De lehet a török átdobja a kurdokhoz őket harcolni
a kurdok kihagytak egy lehetőséget
becsatlakozhattak volna az saa-hoz idlibben, nem tették, pedig tegnap még szó volt róla
most hogy a török beléjük törli a lábát, így jártak
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De lehet a török átdobja a kurdokhoz őket harcolni
Vagy stratégia segítség, csak nem tudtak róla. Talán nem kellett volna Erdogannak lecsuknia a hozzáértő katonai szakértőket, parancsnokokat, és dilettáns "bólogató jánosokkal" feltölteni a helyüket, akkor most nem állna ilyen rosszul. Igen nagy hibát követett el. (amire sorra kapja a virtuális sallerokat)Hiányzik az a pár ezer ember meg technika, amit Líbiába átdobtak. Valószínű stratégiai hiba volt a törököktől.
Egyrészt igazad van, másrészt USA segítséggel a katonai vezetés egy része meg akarta puccsolni, ölni. És Törökországban ezt az USA már ha jól emlékszek háromszor is megjátszotta korábban. Tehát a félelme sem volt alaptalan.Vagy stratégia segítség, csak nem tudtak róla. Talán nem kellett volna Erdogannak lecsuknia a hozzáértő katonai szakértőket, parancsnokokat, és dilettáns "bólogató jánosokkal" feltölteni a helyüket, akkor most nem állna ilyen rosszul. Igen nagy hibát követett el. (amire sorra kapja a virtuális sallerokat)
Persze, ezeket én is tudom, de Erdogán mégis játszik a tűzzel... (nem tanult belőlük a kis birodalomépítő csemete)Egyrészt igazad van, másrészt USA segítséggel a katonai vezetés egy része meg akarta puccsolni, ölni. És Törökországban ezt az USA már ha jól emlékszek háromszor is megjátszotta korábban. Tehát a félelme sem volt alaptalan.
Viszont ezen a szír előrenyomuláson vagyis inkább a gyorsaságán meglepődtem.
Vajon hány nap múlva érik el az Idlibbe vezető utat a szírek?
A kurdok ellen kezdenek felvonulni, Azaz-tól délre, meg Manbij-tol észak-nyugatra. Szerintem a Manbij részt próbálják megszerezni. Bírnám ha visszavernék őket, és Al-Bab feletti városig egyenest húznának a két kurd terület között. Így felszabadulna nekik az M4, aminek ott egy szakasza a törökök kezében van Al-Bab-al együtt. Meglátjuk mi lesz.Erdogannak nagyon át kell gondolnia a jövőjét, mert ez akkora pofon, hogy a fal adja a másikat.Eddig egészen otthonosan mozgott ott Szíriában.Egy kicsit innen, egy kicsit onnan és most nem bírja megtartani amit összelopkodott.Az úgynevezett barátai meg sorba hagyják a [email protected] USA nem fog nekik segíteni, az oroszok meg kerek-perec kijelentették, hogy nem lesz ott zöld rész a térképen.Pedig kezdte elhinni, hogy ő tényleg egy szultán akinek térden állva várják a parancsát kelettől nyugatig, északtól délig
Vajon hány nap múlva érik el az Idlibbe vezető utat a szírek?
Az Aleppó melletti zseb megrohamozása után mondjuk nem is nagyon merek tippelni, de szerintem 4 nap múlva már nem fogják tudni használni a törökök azt az utat.
és eddig nagyjából semmit nem csináltak pár kósza ágyúzáson kívül
Hát nem ajánlott nekik ujjat húzni az oroszokkal, mert az onnan származó jihadisták miatt az oroszok nem tűrik el sem a sötétzöld, sem a fekete terrorista bandát. A lövöldözéssel meg úgy vannak, hogy sok az orosz a szírek körül, és abból is baj lehet. A szír helikre sem mertek rálőni, inkább adtak terroristáknak manpadokat, hogy ők lőjenek. (állítólag Stinger lehetett, de erről nincs pontos info, meg arról sem, hányadik generációs) A határon túlról sem mernek belőni az F-16-okkal (pld. AIM-120), mert nem tudják pontosan, melyik gép szír, és melyik orosz, szóval nem lőhetnek, mert óriási a kockázat. Amióta SU-25 lelövésében részt-vettek, nem kockáztathatnak meg egy kísérletet, akkor sem megúszná, mert ez most nem lesből menne, így szinte nulla az esély egy találatra, de a szír gépeknél is kevés az esély szerintem.mert az hogy naponta jönnek-mennek a delegációk moszkvába-moszkvából, arra utal hogy nem akarnak ők a ruszki lábára lépni
valahol volt tegnap egy (talán reuters?) hír amely szerint a szír hadsereg az orosz és török megszállóktól foglalta vissza a valamit" a szíriai kormányerők visszafoglaltak az Irán támogatta milíciáktól
Pont most akartam betenni en is, erdekes a nyelvezet is, vegig lazadozik. Szerintem fogalma sincs rola ki kivel merre van arra, de akkor miert nem inkabb valami eletmod rovatba irogat... https://index.hu/kulfold/2020/02/16/a_kormanyerok_visszafoglaltak_aleppo_nagy_reszet/amp"Vasárnap orosz harci gépek légitámadást intéztek Aleppó tartománybeli célpontok, így Anadan város ellen, amelyet később a szíriai kormányerők visszafoglaltak az Irán támogatta milíciáktól - közölték aktivisták." (INDEX - Juhász Edina)
Azért, ha már ír valaki valamit, tegye azt pontosan, mert így csak a saját hülyeségét villogtatja.
Pont most akartam betenni en is, erdekes a nyelvezet is, vegig lazadozik. Szerintem fogalma sincs rola ki kivel merre van arra, de akkor miert nem inkabb valami eletmod rovatba irogat... https://index.hu/kulfold/2020/02/16/a_kormanyerok_visszafoglaltak_aleppo_nagy_reszet/amp
az újságíró nem polihisztor, viszont - jóhiszemű megközelítésben - kell vasárnap is oda egy ügyeletes hírszerkesztő
és ha Te vagy az a külpol vagy biztpol topicból és beesik egy hír a keresztszemeshímzés vagy a kecsegetermesztés területéről nem sok esélyed van hogy ne qúrd el mivel egy szót nem értesz az egészből
nem hiszem hogy itt bármi tudatos történt volna, ez egy sima elqúrás fogalmatlanságból kifolyólag