BTR Bumerang (Oroszország)

. belevaukkolok.
nem az oroszt védve
de szerintem az orosz 1:1 be lemondott a gumikereke ifv konceptcióról. számára használhatatlan vagy csak olyan szűk kategoriába amiért nem érdemes ebbe pénzt fektetnie.

dolgozik apc-n spec csapatoknak mert szükséges tengerészgyalogság légiszállításúak egy része meg a gyorsreagálásúak.
de magát az apc szerepet TGK alvázraépített VZF ekkel oldja meg.

Hol láttunk harcba BTR-t ? a háború elején a lerohanáskor spec feladatkörökbe (híradó pk stb) de a tipikus APC feladatokat MT-LB k csinálták.
most is a folyópart közelébe van inkább BTR hátha úszni kell.
messze van a gerinctől de még az eggyik lábtol is az orosz konceptció szerint (szerintem) a 8x8 apc.

De komolyan. hol láttok hatalmas vagy nélkülözhetetlen igényt orosz részről 8x8 asra ??? mert még ukrán részről se igen van. pedig oda kb bármi is kellene.
a új láncosok megakadása az mástészta.
a 8x8 asok bemutatták hogy nem harcba valók. a 8x8 as IFV konceptció meg 1:1 be egy hatalmas bukta. csupán arra nem való amire elvileg használni kellene. marad továbbra is APC és a speciális felszerelést igénylő csapatok játékszerei.

mit produkáltak a rosomakok (patriak) vagy a strykerek lav6 osok ukrajnába? vagy a btr 3-4 ek ?
eggyik fél sem erőlteti ezt a 8x8 kategoriát. terepen nagyon korlátozottan használható. hiába a nagyteljesítményű toronyfegyver se védelem se mobilitás arra jó hogy a csapatok le legyenek válltva védetten szállítva de ahhoz meg drága meg nem a legideálisabb.
marad a gyorsreagálás meg a specko felhasználás úsztatás légiszállítás. ott kerül frontba max ahol folyam vagy tó van a közelbe úszás miatt városokba településeken néha feltünnek de nagyhamar el is tünnek inkább felderítés rácsapás ilyenkor is a melójuk. aszfalton gyorsan berongyolnak a településen cikáznak az utcákon majd eltünnek nagyon maximum. kihasználva hogy gyorsan gurul aszfalton

Ennek semmi köze a Boomeranghoz. Nulla, zérró. APC mindkettő és ennyi.

Btr-82 és a bumeráng szentségtelen fattya, de a btr gének dominàlnak.
Nekem olyan elméletem van, hogy a BTR-87 alapjaiból fejlesztették tovább a Bumerang platformot, amit most a szükség (gyorsan kell sok járművet gyártani, mert háború van) miatt visszabutítottak a BTR-80/82 elemeivel.
Érdemes megnézni páncéltest keresztmetszetét. A BTR-80/82-es családhoz semmi köze nincs.
Ugye a 87 hátsó deszantterű lett, de még nem V-shaped. A Bumerang meg tovább lett fejlesztve.
Érdekes, hogy nem mentek feljebb a motor teljesítményével, mert elvileg lett volna még erősebb Kamaz motor.
Mindenesetre az is érdekes, hogy úgy sikerült 20t-ra hízlalni a gépet (már ha tényleg annyi), hogy közben nem igazán érződik ez a külső méretein.

Nekem olyan elméletem van, hogy a BTR-87 alapjaiból fejlesztették tovább a Bumerang platformot, amit most a szükség (gyorsan kell sok járművet gyártani, mert háború van) miatt visszabutítottak a BTR-80/82 elemeivel.
Érdemes megnézni páncéltest keresztmetszetét. A BTR-80/82-es családhoz semmi köze nincs.
Ugye a 87 hátsó deszantterű lett, de még nem V-shaped. A Bumerang meg tovább lett fejlesztve.
Érdekes, hogy nem mentek feljebb a motor teljesítményével, mert elvileg lett volna még erősebb Kamaz motor.
Mindenesetre az is érdekes, hogy úgy sikerült 20t-ra hízlalni a gépet (már ha tényleg annyi), hogy közben nem igazán érződik ez a külső méretein.
Elmondták, hogy minden tök új amit bemutattak 2015-ben, mert az új háborúk új kihívásaival nem lehet régi megoldások pimpelésevel megfelelni.

A Boomerang egy ígéretes közepes kerekű egyesített harci platform, amelyet a VPK fejlesztett ki.

Military_Industrial_Company_logo.png

Ez a cég Oleg Gyeripaszka érdekeltségéhez tartozik. Tehát nem állami.
Egyébként a Bumerang BTR é BMP állami tesztjei csak 2023 áprilisában kezdődtek.

• Tetszik
Reactions: endre and fishbed