Bulava / RSM-56 / SS-NX-30 SLBM (Oroszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
BULAVA_141103_01.jpg
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 705
28 180
113
Sikeres Bulava tesztet hajtottak végre: http://sputniknews.com/military/20141128/1015277697.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
A 4. Borej osztályú pontosabban az elso Borej-M osztályú tengeralattjáró a Knyaz Vlagyimír Bulava-M(modernizált) rakétákat kap.
Ugyanakkor már fejlesztik(MIT) a kovetkezo generációs (5.) tengeralattjárókhoz az új ballisztikus rakétát (a Bulava utódját).
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 387
113
Agyamra megy, hogy az oroszok nem uj nevet adnak ujjabb eszközöknek, hanem mindenféle betükombinàciòkal jelölik öket. Mi lenne, ha Bulava 2- nek hivnàk a tovàbbfejlesztett vàltozatot? Vagy Borej 2-nek? Ugyanez a repülöknél is :)) ( (meg a BUK- nàl is...)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
"2016 Szeptember 27-én a Fehér tengerről kísérleti Bulava szalvó indítást hajtott végre a Jurij Dolgorukij Borej-osztályú stratégiai tengeralattjáró. A két rakétából álló szalvó indítás csak félig nevezhető sikeresnek mivel a 2. rakéta az indítás után az elsó repülési szakasz után önmegsemmisült. Az elsó rakéta hibátlanul elvégezte a teljes repülési ciklust és a harci rész sikeresen célba ért a kamcsatkai Kuru tesztmezőn."

 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and nyugger

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Régiek a rakéták és így tesztelik, hogy még mennyi százalékuk lehet üzemképes? Vagy ugyancsak régiek a rakéták és ki kell fogyasszák a készletet, mert jönnek az újak helyettük? Ha nem jók az ICBM-ek akkor a nukleáris elrettentés nagyrészének annyi. Csak bombázókkal hogy nem érik el a keleti partot az egyszer bíztos.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
A tesztrakéták elore le voltak gyártva. Be van tervezve bizonyos mennyiségu teszt indítás tobb évre és ahhoz elore legyártják a rakétákat.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 024
54 001
113
"2016 Szeptember 27-én a Fehér tengerről kísérleti Bulava szalvó indítást hajtott végre a Jurij Dolgorukij Borej-osztályú stratégiai tengeralattjáró. A két rakétából álló szalvó indítás csak félig nevezhető sikeresnek mivel a 2. rakéta az indítás után az elsó repülési szakasz után önmegsemmisült. Az elsó rakéta hibátlanul elvégezte a teljes repülési ciklust és a harci rész sikeresen célba ért a kamcsatkai Kuru tesztmezőn."Lehet a tesztindítás célja az önmegsemmisítés tesztelése?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Lehet a tesztindítás célja az önmegsemmisítés tesztelése?
Nem úgy mozgott, mint ami rendesen működik, valószínűleg sérült volt, nem hiszem hogy lehetne féllábú módban indítani. Egyáltalán van ezeken önmegsemmisítő vagy távoli megsemmisítő funkciója?
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 016
14 114
113
Május 7-én hivatalosan is szolgálatba állt a Bulava ICBM. A projekt 955/955A projekt Borey/Borey-A osztályú nukleáris tengeralattjáróból jelenleg 7 üzemel azok egyenként 16 Bulava rakétát szállíthat.