1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatalja.ma/karpatalja...mar-becsapott-bennunket-a-halott-ujsagiroval/
  "Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője, a szlovák parlament elnöke úgy véli, hogy az ukrán hatóságok elleplezhetik az igazságot a november 25-én az azovi–kercsi vizeken történtekkel kapcsolatban – írja a Jevropejszka Pravda az SNS sajtószolgálata nyomán.
  A szlovák házelnök szerint ezt a konfliktust „hideg fejjel” kell megoldani, „s nem ujjal mutogatva, amíg ismertté nem válik, hogyan történt ez”.
  „Számunkra nagyon veszélyes, ha fokozódik a feszültség. De ugyanolyan veszélyes számunkra egyik napról a másikra, a médiából vett cikkek alapján nyilatkozni” – közölte Andrej Danko.
  „Nem az az ember vagyok, aki bízik Porosenkóban. Ismét csak híradások szerint, Ukrajna becsapott a halott újságíróval (Arkagyij Babcsenko újságírónak az ukrán hatóságok által megrendezett haláláról van szó – a szerk.). Higgadtan szemügyre kell vennünk az eseményeket és a tényeket, de valójában félek, hogy egyes emberek megint csak játszadoztak velünk. Ne követeljenek tőlünk azonnali ítélkezést és ne követeljenek tőlünk milliónyi szankciót, az Ukrajna és Oroszország közötti béke a fontos” – jelentette ki.
  Danko az Azovi-tengeren történtekkel kapcsolatban emlékeztetett a közelgő ukrajnai elnökválasztásra.
  „Figyelembe kell venni a konkrét ukrajnai helyzetet is, nem minden fehér vagy fekete. Imádkozunk, hogy ez a konfliktus mielőbb véget érjen diplomáciai eszközökkel. A szankciók azonban nem hatékonyak. Szlovákiának ragaszkodnia kell egy olyan nyomásgyakorláshoz, hogy mindkét fél asztalhoz üljön, és oldja meg a helyzetet hadiállapot nélkül” – közölte Danko..."

  https://karpataljalap.net/?q=2018/11/28/putyin-nem-beszelt-porosenkoval-az-azovi-incidensrol
  "Vlagyimir Putyin és Petro Porosenko ukrán elnök továbbra sem beszélt egymással a Kercsi-szorosban bekövetkezett incidens óta – erősítette meg Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője a RIA Novosztyi hírügynökségnek, amelyet az Ukrajinszka Pravda idéz szerdán.
  Porosenko egy keddi interjúban arról beszélt, hogy az ukrán tengerészek elfogása után a Kercsi-szoros térségében, beszélgetést kezdeményezett Putyinnal, de nem kapott választ, ezért kénytelen volt segítségért Angela Merkel német kancellárhoz fordulni.
  „Nem volt semmiféle telefonos kapcsolat az elnökök között” – jelentette ki most Peszkov.
  Putyin szóvivője ezt megelőzően, hétfőn is tagadta, hogy a két elnök érintkezett volna egymással. Sőt, Peszkov akkor azt mondta, nem tud róla, tervezik-e a kapcsolatfelvételt az elfogott ukrán hadihajók és tengerészek ügyében a felek..."

  Érdekes egy helyzet, melyben a felek sajtóban nyilatkoznak, az Ukrán elnök hadiállapotot hirdet lényegében Dél és Kelet Ukrajnában (és közben nem szakadnak meg egyelőre legalábbis hivatalosan a kapcsolatok és a kereskedelem sem Ukrajna és Oroszország között), de még csak tervben sincs hogy legalább telefonon tárgyaljanak?
   
 2. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Érdekes sakkjátszma..... Az oroszok kemények, de ők is várják a választásokat, így nem ülnek fel semmilyen "hadiállapotnak". Az ukrán elnök arról beszél, hogy a szárazföldi orosz támadásra várva, készenlétbe helyezik a hadsereget. Hogyan? Minden tiszteletem az ukrán hadseregé, de milyen esélyük lehetne, mikor a fél hadsereg egyrészt azonnal átállna, a másik fele el lenne foglalva az orosz ajkú lakosság blokkolásával. Akkor ki harcolna egy támadó orosz haderővel? Az a pár tiszteletre méltó ukrán hazafi? Na neeee......
  Porosenko ezt nem gondolhatja még kampányszinten sem komolyan. Nem veszi észre, hogy Putyin láthatólag semmibe sem veszi?
  Milyen garanciát kaphatott a jenkiktől? Lassan Amerikának is gondolkodnia kellene, hogy a választások után ki lesz a favoritja.
  Nem fog eltelni két hét és a három hajó otthon lesz, természetesen lefegyverezve. A tengerészek is hazatérnek, ha még haza akarnak menni. Putyin már megmutatta, hogy a Kercsi-szorosban az van, amit ők akarnak. Többet nem akar most.
  Sajnálom Ukrajnát. Néha tényleg az a helyzet, mintha Porosenko orosz ügynök lenne. Minden lépésével, amivel Putyinnak ártani akar, csak erősíti...
  Ha Porosenko IGAZÁN ártani akar Putyinnak, jelentse ki, hogy az orosz elnök egy szimpatikus fickó.. :) :) :)
   
  tindalos, svajcibeka and dragonette like this.
 3. koppany

  koppany Well-Known Member

  Az USA engedélye nélkül ma nem történhet semmi Ukrajnában.
  Jelen pillanatban Porosenko bukik.
  A többi esélyes jelölt már nem annyira USA barát.
  Az USA baráti öleléséből nehéz menekülni.
   
  vata, b4l4g3, boki and 2 others like this.


