1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Szerinted azok a hajok repulogepet meg repulobombat visznek? Vagy esetleg harckocsikat alkatreszeket loszert uzemanyagot uzemanyagot uzemanyagot legvedelmi raketakat stb stb. Mit gondolsz a Pantsirokba honnan van meg mindig raketa amikor tucatjaival lovoldozik oket egy egy Izraeli legitamadasnal? Aztan az odaszallitott regi gepeket is fel kell ujitani az is penz no meg amit elhasznalnak a tartalekbol azt is potolni kell.

  Nagyon almodozos azt gondolni hogy oroszhonban csak ugy allnak a polcokon sorbaaz ingyenes eszkozok.
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  A kulonbseg "csak" annyi hogy az a tiz hordozo nincs akkora teher az USA gazdasagara mint a Szir haboru az oroszokera. Plane ha elhuzodik es havonta kell beletolni a zsetont.
   
 3. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Ez 1 semmitmondó duma volt, annak fényében hogy a keleti part dolgozó népét és a világ többi részét adóilag lenyúlja a fegyverlobbitok, te okoska. :)
   
  fip7, fishbed, vilmoci and 3 others like this.
 4. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Jo akkor beszeljunk arrol hogy ha a terepviszonyok nem zavarjak az S-200 / S-125 lerak rendszert akkor ugyanz a terepviszony miert okoz problemat az S-300 rendszernek.

  Ez most mar eleg konkret ???
   
  ladagrant likes this.
 5. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Amugy lehet semmitmondonak talalod de ebbe a semmitmondasba rokkant bele a SZU anno. A sok sok barati segitseg. Anno voltak szatelit allamok akiket lehetett pumpolni meg utasitani de ma mar nincsenek igy oroszorszag egyedul kenytelen finanszirozni sziriai kalandozasait.
  Eredmeny = Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint a lakossag tobb mint 40% a szegenysegi kuszob alatt el. A gazdasag pang. Sok katonai beszerzest toroltek vagy egyszerusitettek vagy elhalasztottak. Van hogy mar a megrendelt berendezest sem tudjak kifizetni hanem csak kesve.
  Ha neked ez semmitmondo akkor baratom veled nem erdemes erdemben vitazni mert vagy nem akarsz vagy nem tudsz gondolkodni.
   
  ladagrant likes this.
 6. megazez

  megazez Well-Known Member

  Kondor légió megvan, Ők is elég sok tapasztalatot szereztek ilyen baráti segítségnyújtásból.
  Belegondoltál már abba, hogy az usa is ezt csinálja csak az nem segítség nyújtásból szórja az amerikai emberek megtermelt pénzét? Esetleg amiknak lehet ilyet csinálni de az oroszoknak már nem?
   
  borisz and rappali_ like this.
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Akkor azt mondod jövőhét pénteken összeomlik az orosz gazdaság?
   
  fip7, borisz, vilmoci and 2 others like this.
 8. Wilson

  Wilson Active Member

 9. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ezt csak te mondod es probalod masnak a sajaba adni mivel az amit irtam igaz es ez faj neked. Ellenben amit en allitok hogy koszonhetoen tobbek kozott ezen internacionalista segitsegnek jovohet penteken meg jovore ilyenkor is inkabb az orosz atlagember emigralna az USA ba sem mint forditva. Magyaran az atlag eetszinvonal az oroszoknal tovabbra is szar illetve szarabb lesz OSSZEHASONLITHATATLANUL mint a "10 anyahajos " USA ban. Trump ha kell ossevesik a fel vilaggal hogy az USA gazdasagaert tegyen valamit. Putyin meg tovabbra is verezteti az orosz gazdasagotilletve az orosz kisembereket mivel alapvetoen ez az o karukra megy.

  Emelltt ott van nekik az ukran konfliktus meg Venezuela eslehet most iran is es meg kitudja mi. Takaro meg annak a hossza.

