Nekem ez jutott eszembe róla.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem ez jutott eszembe róla.
Szegény úgy néz ki, mintha valaki véletlen rátaknyozott volna egy isteneset, aztán azon még a penész is kinőtt
Szegény fehérorosz bakák. :/Új BTR-82A páncélozott személyszállító járművek szállítmánya Fehéroroszországnak...
Belarusz Köztársaság Védelmi Minisztériuma szerint. A mai napon megérkezett az Orosz Föderációból a minszki Ozerische vasútállomásra az Arzamas gépgyártó üzem által gyártott BTR-82A páncélozott személyszállító járművek első tétele. A páncélozott járműveket az egyik katonai egység
[a 120. gépesített dandár] kapja. Több BTR-82A egységet szállítanak a 72. MDC-nek és a Belarusz Köztársaság Katonai Akadémiájának a BTR-ek tisztjeinek és személyzetének kiképzésére. Az újrafegyverkezés a tervek szerint zajlik.
A BTR-82A BTR-82A fő megkülönböztető jegye az Agat-System OJSC kommunikációs berendezések és a fehérorosz Peleng OJSC célzóberendezés beépítése. A BTR-82A mellett Fehéroroszország két BREM-K páncélozott javító- és mentőjárművet is kapott BTR-80 alvázon. A BTR-82A páncélozott járművek második szállítmánya novemberben várható.
Colonelcassad
A Bumerangnak biztos jobban örültek volna,de hát nincs mese ebbe kell belepasszírozniuk magukat...Szegény fehérorosz bakák. :/
Oszt mér nincs értelme lűni vele? Mi a búbánatáért rakták volna fel arra a tragacsra ha nem azér , hogy szétdurrogtassák vele az ellen hátsóját? Vagy csak jódógukba má nem tudtak mit kitaláni oszt összedobták ezt a szerkentyűt csak hogy ne unatkozzanak?
Egyrészt mivel a torony fixen van felrakva, másrészt a lövésnél a torony alatti kasztni úgy dűlöngél , hogy a pontos tűzvezetést mint olyat el lehet felejteni.Oszt mér nincs értelme lűni vele? Mi a búbánatáért rakták volna fel arra a tragacsra ha nem azér , hogy szétdurrogtassák vele az ellen hátsóját? Vagy csak jódógukba má nem tudtak mit kitaláni oszt összedobták ezt a szerkentyűt csak hogy ne unatkozzanak?
BTR-80A tornyát egy Jemeni Land Cuiserre telepítettékEgyrészt mivel a torony fixen van felrakva, másrészt a lövésnél a torony alatti kasztni úgy dűlöngél , hogy a pontos tűzvezetést mint olyat el lehet felejteni.
BTR-80-n igen a torony forgatható volt, de akárhogyis nézem ezt csak rátették a Land Cuiser tetéjére,ha megnézed te is kicsit jobban akkor szerintem te is látni fogod, hogy ezt a torony fixen van Toyota tetején.BTR-80A tornyát egy Jemeni Land Cuiserre telepítették
A torony forgatható. Lehet, papucsot hordanak , de megvan a magukhoz való eszük.The tower from the BTR-80A was installed on a Land Cruiser in Yemen
In Yemen, an unusual homemade hybrid - a Toyota Land Cruiser 79-series pickup truck with a combat compartment installed on it from the Russian BTR-80A was noticed. <br>Previously, these cars, modified in Jordan by the national defense industrial holding KADDB, received protected cabins with...vpk.name
Még mindig szebb, mint a Humveera felgányolt BMP-1 torony vagy líbiai 90 milliméteres szeretetcsomag adagolóBTR-80-n igen a torony forgatható volt, de akárhogyis nézem ezt csak rátették a Land Cuiser tetéjére,ha megnézed te is kicsit jobban akkor szerintem te is látni fogod, hogy ezt a torony fixen van Toyota tetején.
őőőő-nem.Mert mind a szovjet 73milis,mind a franci 90milis alacsony nyomású lövegek,amik simán használható egy Humweeről.AML90 semmivel nem nagyobb egy Humweenél.Még mindig szebb, mint a Humveera felgányolt BMP-1 torony vagy líbiai 90 milliméteres szeretetcsomag adagoló
Ez a "Humveera felgányolt BMP-1 torony" nagyon cooooooollllllllll!!!!!!Még mindig szebb, mint a Humveera felgányolt BMP-1 torony vagy líbiai 90 milliméteres szeretetcsomag adagoló
Persze, hogy nem azok, de mint azt @Nemerson is belinkelte mivel kezdtek v kezdenek kifogyni a BTR-l megpróbálták felhasználni a BTR-k tornyait és mivel az ellenfélnek (legalábbis ahogy én látom) a harci morálja lényegesen alatta marad a húsziékkal szemben, így lehet, hogy a húszik úgy gondolták ellenük még ez is megfelelő lesz.Mindenesetre kíváncsi leszek mennyire fog elterjedni.Ha nem lenne értelme nem rakták volna fel. A huszik nem hülyék, nagyon nem.
Szerintem egyszerűen csak a Toyota alváz nekik jobban megfelel mint egy BTR, ezért pakolnak rá mindent. Amúgy mivel a BTR védettsége kritikán aluli, nem meglepő, hogy nem használják APC-IFV szerepkörben sem.Persze, hogy nem azok, de mint azt @Nemerson is belinkelte mivel kezdtek v kezdenek kifogyni a BTR-l megpróbálták felhasználni a BTR-k tornyait és mivel az ellenfélnek (legalábbis ahogy én látom) a harci morálja lényegesen alatta marad a húsziékkal szemben, így lehet, hogy a húszik úgy gondolták ellenük még ez is megfelelő lesz.Mindenesetre kíváncsi leszek mennyire fog elterjedni.
Még ha fixen is van telepítve, a cső gondolom fel-le mozgatható. Annyi, hogy az egész Toyotával kell célozni horizontálisan.BTR-80-n igen a torony forgatható volt, de akárhogyis nézem ezt csak rátették a Land Cuiser tetéjére,ha megnézed te is kicsit jobban akkor szerintem te is látni fogod, hogy ezt a torony fixen van Toyota tetején.
Miért érzem azt, hogy a svédek ezt a koncepciót egy kicsit jobban átgondolták és megvalósították....Még ha fixen is van telepítve, a cső gondolom fel-le mozgatható. Annyi, hogy az egész Toyotával kell célozni horizontálisan.
Végülis az Strv 103 óta tudjuk, hogy ez is működőképes koncepció.