 4. Érkeznek a fincsi kis szankciók! :)
  Hajrá Amerika! :D
   
 5. grigorij3

  grigorij3 Well-Known Member

  Üdv újra itt! Már nagyon hiányoztál! :D :D :D
   
  KoviUbi and dragonette like this.
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Ilyen hamar "szabadultál" , megvolt a két hónap? A kutyának nem hiányoztál, látni, hogy nem javult az állapotod. :)
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. koppany

  koppany Well-Known Member

  Jó tudni, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak.
   
  KoviUbi and dragonette like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. Python

  Python Well-Known Member

  fishbed, antigonosz and jani22 like this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

 12. boki

  boki Well-Known Member

  Mindig ennek a részegesnek a hazugságait tolják az Euronews-on. Már 5 éve Orozsország nagyszabású offenzívát indít Ukrajna ellen, elfoglalja Ukrajnát, Támadásra készül Ukrajna ellen, elfoglalja a tengert, megtámadja Európát vagy már 1000x mondták az ukránok.
   
  Panzerfaust and kiskrumpli like this.
 13. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatalja.ma/karpatalja...a-hadiallapotrol-szolo-jogszabaly-ukrajnaban/
  "Életbe lépett a hadiállapotról szóló elnöki rendeletet megerősítő jogszabály azután, hogy szerda délután megjelent a hivatalos közlönyben – közölte az UNIAN ukrán hírügynökség..."

  https://karpathir.com/2018/11/28/kercsi-ugy-porsenko-uzenetet-kuld-putyinnak/
  "Petro Porosenko ukrán államfő arra kérte Donald Trump amerikai elnököt, ha találkozik orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal Argentínában a G20-as országcsoport csúcsértekezletén, tolmácsolja neki üzenetét, hogy – mint fogalmazott – “tűnjön el Ukrajnából” – számolt be szerdán az NBC amerikai televízióra hivatkozva az UNIAN ukrán hírügynökség...
  ...Porosenko az NBC-nek adott interjújában a Kercsi-szorosnál történt incidensről szólva ismételten kijelentette, hogy az ukrán hajók elleni orosz támadást Ukrajna katonai agressziónak tekinti, és kész megvédeni területét, demokráciáját és szabadságát...
  ...Porosenko kifejezte meggyőződését, hogy az amerikai elnök elkötelezetten támogatja Ukrajna szuverenitását, területi épségét, és az ukránok küzdelmét szabadságukért és a demokráciáért..."

  https://karpathir.com/2018/11/28/tobb-tucat-orosz-allampolgart-utasitottak-vissza/
  "Közel ötven Minszkből Kijevbe érkező orosz állampolgárságtól megtagadták a beléptetést.
  November 26-án a Minszkből Kijevbe érkező egyik repülőjáraton 47 orosz olyan állampolgár tartózkodott, akiket nem engedtek be Ukrajnába, közölte az Interfax-Ukrajna Anton Bicskovszkijra, a fehérorosz állami határőrbizottság képviselőjére hivatkozva..."
   
 14. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az ukránok szerint itt fogták el a hajókat. A megadott koordináták majdnem egyeznek az FSZB jelentésben lévőkkel.
  [​IMG]
   
 15. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Orosz (földi) erők a Krímben.
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 16. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Jó esélyel a potrokos fejű fog hamarosan eltűni. Legalábbis reménykedjünk benne. Sajnos még mindig elhiszik, bedőlnek a szövegelésének kint nyugaton. De legalább már van némi fény az alagút végén. Közeleg a március. De előtte még itt lesz a fagyos, hideg tél.
   
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  35 ukrán hajó vár áthaladásra. Csak az orosz kikötőkbe tartó hajókat engedik át.
  [​IMG]
   
 18. Roni

  Roni Well-Known Member

  Épp ezért lassan a topicot is zárni kéne egy időre mert semmi nem lesz
   
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://timer-odessa.net/news/na_dor...vto_budut_ostanavlivat_dlya_proverki_743.html
  Az odesszai régió legfontosabb útjain útlezárások - ellenőrzőpontok- felállítására készülnek, ahogyan az 2014-ben is történt.
  Többek közt megerősített utcai járőrözést is terveznek.

  http://timer-odessa.net/news/voenno..._sovetuyut_gotovitsya_k_mobilizatsii_891.html
  Hadiállapot: Az Odessai közlekedési dolgozóknak azt tanácsolják, hogy készüljenek fel a mobilizálásra.
  Vladimir Omelján infrastruktúrális miniszter tájékoztatása szerint, a közlekedési ágazatokban dolgozó alkalmazottak, azokban a régiókban, melyekben a hadiállapotot bevezetik, aktívan részt fognak venni az esetleges orosz agresszió visszaszorításában.
  "A svájci modell szerint tervezzük bevezetni a közlekedési ágazatban dolgozó alkalmazottak aktív részvételét a területi védelemben" - mondta Omelján...

  http://timer-odessa.net/news/sohran...rtu_odessi_usileni_meri_bezopasnosti_690.html
  Az Odessai repülőtéren megerősítik a biztonsági intézkedéseket. Az utasokat arra kérik hogy maradjanak nyugodtak..
   
  szegcsab likes this.
 20. luperator

  luperator Well-Known Member

Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása