1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. aamen

  aamen Well-Known Member

  Leonidas likes this.
 3. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A másik oldal ami ott heliket szokott reptetni az orosz. Rájuk gondoltál? Mert ha a törökökre ők nem heliznek arrafele. Vagy ha török területen szeretnél látni lelőtt heliket az nem jó ötlet, mert az olyan támadás lenne, hogy mi is mehetnénk oda visszaverni a támadót.
   
 4. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Ki az a mi? Ukránok, oroszok?
   
 5. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Első: Akkora hülyeséget írtál már le hogy az szinte fáj. Max diplomáciai obégatáson kívül nem történne semmi.
  Második: Ha annyira viszket nektek és mehetnétek van, felőlem nyugodtan mehetek. Ja az már más tészta ha netán fűbe haraptok. Vagy jugatják a bőrőtőket. Haljon meg más érte, értűk. Könnyen megfűzhető, irányitott hülyébből akadni fog bőven. A lényeg más haljon meg lényegében a nagy bűdős semmiért. Ja majd előadjuk és elsírjuk magunkat a nagy védelmező képében.
   
  borisz likes this.
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nem, azok ti vagytok.
   
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nem kell nekünk se menni, ezért van az elrettentés, ezért nem fogják a törököket támadni még Idlibben sem, nemhogy Törökországban.
   
 8. comandante

  comandante Well-Known Member

  :hadonaszos: A tüzszünet azért kell mert néha tárazni is kell.
   
  fip7, KoviUbi, gacsat and 1 other person like this.
 9. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Majd meglátjuk. De a NATO meg mindenki "üzenget" hogy "ők a törökök mellett állnak". A törökök meg meg "a mérsékelt terroristák mellett" Nem is tudom hogy mit csináljak. Hangosan röhögnék, ha nem sokmillió ember (10 millió felett) életének tönretételéről lenne szó.

  Innentől kezdve csak néhány hangos gondolat... (ugye az lejön mindenkinek, hogy ezeket nem aamen-nek írom "kontrázásnak", csak a hír miatt írtam neki amit hozott, én amúgy sem érek rá most nézni őket, úgy hogy örülök neki aki hozza a frisseket, aamen postjainak is:))

  Szóval csak néhány kósza gondolatom engedem el - akkor most az elmúlt hétvége után azt mondja a nagyonzöldeknek Erdogan, hogy akkor most vissza kéne adni a manpadokat, mee most éppen úgy alakult ??? Vagy mi lesz ? Hányat adtak nekik ? Mert szó volt róla, hogy a határon túlról lőtt egy tötök F-16-os, de erről a törökök is hallgattak, meg közben egy videoval megdőlt ez a latolgatás, mert a nagyonzöld vadállatok lőttek, amit Erdogantól kaptak, azzal. Szeretnénk hallani a pontos manpad számokat, meg a visszavételi számokat is, hánnyal tudnak elszámolni ??? (videok kellenek az ellőttekről, mert különben nem hisszük el, akkor meg a nagyonzöldeket le kell vadászni, ha hiányzik pár darab, amivel nem tudnak elszámolni - nem akarjuk a lelőtt polgári gépeken számolni, mennyi van még náluk... :mad::mad::mad::hadonaszos: )

  Putyin talán belengetett Erdogannak néhány egyszerű variációs lehetőséget a jövőről ? Például fejlett ATGM-ek, fejlett föld levegő rakéták, néhány fejlett légvédelmi egység első-vonalas fejlett rakétákkal, hogy a szimpla szír nehéztüzérség és a páncélosok nyugodtan mehessenek előre, ne zavarja őket semmilyen légierő ??? És már meg is van oldva a "probléma" a török bevonulásra ? Hullanak a tankok, F-16-ok, harci helik a törököknél, mint a legyek ? ÍÍÍGY NEM KELL + vadászgépeket vinni a szíreknek, SŐT LÉGIERŐ SEM KELLENE az előre haladáshoz Idlibben, nem is volna mit lelőni a tötököknek meg a sötétzöldeknek. Csak a veszteségeiket felmérni. Talán néhány jövőbeni lehetséges súlyos "következmény" is eszébe jutott Putyinnak, ha Erdogan nagyon makrancos ??? Mint Trumpnak az ősszel, aki valami "csodaszavakat" súgott Erdogan fülébe amikor privát beszéltek, hogy azóta olyan jó-kisfiú lett Erdogan ?? :rolleyes::) Nem eszik olyan forrón a kását, mint Erdogan szeretné. Az meg hogy felrúgják a nemzetközi jogot ? Durván ? Az elmúlt évszázadban is zsinórban ment az ilyen. Például nemlétező vegyi fegyverekre hivatkozva lerohanták Irakot is, de hát rengeteg ilyen hasonló sztori volt az elmúlt 100 éveben. Nem kaptak egyikben sem lelkiismeret furdalást, egyik banda sem. Akkor méé pont most lenne ilyen valamelyiknek ???? (amúgy az üres sivatag bombázása évekig az ISIS koalíciónak elég kínos volt, de nem égett le a bőr a képükről, a másik oldalon meg (törökország felől) suttyomban hordták be a fegyvereket a "nagyonzöldeknek", meg képezték ki őket tízezres nagyságrendben - azért mert soha nem beszélek róla, attól még tudom hogy mi volt, melyiknek hány virtuális csontváz van a háttérben a szekrényében)
   
  mentuhotep, vata and aamen like this.
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A szír helikopterek úgyis csak hordóbombát tudtak dobni, azzal meg nem céloztak csak elengedték a városok felett, több civilt öltek vele mint terroristát, a bombázott lakosság jól járt vele, hogy kivonták őket a forgalomból.
   
 11. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Nem akartam már ma írni semmit, de a Lavrovi orosz külügyminisztérium beszólása úgy meghatott, hogy mégis írok egy rövidet. :)

  Erdogan az Orosz külügyminisztériumtól kapott egy nyilvános "virtuális diplomáciai sallert" az eddigi remek "teljesítményéért" az Oroszországgal való összeugrási kísérletére. Ez amolyan " diplomáciai levezető saller", mert Lavrovnak (az elmúlt heti kijentései alapján) már nagyon tele lehet a puttonya Erdogannal.

  A második hírhez egy kis észrevétel - Erdogannál tényleg "elment mindenki otthonról" ??? (másképp mondva megbolondult ?) Ez a kirohanása is erre utal. Lehet hogy kezelni kéne ideggyengeséggel ? (gondolom Assad-ék beszóltak neki valamit a törökök sötét múltjáról az Örményekkel kapcsolatban, és most tombolnak - nem keresem ki, mi volt az, gondolom ma volt az is)
  ----------------------------------------------------------

  Moszkva, kb. 16:00

  "Russian Foreign Ministry: Moscow is in constant contact with Ankara regarding Syria and calls for refraining from provocative comments"
  https://syria.liveuamap.com/en/2020/13-february-russian-foreign-ministry-moscow-is-in-constant

  Orosz külügyminisztérium: Moszkva állandó kapcsolatban áll Ankarával Szíriával kapcsolatban, és felszólít a provokatív észrevételektől való tartózkodásra :rolleyes::D:D:D
  ----------------------------------------------------------

  Ankara, kb. 18:40

  "Turkey slams Syria government's 'hypocrisy' over Armenian genocide move"
  https://syria.liveuamap.com/en/2020/13-february-turkey-slams-syria-governments-hypocrisy-over
  ----------------------------------------------------------

  Ankara, kb. 21:10

  "Turkish, Russian military chiefs discuss the situation in Syia's Idlib over the phone"
  https://syria.liveuamap.com/en/2020...russian-military-chiefs-discuss-the-situation

  A török, orosz katonai vezetők telefonon megvitatják a Syia's Idlib helyzetét
  ----------------------------------------------------------
   
  fishbed and Nemerson like this.
 12. mentuhotep

  mentuhotep Active Member

  fishbed, fip7, svajcibeka and 3 others like this.
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ha a Nato a torokoket tamogatja, a torokok pedig a lefejezos mersekelten kannibal terroristakat, akkor a Nato tulajdonkepp a lefejezos mersekelten kannibal terroristakat tamogatja. Mi pedig Nato tagok vagyunk, tehat...
   
  fip7, ghostrider, svajcibeka and 4 others like this.
 14. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Nem igazán értem ezt a most felpörgő MANPADS-témát, hiszen mind a zöldek, mind a feketék már évek óta használnak ilyesmiket ott. Két évvel ezelőtt is MANPADS-szel lőttek le szintén Idlibben egy orosz Szu-25-öst.

  Nem "kellett". Csak épp volt egy Gy. Ferencünk és egy J. Ferencünk, akik örömmel beleugrottak 2005-ben a MANDPADS-megsemmisítési programba, mert szerintük ilyesmikre már nem volt többé szüksége a Honvédségnek...


  Én a videóból nem tudom megmondani, de lehet FN-6, Sztrela, Igla (eddig ezeket használták Szíriában), vagy ha tényleg a törököktől kapták, akkor akár Stinger is.
  Ezek, típustól függően, 2000-4000 méter magasra tudnak felreppeni.
   
 15. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  [QUOTE="wolfram, post:
  Nem "kellett". Csak épp volt egy Gy. Ferencünk és egy J. Ferencünk, akik örömmel beleugrottak 2005-ben a MANDPADS-megsemmisítési programba, mert szerintük ilyesmikre már nem volt többé szüksége a Honvédségnek...

  Ez teljesen igaz. A probléma viszont rá 10 évre, hogy azóta már a másik oldal kormányoz. (ráadásul paradigamváltás is volt többször), de se jó politikusaink, se a HM szakemberei, (katonák Z20206 külső szakértők) nem pótolták a MANPADS-ot.
  Viszont kíváló rendszer a Mistral - különösen az új rakétákkal. de mellett jó lenne ha gyorsabban és jobban széttagolható kézi légvédelmi eszköz is rendelkezésre állna, legalább 100-as nagyságrendben, mert a valami féle védelmet jelent szinte minden alegységnek, egységnek..
  ....
  de ez a szír topic..
   
 16. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  fishbed likes this.
 17. aamen

  aamen Well-Known Member

  megint egy helikopter
   
 18. Loken

  Loken Well-Known Member

  ladagrant likes this.
 19. mentuhotep

  mentuhotep Active Member

  de vegyük hozzá akkor az izraelieket is, meg az araboktól még jó pár országot, a világot nem érdekli egyáltalán ez a furcsa érdekszövetség..
  a világ normálisabb részének titkosszolgálati információit végre kertelés nélkül nyilvánosságra kell hozni, hátha a normális érzésű emberek az adott terrorista nevelgető államokban észbe kapnak.
   
 20. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Netanjahu mekkora arc :D
  Az izraeliek nem finomkodnak. Eletrevalo nep.
  “Nem tudom, mi történt az éjjel. Talán a belga légierő bombázott.”
   
  Pocok75 likes this.

Ezen oldal megosztása