezek mint a szektások. Mondjuk én az iszlám ezen tanait már réges régen egy kalap alá tenném a nácizmus tanaival. Mind a kettő egyformán káros az emberiségre.
   
  dragonette, vata and Morishima like this.
 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Walking Bags :)
   
 3. sandman

  sandman Member

  Nagyhatalmi megegyezés lehet a vége a nyolc éve tartó pusztításnak
  https://24.hu/kulfold/2019/03/07/sziria-polgarhaboru-aszad-usa/

  "A 21. század egyik legsúlyosabb humanitárius katasztrófája a szíriai, amelyet lehet, hogy egy nagyhatalmi megállapodás fog lezárni. A héten Bécsben egyeztetett az orosz és az amerikai vezérkari főnök, miközben Donald Trump – ismét szembemenve korábbi kijelentéseivel – arról beszélt, hogy maradnak amerikai katonák Kelet-Szíriában."

  Top U.S., Russian Generals To Meet In Vienna To Discuss Syria, Other Key Issues
  https://www.rferl.org/a/dunford-gerasimov-us-russia-generals-meet-vienna/29801831.html

  Russian Defense Ministry confirms meeting of Russian, US chiefs of general staff in Vienna
  http://tass.com/defense/1047274

  Readout of Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Dunford’s Meeting with Russian Chief of the General Staff Gen. Gerasimov
  https://www.jcs.mil/Media/News/News...iefs-of-staff-gen-dunfords-meeting-with-russ/

  Top US, Russian generals meet in Vienna
  https://thehill.com/policy/defense/432497-top-us-russian-generals-meet-in-vienna

  Ennek a hírnek megmondom őszintén nagyon örülök. Ugyan nem derül ki, miről volt szó, de legalább beszélnek egymással, és egyeztetnek. Néha úgy érzem, a hadseregnél vannak az épeszűbb vezetők, nem a politikusok között.
   
  zsolti likes this.
 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  IÁ feleségek "üdvözlik" az újságírókat.
   
  tomcat1 likes this.
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Teljesen jó, ahogy az egyik elfordítja és kezével is takarja a nikábos fejét! :D
   
 6. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 7. jani22

  jani22 Well-Known Member

 8. Python

  Python Well-Known Member


   
  jani22 likes this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Külföldi IÁ feleségek. Nem haza akarnak menni, hanem Törökországba.
   
 11. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Én meg azt mondom az összes szakállast szemeteszsákostól kölyköstől rá kell bízni olyan kurdokra, akiknek nem kenyere a megbocsájtás, aztán majd megoldódik. Ez a hulladék nem újrahasznosítható.
   
 12. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  2019. január.
  Egy 30 perces francia film - angolul - Baghuz körzetből és az Al Hol menekülttáborból, ahol a Hajin-zsebből távozókat elhelyezték. Akkor 35 ezren voltak, ez a szám ma már 60 ezer felett van. Néhány rész rövidebb filmekben már szerepelt.
  18+
   
 13. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A kurdok néhány órája azt mondták, hogy lejárt a határidő a magukat megadók számára, néhány órán belül folytatják az IÁ folt támadását.

  Az alábbiak szerint al-Udeid-ből (Katar) B-1B bombázók indultak bevetésre.
   
  fishbed likes this.
 14. plushun

  plushun Well-Known Member

  Az a baj, hogy jönnek helyettük újak. Csak idő kérdése, hogy valamelyik közel - keleti országban megint legyen egy nagyobb balhé. Ki kellene irtani az írmagját is az iszlamizmus eszméjének, csak ugye ahhoz kellene egy nagyon komoly társadalmi változásnak bekövetkeznie az iszlám felfogású államokban. Az meg sajnos nem valószínű, hogy meg fog történni. Pedig ez az izmus is ugyanannyira gonosz és káros mint a nácizmus.
   
  Morishima likes this.
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Azért azt lántni kell, hogy nem attól szakállasok a szakállasok,mert olyan sokan vannak,vagy, hogy a nem radikális muzulmánok ezt annyira élvezik,inkább ott kellene kapirgálni,hogy honnan pénzelik,fegyverzik,toborozzák,szervezik őket....
  ;)
   
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az Arab Szovjetunióról beszélsz. Igen az valóban megoldás lenne. :)
   
 17. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Az a baj amikor kitalálták az iszlámot sokat tanultak abból hogy milyen hibákkal rendelkezik a többi környező nagy vallás, ezért belekerültek erőszakos elemek is amik hithű dolognak számítanak, és mint ismeretes hiába az emberek 10-15% fogékony a radikális eszmékre, a többiek is a konfliktus kerülése végett követik azokat.
  A korán is egy összeollózott mű, nem színtisztán Mohamed gondolatai, az iszlámot kezdeti időszakban nem is akarták az arabokon kívül terjeszteni, de ez az iskola végül kiveszett, ugye az egyesült arab erők túl sokat hódítottak, aztán sokan tértek át az adóelkerülés végett, és végül az lett az irányadó hogy mindenkit meg kell téríteni.
  Az iszlám nélkül amúgy ma nem lenne ilyen formában nyugati civilizáció sem, ők mentették át a római és görög tudásanyagot kiegészítve és továbbadva a keleti civilizációk tudásanyagát. A kezdeti időszakban az iszlám a legmagasabb szinten álló tudományos civilizáció volt. A Cordobai könyvtárban női könyvtárosok segítették a munkát, sőt egyéb orvosi művészi és tudományos területen részt vehettek. Ebben az időben európában az embereket inkább egymás fejének hatékony szétverése izgatta. Aztán a terjeszkedésük megállítása is kedvezett a radikális nézetek terjedésének de maga a vallás kódolása is alapból elvetette ennek lehetőségét. Véleményem szerint még így is az 1400 as évek végéig felvilágosultabbak voltak mint az európaiak.
  Sajnálatos hogy így alakult, ki tudja tudományosan hol tartana az emberiség ha a kezdeti szemléletmód marad meg ebben a nagy vallásban.
   
  plushun likes this.
 18. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

   
 19. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Nem tudom hogy, kiegészítsenek vagy cáfolatnak vagy minek szántad, de kiegészítésként helytálló, cáfolatként meg nem .

  Egyről beszéltem az úriemberrel csak más megközelítésből, amit biztos ő is tud csak 5 percben és egy pár száz karakteres hozzászólásban kifejteni nem lehet . Pár mondatban vezettem végig mi vezetett a mai iszlámhoz a kezdeni iszlámból.( napokat lehetne róla beszélni )

  Azt amit iszlám aranykornak nevezünk valóban hódítás eredménye mert az arab félszigetről legfeljebb teveszart hoztak. Az a videó egyetlen hibája hogy rövid és ezért belekeverte a mai iszlámot a kezdetivel. Az hogy most tudományosan még mindig a középkorban vannak az okozat, az ok maga a vallás felépítése. A kereszténységnél ez az agresszivitás a felvevő népek sajátja volt de ott a cél pont ennek a fékezése volt tehát magától értetődő volt hogy merre fog tartani idővel. Tehát pont egymás ellentettjei, hasonlóságuk ellenére .
  Az hogy a szolgákkal együtt jött a tudomány igaz, de azok az emberek se foglalkoztak vele, egyszerűen megőrizték a régi írásokat de nem tudtak vele és nem is akartak mit kezdeni, se a reál se a humán tudományokkal. Az iszlám meg felhasználta a reál tudományokat, a humánnak meg teret nem adott a felépítése miatt, de akkor is egy toleránsabb vallás volt mint a mai formája.
  Az alexandriai könyvtárat is keresztények rombolták le, és az iszlám hódítás kezdetének idejében még ugyan ez a szemlélet volt a irányadó. Tehát csak a római kultúra romjai és a keresztény területek egybeesése miatt mondhatjuk hogy Európából hozott tudás, de ez csak fizikai értelemben igaz, szellemileg nem volt az akkori Európa fejeltebb.

  Azért írtam csak ilyen hosszúra mert nem tudtam minek szántad, és félre értés ne essék szerintem az iszlámot meg kell szüntetni, de ehhez a mai állapot ok okozati összefüggésének ismerete szükséges.
   
 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása