1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Jól van, továbbra is védi Donbassz civil lakosságát..:)</blockquote>

  Majd elhisszük ha ő mondja. Szerintem kimúlt. Szegény, magyarként az orosz érdekért Ukrajnában meghalni, nem ezt érdemelte :(

  Na ezért olyan veszélyes és elfogadhatatlan a magyar nyelvű orosz propaganda, magyar emberek agyát mossák ki és úgy járnak mint ő :(

  Mi van a tankos bácsival? Csak nem ő is?</blockquote>

  Mert magyarként az ukrán érdekekért meghalni maga az élvezet, igaz?!! Ő akár él vagy hal, legalább választhatott, azért harcolt, amiért szerinte érdemes volt, nem úgy mint a kárpátaljai magyarok. Az ukrán propaganda meg ugyanolyan elfogadhatatlanul hazug, és ahogy te csinálod, még az is megutálja szerencsétlen ukránokat, aki előtted valamiért kicsit is szimpatizált velük. Szóval csináld csak, ha ez a célod, hajrá előre....</blockquote>

  Hát igen ,hatalmas élmény lehetett tavasszal annak a munkácsi brigádnak is utolsónak maradni a húsdarálóban. Az ukrán érdekekért,miközben az összes ukrán elpucolt még a hős nackó magánseregeitek is. Amúgy milyen érzés ukránként meghalni az amerikai érdekekért? :D Na meg 300 évre visszaküldeni Ukrajnátok maradékát az időben szintén az oligarcháitok meg a nyugati országok érdekében.
   
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kevés egyszerűbb dolog van, mint az ilyen "rendkívül fejlett" rendszereket, és kezelőiket kivonni a képletből. Mondjuk egy figyelt akna ;)</blockquote>

  Ez nagyon hasznos tudomány lehet. Hány ukrán nackó harapott fűbe IED miatt? Hát hányat sikerült felfedezni időben? :D
   
 3. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Nem mellesleg nem csak az orosz propaganda teszi, hogy fél Európa a fenébe se kívánja már azt a gyepűt a szomszédban, amit Ukrajnának hívnak.
  Lengyelek,románok,szlovákok, mi...
  Az oroszok a legnagyobb barátaitok még így is, mert a felsoroltaknak lehetősége nincs a nyakatokra lépni, de az oroszoknak van és mégsem teszik.
  De boldogulni fog veletek az a két szakadársereg is.
  Az ukrán hadsereg úgy harcol mint az arabok, a soviniszta zászlóaljak meg hülyék lesznek újra húsdarálóba menni, mert ők sem hülyék.
  Puszika, sggfj
   
 4. Python

  Python Well-Known Member

  Ukraine: OSCE inspect aftermath of Donetsk shelling
  https://www.youtube.com/watch?v=P3MHzg_m-v4
   
 5. kokusz

  kokusz New Member

  Megverték a nehézsúly királyát!

  Düsseldorfban szombat késő este Vlagyimir Klicsko elveszítette a Bokszvilágszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki övét, továbbá a Bokszvilágszövetség (WBA) szuper-világbajnoki státuszú övét az előzetesen inkább showmannek, mintsem bokszbajnoknak tartott brit Tyson Fury ellenében, aki egyhangú pontozással diadalmaskodott (115:112, 115:112, 116:111).

  Klicsko 2004 óta őrizte veretlenségét, és 2006 tavasza óta ült a trónon, pályafutása alatt ez volt a 4. veresége 64 győzelem (ebből 63 KO) mellett.

  Szerződés szerint Klicsko jogosult jövőre visszavágóra, mérkőzés utáni nyilatkozata szerint élni is fog a lehetőséggel, ám kérdéses, hogy a jövőre 40 éves KO király valóban ringbe lép újra,
   
 6. emel

  emel Well-Known Member  ulippo mondta:

  "Erőszak csak ott volt Ukrajnában ahol a szakadár militánsok feltűntek. Sehol máshol."

  Persze, Ogyesszában is ők gyújtották magukra az épületet, és direkt maradtak bent, hogy meg is égjenek. Vagy a kijevi Majdanra gondoltál, ahol molotov-koktéllel meg lőfegyverrel reklámozták a demokráciát? Hol voltak akkor még a szakadárok?! Vagy az ukrán parlamentre, ahol a Jobb Szektor fegyverrel ellenőrizte a szavazás "demokratikusságát". Nézd meg mindkét dátumot, és kiderül, hogy akkoriban a donbasszi "fiúk még a bányában dolgoztak". Vagy ezek szerinted nem erőszakos cselekmények voltak, hanem simogatás??

  ulippo Itt mintha sikerült volna, ott a válaszom is, hogy hol a hazugság. Nem csoda, hogy sunyin nem is válaszoltál rá. Tehát most újra hazudtál, mikor azt írtad, hogy még nem hazudtál. Hány példa kell még?
   
 7. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Tudna valaki aktuális térképet linkelni? Már rég volt fenn. Most hogy újra "nagyüzem" van.
   
 8. stendre

  stendre Active Member

  Nahát miről maradtam le..... Lecsapott a villám...
   
 9. czulu

  czulu Well-Known Member

  Majd lesz valami tartalék.
   
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Донбасс сегодня (#10) Донецк под ВСУ обстрел
  Life in Donbass (#10) Donetsk Under Ukrainian Shelling Again

  Published on Nov 28, 2015
  https://www.youtube.com/watch?v=PmpXVWR23TQ
   
 11. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/letettek-az-eskut-karpatalja-uj-rendorei
  "247 járőr tette le ünnepélyes keretek között az esküt és kezdte meg szolgálatát Ungváron. November 29-től ők fognak járőrözni Munkácson és Ungváron, valamint a két város között lévő Kijev–Csap autóúton.
  Hatyija Dekanojidze, az Ukrán Nemzeti Rendőrség vezetője szintén a kárpátaljai járőrökkel tette le az esküt. Az újonnan kinevezett rendőröket Musztafa Najjem is köszöntötte, aki már az első pillanattól irányította a kiképzést. Elmondta, hogy a kárpátaljai járőrök sok mindenben egyedülállóak, azért is vesznek felügyeletük alá egyszerre két várost - számol be a Kárpátalja Hetilap.
  A kárpátaljai rendőrséget Jurij Marcinyisin vezeti, aki az egyik kijevi járőrcsapatban szolgált."

  http://karpataljalap.net/?q=2015/11/29/mindossze-kilenc-szemelyt-iteltek-el-terrorizmus-vadjaval-az-utobbi-masfel-evben
  "A terrorizmus vádjával őrizetbe vettek jelentős részét fogságba esett ukrán katonákért és az önkéntes zászlóaljak fogságban lévő harcosaiért szándékoznak elcserélni, vagy már meg is történt a cseréjük – írja összeállításában a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.
  A portál számára készített elemzésében Volodimir Timosenko jogászprofesszor és Szerhij Drjomov kandidátus arra hívják fel a figyelmet, hogy a Legfőbb Ügyészség által rendelkezésükre bocsátott adatatok értelmében 2013-ban Ukrajnában csupán 10 terrorizmussal összefüggő bűncselekményt jegyeztek fel, 2014 során 2088-at, 2015 első felében (január–július) pedig 1717-et..."

  http://www.karpatinfo.net/cikk/kekfeny/keseles-tortent-egy-ivano-frankivszk-megyei-katonai-liceumban
  "Meggyilkolták az ivano-frankivszki régióban található katonai líceum 14 éves diákját.
  A tragikus incidensre november 29-én került sor 19 óra 30 perc körül. A rendőrség információi szerint a líceum két diákja között kitört konfliktus során egyikük súlyosan megsérült, majd belehalt sérüléseibe - írja az Ukrán Nemzeti Hírszolgálat .
  Az incidens körülményeit a rendőrség vizsgálja, a gyilkosság 14 éves elkövetője ellen bírósági eljárást indítanak."
   
 12. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/mariupoliak-tobbsege-nem-tudott-valasztasokrol
  "Maria Podibajlo tudósító szerint Mariupol lakosságának többsége nem szerzett tudomást a választásokról, és ezt az Ellenzéki Blokk kihasználta.
  A tudósító szerint a választásokat megelőzően november 25. és 28. között nem indítottak kampányt, így a lakosság többsége semmiféle információ birtokába nem juthatott a közelgő választásokkal kapcsolatban - írja a RIA Novosztyi.
  Podibajlo meggyőződése, hogy ez az Ellenzéki Blokk fogása, mellyel lehetővé tették, hogy kialakítsák saját szavazókörüket, míg Mariupol lakosságának fennmaradó rész nem szerzett tudomást a választásokról.
  A tudósító elmondta, hogy a november 29-i választásokon a lakosság mindössze 36,5%-a vett részt, illetve a választásokon az Ellenzéki Blokk vezet, ami Podibajlo szerint előre megjósolt volt: az Ellenzéki Blokk Mariupol valamennyi választókörzetében a szavazatok 65-70%-ával bír jelenleg."
   
 13. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/ujabb-karpataljai-katona-vesztette-eletet-kelet-ukrajnaban
  "November 26-án életét vesztette Jurij Birovcsak ungvári lakos Donyeck megye Konsztantinivkai járásában..."
   
 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://oroszhirek.hu/index.php/gazdasag/5320-hamarabb-elkeszul-az-orosz-energiahid-a-krim-felszigetre
  "Már december 20-a előtt elkészülhet az úgynevezett "energiahíd", amely az oroszországi Krasznodar régióból biztosítaná a Krím félsziget áramellátást - közölte az orosz energiaügyi miniszter a Taszsz hírügynökséggel. Alekszandr Novak elmondta, hogy a határidő december 20-a, de mindent megtesznek, hogy hamarabb befejezzék a munkálatokat..."
   
 15. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_82712
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://rusvesna.su/news/1448882670
  Volodimir Demchishin Ukrán Energiaügyi miniszter azt mondta, hogy a Krími villamosenergia távvezeték visszaállítására csak a félszigeti blokád támogatóinak hozzájárulásával kerülhet sor. A miniszter azt mondta, hogy a kormány jelenleg próbálja meggyőzni őket...
   
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/nuland-nato-tovabbra-segiti-ukrajnat
  "Victoria Nuland, az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára bejelentette, hogy a NATO tagállamai továbbra is támogatják Ukrajnát az orosz agresszió elleni harcban.
  Nuland elmondta, hogy az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének továbbra is nyomást kell gyakorolnia Oroszországra és a szeparatistákra, hogy végrehajthassák a minszki megállapodás kötelezettségeit, illetve teljeskörű hozzáférést biztosíthassanak az ENSZ dolgozói számára.
  Nuland továbbá különös hangsúlyt fektetett a donbászi régió szabad és igazságos önkormányzati választásainak véghezvitelére Ukrajna törvényeinek és a nemzetközi normáknak megfelelően, valamint az orosz csapatok kivonását és az ukrán fennhatóság visszaálításának jelentőségét emelte ki a donbászi régiót illetően - írja az RBC Ukraina.
  Nuland hozzáfűzte, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókat fenn kell tartani, amíg a felek végre nem hajtják a minszki megállapodás valamennyi feltételét, illetve a Krím félszigetet vissza nem csatolják Ukrajna kötelékébe."


  Tehát bármit is csinálnak a Donbassziakkal az Oroszok, amíg nem kapja vissza a Krímet Ukrajna, addig maradnak a szankciók.
   
 18. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Hosszú, kemény, hideg telünk lesz!
   
 19. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Nem fogják ezt a hülyeséget hosszú távon erőltetni, ráadásul a Krímre keresztet vethetnek az ukránok, az a Napnál is világosabb. :D
   
 20. stendre

  stendre Active Member

  A hülyeség nekik ingyen van. Olyan mintha találták volna.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása