A Kárpátalja sztori realitás. Ukrajna szétesése esetén. a NATO-nak kulcsfontosságú, hogy minimum a hegyvonulat túlfelén tartsa az oroszokat. Persze ez csak végső eset. Inkább minél több területet kívánnak megtartani. De nekünk készen kell állni, hogy a NATO égisze alatt bevegyük magunkat a Hágók "védelmére". Ha Ukrajna kinyiffan akkor is kell minimum 2 nap az orosz seregnek mire megérkeznek a kárpátokig, ha 1 puskalövés se állja utukat. Addig ha NATO zászló alatt megyünk ellenállás nélkül el lehet érni a hágókat. (Magyar zászlóra lenne pár azovos vagy egyéb marha aki rálőne, de NATO zászlóra nem). Közben meg le lehet adni a drótot Putyin és Biden felé is kinek kinek a megfelelő szöveggel és tálalásban, a megfelelő időpontban.Összerakva a mai nap híreit, elképzelhető hogy ma éjjel elkezdődik. Aztán látunk mindent, ami a világháborúban megtörtént arrafelé. A keleti háborús barbarizmus minden formája elő fog jönni, két egymást gyűlölő ellenség harcában. A balkáni háború jutott eszembe, ahogy ott a népírtás, foglyok kivégzése, teljesen bevett gyakorlat volt a 90-es években. Itt is lesz ilyen, ebben biztos vagyok.
Két verzió lehet persze. Az egyik, amit felvázoltam, elkeseredett ukrán ellenállással és harccal. A másik ,hogy az ukrán felső katonai vezetést már megvették kilóra és ha megindulnak az oroszok, nem lesz ellenállás, leteszik a fegyvert. Bármi lesz is, nekünk ebből sok hasznunk nem lesz. Kárunk annál több, a végén. Kárpátalja visszatér történet szerintem inkább illúzió, mint valóság. Még az ukrán állam megszűnése esetén is. Egyrészt, szerintem az oroszok nem adják, de ha adják, akkor meg a szövetségeseink hördülnek fel, hogy el nem szabad fogadni. Ugyanakkor ideárad rengeteg menekült. Akik jobb esetben tovább állnak, vagy beállnak a hazai multikhoz dolgozni, mert munkaerőhiány van itthon, nagyon is. Rosszabb esetben, lődörögnek csak azokban a táborokban, ahol elhelyezik őket és nem tudják mit csináljanak.
És nem idecsatolni Kárpátalját hanem kikiáltani függetlennek koszovó mintára így leszereled a román és a szlovák vinnyogást is. Plána ha Joe bácsi is szól nekik, hogy "pofa alapállásba".
Az egész kivitelezhető, csak okosan kell tálalni. A kulcs az időzítés és a jó marketing.