Sajnos ez nálunk sem jobb, csak mindenkinél van valami a másikról, így nem cseszegetik egymást. Én így látom.
Van akinél meg valószínűleg mindenkiről.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sajnos ez nálunk sem jobb, csak mindenkinél van valami a másikról, így nem cseszegetik egymást. Én így látom.
Ez igy van, de ettől még nem jobboldali. Az azonnali szokás szerint ferdit,...tudod, szájiz...Fico egy olyan postkomcsi alak, aki simán nyom olyan agendát, ami neki pont megfelel.
Semmiképpen nem nevezném jobboldali populistának. Balos csak nem érti az új idők progresszív szavát. Ez olyan csehszlovák betegség, mert Zeman is ilyen.Ez a régiónkban mégis mit jelent? Hiszen Orbán is simál liberális internacionálé alelnokeként nyomta a jobboldali politikát.
Fico egy olyan postkomcsi alak, aki simán nyom olyan agendát, ami neki pont megfelel. A SMERt eredetileg mind a "harmadik út" pártját hozta létre egy nagyválalkozó csoport, majd amikor Fico meglátta, hogy baloldalon kiuresedet a tér, gyórsan fordított egyet és mágaba szippantott sok kis baloldali pártot (ahogy azt Orbán is megtette jobboldalon) és az utolsó evekben határozottan jobboldali politikát nyomot rengeteg témakorben, ami még felerosodott az után, hogy szétszakadt a pártja és már inkább a HLAS válalja a szociáldemokrata politikát: https://hu.wikipedia.org/wiki/Irány_–_Szociáldemokrácia
(persze azért még a sarló és kalapács mellet Fico kéményen kiál )
Ez igy van, de ettől még nem jobboldali. Az azonnali szokás szerint ferdit,...tudod, szájiz...
A "baloldali populista" szóhasználat kényes volt Renczés fülének, mert populista csak azorbán lehet, vakkantott valami mást hát...
Hogy mennyire vad az szubjektiv, de igen liberális, egyébként.mert olyan vadliberális
Persze, teljesne "távirányitott" ,szinte számszerűsithető milliókból összerakott marketinges termék.És értelmes a csaje
Az ,hogy egy asztalnál ki milyen szem magasságban ül azt ki kell érdemelni. A hölgyet is felarkták a elején egy polcra, hogy majd milyen befolyásos, sőt európa egyik legbefolyásosabb politikusa lesz/lehet stb. ... aztán kiderült, hogy egy nagy senki.Az egyiknél szem magasságban tárgyal
Ezt nekem, mint szlovák állampolgárnak, felvidéki magyarnak beadni,... Korčokkal és Klussal meg a többivel izelitőt kaphattunk a liberális kissebbségpolitikából. Qrva korrekt hozzáállással találkoztunk. Köszönöm nem kérjük. Szivesen linkelnék egy tucatot, felvilágositó jelleggel, de nem akarom lerombolni a mitoszaidat.(És egyébként tudomásom szerint korrekt a magyar kisebbséggel szemben, amit azzal indokol, hogy hisz a liberalizmusban és a kisebbségek jogaiban.
Posztkomcsi soviniszta populista baloldali. A tények szerint.Az, hogy Fico jobb- vagy baloldali? Talán jobb... baloldalinak berakni és a gombhoz hozzá varjuk a kabátot.
Ezt nekem, mint szlovák állampolgárnak, felvidéki magyarnak beadni,... Korčokkal és Klussal meg a többivel izelitőt kaphattunk a liberális kissebbségpolitikából. Qrva korrekt hozzáállással találkoztunk. Köszönöm nem kérjük. Szivesen linkelnék egy tucatot, felvilágositó jelleggel, de nem akarom lerombolni a mitoszaidat.