  Erted mar?
   
  ladagrant likes this.
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Hogy sikerult a Kondorlegioig eljutni ? Te az oroszok sziria jelenletet a nacik Spanyolorszagi jelenletehez hasonlitod? Alapvetoen egyetertek avval a kiegeszitessel hogy az oroszok akkori spanyol jelenlete meg a nacik tevekenyseget is messze felulmulta. A megjelenesuk utan honapokon belul beindult a tomeges kivegzes a spanyol politikai vezetes likvidalasa es spanyolorszag a SZU tartomannya valo sulyesztese.. Egyetertek. Valoszinuleg valami ilyesmi lehet a mostani orosz vezetes celja is csak az a kerdes hol tart a folyamat.
   
 11. megazez

  megazez Well-Known Member

  Nektek valamiért ez már a mániátok lett. Nem vagyok nagy közgázos, amióta elsőnek találkoztam vele utálom, de ezek a számok nem tűnnek nekem olyan egetverően rossznak mint ahogy most elkezdtél ajvékolni. https://hu.tradingeconomics.com/russia/indicators
   
 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  Te lövöd túl már megint a mondandóm, a kondor légió egy harcászati teszt volt németországnak, úgy ahogyan most az oroszok tesztelnek Szíriában. PONT. Nem kell belemagyaráznod semmit.
   
 13. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Hát, a te tudásod is a fű alatt kúszott be. A számok nem csak azt jelentik, mikor volt fejlesztve. A hatótávot is. Olyan célra, aminek nagyon szűk a megjelenési ablaka, nagy távolságról nem is tudsz indítani, mert mire távolról odaérne a rakéta, rég kinn van a látómezejéből a céltárgy, így megszünt a látási-követési lehetőség,
  Persze, tudom, te ennek is szakértője vagy, így elmondanád, ha útközben valami terepfedezet mögé kerül, hogyan követi egy légvédelmi rakéta?
   
 14. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  És ez neked miért fáj? Nem vagy orosz. Csak egyért fájhat. Szíria kirablóinak a pártján állsz, és a terv nem jött be. Ez nem a líbiai olaj. :)
   
  vilmoci, b4l4g3, megazez and 3 others like this.
 15. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Dinamó kondorlégiós megjegyzése, ahol elfelejti megemlíteni, hogy a fasiszta Spanyolországban Francó idején 10X annyi embert végeztek ki a fasizmus bűneinek tagadása, és bűncselekmény.
  Felszólítom az oldal kezelőjét, ennek megfelelően járjon el, mert ő felelős az oldalért, és náci propaganda ne legyen mán. :)
  Főleg egy dinamótól.
  A nemzetközi finánctőke és fasizmus újabb összefogása? :)
   
  borisz and bartinieffektus like this.
 16. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Köszöntjük az alternatív közgazgadási nobel-díj idei nyertesét. Számokkal, is alátudnád támasztani, forrással, hogy honnan van az USA és az orosz hadi költségvetésről ily pontos tudásod? Vagy csak kipárolgott belőled a tudás?
   
 17. koppany

  koppany Well-Known Member

  Nézzük előszór meg, melyik államnak van brutális költségvetési hiánya és melyiknek költségvetési többlete.
   
  rappali_ and ghostrider like this.
 18. ladagrant

  ladagrant Active Member

  A szíriai szerencsétlen légvédelmi eseményeket figyelembe véve és a sietős török S-400 eladásokat beleszámítva erős jelnek tekinthetjük hogy a teljes S-300 S-400 széria nem hatékony, sőt továbbmegyek semmire se jó a modern kor kihívásaival szemben. Ki lesz szórva pár példány aki hajlandó még fizetni érte aztán lehet húzni a strigulát a kékvízi képesség megszűnése után a légvédelem hanyatlása mellé is. Azért Szíriában így lebőgni nem kellett volna. Mig-29 szindróma.
   
 19. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Már csak te hiányoztál a műszaki hozzáértők fórumáról. Megosztanád velünk az általad nevesített rakéták vezérlési paramétereit, vagy megint csak a hajnali szél súgta meg az ötleted.
  TÉNYEKET! KÖNYÖRGÖM!
   
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Azért elég komoly teljesítmény az usa gazdaságától,hogy a már évtizedek óta vissza fizethetlen adósság csak tovább nő,úgy,hogy a fél világot lerabolja,kifosztja.....
  Még azt sem vették észre,hogy ez a hősies patriotizmus többe kerül,mint amit hoz.
  Nade....:D
   

Ezen oldal megosztása