[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 070
32 561
113
Persze, de Záhonyig bármikor el jönnek.

Szerintem egyelőre a két "független állam" határáig mennének, ha megindulnak most, "kérésre" természetesen. Szeretik, ha van aki "behívja" őket, és le van papírozva.

Persze mivel ott van jókora ukrán erő abban a két oblasztban, nem lesz vértelen ezúttal, sem sétagalopp. Szemből nem lesz könnyű áttörni, akkor pedig a két "népköztársaság" kikiáltott területén kívülről kell átkarolni őket, másképp nem fogják tudni leverni őket.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Gyóni Géza: Csak egy éjszakára...

Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
A pártoskodókat, a vitézkedőket.
Csak egy éjszakára:
Akik fent hirdetik, hogy – mi nem felejtünk,
Mikor a halálgép muzsikál felettünk;
Mikor láthatatlan magja kél a ködnek,
S gyilkos ólom-fecskék szanaszét röpködnek,

Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
Gerendatöréskor szálka-keresőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor siketitőn bőgni kezd a gránát
S úgy nyög a véres föld, mintha gyomrát vágnák,
Robbanó golyónak mikor fénye támad
S véres vize kicsap a vén Visztulának.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket.
Az uzsoragarast fogukhoz verőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor gránát-vulkán izzó közepén
Ugy forog a férfi, mint a falevél;
S mire földre omlik, ó iszonyu omlás, –
Szép piros vitézből csak fekete csontváz.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
A hitetleneket s az üzérkedőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor a pokolnak égő torka tárul,
S vér csurog a földön, vér csurog a fáról
Mikor a rongy sátor nyöszörög a szélben
S haló honvéd sóhajt: fiam… feleségem…

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket.
Csak egy éjszakára:
Vakitó csillagnak mikor támad fénye,
Lássák meg arcuk a San-folyó tükrébe,
Amikor magyar vért gőzölve hömpölyget,
Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet.

Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára.
Csak egy éjszakára:
Hogy bujnának össze megrémülve, fázva;
Hogy fetrengne mind-mind, hogy meakulpázna;
Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

Krisztusom, mi kell még! Véreim, mit adjak
Árjáért a vérnek, csak én megmaradjak!
Hogy esküdne mind-mind,
S hitetlen gőgjében, akit sosem ismert,
Hogy hivná a Krisztust, hogy hivná az Istent:
Magyar vérem ellen soha-soha többet!
– Csak egy éjszakára küldjétek el őket.
(Przemyśl, november.)
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Egyébként Ukrajna körül, ilyenkor fullon volt eddig minden este a légtér, most meg tök üres az oroszoknál.
Kicsit viszont aggasztó a sok Wizz Air, ami Kievbe mászkál.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Persze, de Záhonyig bármikor el jönnek.
Simán csak esetleg akkor, ha nincs komolyabb ellenállás... Már szó volt a topikban arról, hogy az orosz fegyveres erők aktív önvédelmi doktrínára vannak berendezkedve, mert országuk az elmúlt 31 évben erre lett beállítva (más kérdés, hogy az 1990-es években még ez is nehezen ment...). Nagy méretű távolságokat nem tudnak gyorsan és hatékonyan megtenni, mert ahhoz nem elég a logisztikájuk...
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 021
113
khm...elmúlt években.


(Valami ilyesmit,
  • légyszi ne!
  • Nato tagok leszünk baszod
  • neeee, légyszi
  • adjál pénzt te gc
  • na, ne márrrrr
  • atomunk lesz ktsog
  • n ne csináld, békés vagyok, a qva anyád)
Kiegészíteném a listát,hogy kb még mit akarhatott mondani Zelenszkij:
-adjál ingyen olajat és gázt. Mert jogunk van hozzá. Mert mi vagyunk a NATO keleti bástyája, mi vagyunk itt a demokrácia,a béke nemzete
-rohadjatok meg mind, alsóbbrendű agresszorok vagytok, már az ősember is ukránul beszélt, nem az alsóbbrendű orosz nyelven
-Krími híd nincs. Azt ti nem tudtátok megépíteni, mert technikailag fejletlenek vagytok, le vagytok maradva 90 évvel mindenkitől, csak hazudtok róla a világnak
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 989
14 089
113
Inkább 1938. Hitler sem csinált "semmi rosszat", csak elfoglalta a német nyelvterülethez tartozó Ausztriát és a németeknek érdekes Morvaországot, amihez "mellesleg" tartozott még egy komplett Csehszlovákia is.
Ami utána jött, azzal volt a gond, mert a Lebensraum lényegében 1939 után már csak olyan országokat fedett le, ahol egy fia német se élt történelmileg.

A kérdés az, hogy Putyin egy Hitler, vagy csak valamelyik cár.
Mert ha az utóbbi, akkor csak a 2014 előtti állapotokig megy majd a ribillió.
Ennek egyik feltétele, hogy a most induló háború gyors legyen és az ukránok nagyon hamar feladják magukat. A kevesebb áldozat kevesebb történelmi sérelmet jelent.

Ukrajna zömében oroszok lakta vidékeit a jó helyi tömegbázisra alapozva fogják elfoglalni, majd a státusz bebiztosítása érdekében Kievben egy bábkormányt jutattnak hatalomra, ami visszacsinál mindent, amit John McCain-ék elkezdtek a Majdan-on.
Ezzel a módszerrel okafogyottá teszik a NATO támogatását, így az egész ukrán állam feletti katonai kontroll is szükségtelen. Elég lesz csak a keleti régiókat megszállva tartani.
A kievi bábkormány Lukasenkóhoz hasonlóan bebiztosítja a pufferzónát, majd pár év - évtized duzzogás után a Nyugat túllép a dolgon és visszaáll a régi rend.
Mert addigra majd jön egy másik balhé a világ másik felén.


Amen!



.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Putyinnak muszáj lesz most már támadni (vagy visszavonulni), a katonák mentálisan közelíthetnek a tűréshatáruk végéhez. Azt nem léphetik túl mert akkor nem tudnak hatékonyan harcolni. Nem lehet harckészültséget tartani terepen váltás nélkül sokáig.
Tudom az orosz vért iszik és vodkát h..zik. De a biológia törvényeit még ők sem tudják túllépni.
Szerintem