Nem ugyanarról beszélünk. Ma már jóval kisebb probléma az alkoholizmus mint a 80-as években. A kábítószer megjelent ez igaz, de annak meg van egy olyan tulajdonsága, hogy viszonylag gyorsan kukára vágja az embert, nem hagyja 40-50 évig szenvedni. Fent pedig folyton loptak és lopni is fognak, ebben nincs változás.
Nincs elbagatellizálva, (mint ahogyan írtam, nálam a cégemben ez elvi és anyagi kérdés volt). Ez nem csak Magyarországra, hanem a világra is igaz. Mindig is ittak, de szerencsére!!!, most már kábítószereznek is. Micsoda töretlen fejlődés. Most is isznak és lopnak, csak éppen nagyban. Ne dugd már a fejedet a homokba.
Szerintem a nyugati jólét is megfog szűnni, ahogy haladnak, amikor már nem lesz kit kizsákmányolni. Pl. minket.
Mi mindig mindent rosszul csinálunk. Ez már magyar szokás.
Orvosi szemszögből egyik kutya másik eb. Vannak a legalizált és vannak a nem legalizált drogok. Az alkohol legalizált drog, amin az állam szedi a maga "vámját", ugyanilyen a nikotin. Most, hogy kezdenek terjedni az e-cigik, az orvosok hirtelen megszólaltak, hogy tök jó, hogy nem lesz füst, de az
addikciót mi lenne ha kezelnénk, mert ettől még ott van egy halom nikotinfüggő, aki fizeti a maga előfizetési díját a nikotinért...
Távol álljon tőlem, hogy a drogok legalizálásáért szólaljak fel, de igaz ami igaz az alkoholnál és a nikotinnál vannak sokkal veszélytelenebb tiltott cuccok... és mivel nem azok legalizációjáért szólalok fel, így azt szeretném jelezni, hogy a legalizált drogokkal is van ám probléma, mert amíg a probléma fenntartásos kezelése az üzlet mind az államnak mind nagy ipari cégeknek, akik ebből élnek meg busás haszonnal, addig hiába van igaza sok orvosnak ezügyben, mégsem fog semmi történni. Az meg hogy az alkohol kisebb
probléma lenne
manapság... szerintem csak arról van szó, hogy a társadalom figyelme elfáradt, lekötik mások, a régi problémák nem kötik le, nem is beszélve arról, hogy nem is tekintik problémának, mert ami orvosi szempontból már alkoholizmus, az itthon a normál fogyasztás, amin senki nem csodálkozik, nem emeli fel a szavát, mert hát majd mindenki ennyit iszik... osztályos belgyógyászokat tessék megkérdezni hányan vannak ott az alkoholfogyasztásuk miatt... meg tessék megnézni hogyan áll az ország éves
szumma alkoholfogyasztása.