Emlékszem, hogy a választás előtt hajtogatta ezt. Csak arra nem emlékszem, hogy utána mi tett.hisz a liberalizmusban és a kisebbségek jogaiban
Látszik, hogy nem a határon túli terültek szülötte vagy. A cseh/szlovák/ukrán/román/szerb/horvát (bocs, ha kihagytam valakit) egy dologban megegyezik. Ha szavazatokat szeretne, kötelező a magyarellenesség. Legalábbis szavakban. Ellenünkben határozzák meg önmagukat.És kit mondanál akkor a szlovák politikából -és nem a szlovákiai magyar politikából- a magyarok nagy barátjának? Azzal, hogy linkelnél egy csomót, de mítoszok, azzal nem tudok mit kezdeni. Konkrétan olyanról az elmúlt években nem hallottam, hogy egy magyar egyetemista lányt megvertek a nyílt utcán azért, mert magyarul telefonált.
A kérdésem az, hogy van-e kedvenced a szlovák politikusok közül vagy egyébként mindenkiről tudnál cikkeket linkelni? (És ez utóbbi esetben nekem a csaj elfogadható az étlapról.)
Hogy feltették az elején "egy polcra", hogy ő milyen nagy politikus lesz? Persze! És kik? Én is lehoznék egy csomó cikket arról, hogy a pártfogoltam micsoda hatalmas karrier előtt áll, ha szavazásra készülünk. Az, hogy a sajtó hazudik, hát jó reggelt! Mint írtam, egy percig nem hitte el senki -remélem-, hogy Merkel magasságába fog kezdeni... vagy valaha is kerülni. Szlovákia egyszerűen nem Németország. És a kancellár megnyert pár választást.
Nyilván kiderül róla, hogy nem is olyan nagy formátumú vezető, ha nem ül Merkel mellé a földre. Én is ezt írnám róla. Nekem sem tetszene, ha ő mégsem robbantja a V4 egységét. Ez a világ rendje és természetes.
A cseh és a szlovák politikusok alapból nagyon furák nekem. Sargentininél az ANO összes képviselője megszavazta a jelentést. 24 óra nem telt el, és Babis bejelentette, hogy egy év múlva ezek közül egy sem lesz sehol képviselő. Ő nem fogja tűrni a Magyarország elleni szavazásokat, mert ez a csehek elleni támadás is egyben. A EPP-ben az ominózus szavazáson a csehek megszavazták az SzMSz módosítását, és az épület folyosóján nyilatkozták aszem a HírTV-nek, hogy de ők nem akarták, hogy a Fidesz kilépjen és ők nem így gondolták...
És nálatok sem különbek. Bejelentik, hogy Szputnyikot veszünk, mert Magyarország már felnyalta a pofon zsák tartalmának nagy részét és mert kell vakcina. Utána óriási perpatvart csináltak belőle kormányon belül is, hogy de ők európéerek és ők nem fognak engedni Moszkva fenyegető politikájának meg nem bontják meg az egységet. Utána bejelentették nagyjából ugyan ezek, hogy mi, a szlovák nép, képtelenek vagyunk bevizsgálni a szer hitelességét. Magyarországra szállítva ott ellenőrizzük és utána onnan hozzuk be a mi területünkre.
Ha én ki akarom nyírni a Szputnyikot, akkor nem fogok kompromisszumot kötni azzal, hogy én voltam az idióta és ha a szomszédom azt mondja, hogy ő engedélyezi nekem, akkor én megnyugodtam. Valamiért nagyon sokszor pozicionálják magukat úgy, hogy rettegnek a Nyugat haragjától, de emiatt ahogy szembekerülnek Budapesttel, kifarolnak és arra játszanak, hogy majd beúsznak farvízen, de ők nem bírják ki a pofonokat.
De ez csak az én magán véleményem.
Látszik, hogy nem a határon túli terültek szülötte vagy. A cseh/szlovák/ukrán/román/szerb/horvát (bocs, ha kihagytam valakit) egy dologban megegyezik. Ha szavazatokat szeretne, kötelező a magyarellenesség. Legalábbis szavakban. Ellenünkben határozzák meg önmagukat.
Ugye most nem akarsz arról győzködni engem, hogy mi van itt ahol élek?Azzal, hogy linkelnél egy csomót, de mítoszok, azzal nem tudok mit kezdeni. Konkrétan olyanról az elmúlt években nem hallottam, hogy egy magyar egyetemista lányt megvertek a nyílt utcán azért, mert magyarul telefonált.
Martin Klus szerint a felvidéki magyarok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, ukrán és grúz példát hozva fel, 2021-ben, EU és NATO tag jószomszédi iszonya közepette, a "liberalizmus által garantált kisebbségi politika" jegyében, gondolom, barátom. Korčok-ot ne is emlitsük.Miniszteri és államfői szinten egyik V4 ország sem engedi meg magának, hogy bármilyen ellenséges nyilatkozatot tegyen
Mivel nincs mivel lerohanni MO-t. Látva a mostani eseményeket lassan ki merem jelenteni, hogy a felvidéki szlovák liberális kisebbség-politika veszélyesebb, mint a korábbiak voltak. Ott legaláb tudtuk, hogy az akkori vezetés hazafias érzelmek alapján tör ránk, kiszámitható volt a szlovák nemzeti gondolkodás,...de ezek?...külföldről irányitott brüsszeli seggnyalók soviniszta gyülekezete.Én már azt is szerencsés dolognak tartom, hogy nem cikkezünk tankokkal való lerohanásról... ami például Slota idején rendszeres volt
A harc csúcsán van egy Behódoló, meg egy Kandúr nevű szuperszlovák. ÉS ezek tolják az önálló, nagyon nemmagyarorszlávokdenemolyanszlávokdenemnáciszlovákokvagyunk faszságot.Identitászavaros banánköztársaság, ahol külföldi hatalmak és titkosszolgálatok harcolnak a színfalak mögött a befolyásért.
Mondjuk az elég egyértelmű, hogy Caputova, Kiska kiknek az emberei (előbbi egyenesen az Open Society-től jött ugye), ahogy Ficoról is. Matovic úgy tűnik néha önállóskodik.
+ az analizisből kiderül:
"Financovanie:
- Vybraná možnosť obmeny taktického letectva nemusela byť najefektívnejším riešením, keďže nebola posúdená hodnota za peniaze pri iných možnostiach.
- Keby sa pri nákupe požadovali kompenzačné programy (napr. priame investície do zbrojného priemyslu, zabezpečenie subdodávateľských vzťahov pre vlastnú zbrojnú výrobu atď.), ekonomika SR mohla byť podporená sumou až do výšky obstarávacej ceny lietadiel, t. j. 1,9 mld. EUR.
- Celková cena za prevádzku stíhacích lietadiel F-16 na 3. až 10. rok je plánovaná vo výške 720 mil. USD bez DPH, cena však nie je konečná.
- Celková cena za lietadlá, výcvik, muníciu, dvojročnú prevádzku a predpokladané náklady na ďalších osem rokov prevádzky 14 stíhacích lietadiel F-16 je vo výške 2,6 mld. EUR s DPH.
- Celkové náklady na obstaranie stíhacích lietadiel F-16 a ich následnú prevádzku počas 30 rokov sú odhadované vo výške 5 mld. EUR s DPH (40 rokov – 6,2 mld. EUR)."
- Azaz effektivitás hiánya,
- ellentételezés hiánya (nem is kérték),
- a 3. és a 10. év között adó nélkül 720 millió USD-r van tervezve az üzembentartás költsége, ami ráadásul nem kötött összeg, nem végleges...,
- a gépek ára a két év support-al, ill. a következő 8 évig üzembentartással 2,6miliárd Euró adóval
- Az egész F-16 bolt 30 évre vetitve 5 milliárd Eurót, 40 évre számolva 6,2 milliárd eurót tesz majd ki.
Romániában.Hol lesz már az F-16 40 év múlva?
Hol volt Szlovákia 40 évvel ezelőtt?Hol lesz már az F-16 40 év múlva?