Challenger -1 / -2 / -3 (Egyesült Királyság)

Na erre akartam reagálni.Az hogy ki a retket érdekel (már pedig érdekel)hogy egy hk kézi v automata töltös.A kézi töltősöknek nincs érdemi előnyük az autósokkal szemben.
Az automata töltős harckocsik automata töltőit fél élet újratölteni. Gyakorlatilag annyi lőszerük van amennyi a tárba fér.
Az Abramsnél és pláne a Leopardnál a készenléti lőszertároló néhány perc alatt újratölthető.

• Vicces
Reactions: LMzek 2.0 and fip7
Az automata töltős harckocsik automata töltőit fél élet újratölteni. Gyakorlatilag annyi lőszerük van amennyi a tárba fér.
Az Abramsnél és pláne a Leopardnál a készenléti lőszertároló néhány perc alatt újratölthető.
Értem.Szóltál erről a svédeknek is?Lásd:Ijász.De lehet hogy a japók, meg a kínaiak,franciák erről nem tudnak.Nah mindegy is Mindenki úgy csinálja ahogy Akarják.

Nem tudom hogy miért,de vajon miért megy mindenki az autó töltés felé? Tényleg nem tudom.Valami oka csak kell lennie neki.Ha meg , igenis van oka/okai akkor a a kibaxot ruszkik mégis be előzte a világot.
Kisebb és így könnyebb harckocsit tudsz gyártani. Ami még fontos, hogy az űrméret nőni fog amit már kézzel nem lehet kiszolgálni.

A 60-as években...
Nekik a pénz volt a legfontosabb és a kezelők mennyisége. A kivitelezés pedig ahogy az ukrán háború is mutatja elképesztően pocsék lett.
Ok.Ès tessék mondani most á nyugati világban nem a lovè az úr? Köszi szépen.A politikai ideológiát kéretik nem össze keverni a volkkal.

A 60-as években...
Nekik a pénz volt a legfontosabb és a kezelők mennyisége. A kivitelezés pedig ahogy az ukrán háború is mutatja elképesztően pocsék lett.

A probléma az oroszoknál több dologból áll össze

- feleslegesen sok, letárolhatatlan mennyiségben gyártották az övéiket,

- amit lehetett, szétloptak,

- az egész háborút elrontották politikailag, 2013-ban / 2014-ben,

- megtörtént a háború 2022-ben, és teljesen nonszensz haditervekkel mentek háborúba,

- a harckocsira nem csak a pct rakéta jelent veszélyt, hanem majdnem minden.

A 60-as években...

A Nyugati harckocsiknak az a szerencséjük, hogy Irak - Irán (1980 - 88) óta nem vetették be azokat tömegesen egyenrangú ellenfél ellen.

20-30 millió egy tank és veszik, veszik jobban mint az elmúlt 30 évben. Láthatóan a pénz nem tétel.
Én úgy látom hogy tétel. Kedves Testvérem, nézünk mán mőg a darab számokat, árakat stb. Anno a német alföldieknek vót vagy közel 200 F-16.Mennyi F-35 re csrélték?Hk?Dettó. Pont most számít igazán a lóvé. Csak 1 baj van (de az kurva nagy), hogy a nyugati pénzeknek(magán pénz) kezd le főni a kv. Mindig a pénz kővesd! Míg nyugaton számla, és finánctöke van, addig keleten termelő töke. Na ez a nem mindegy. Az hogy egy kicseszet tankban mennyi lőszer van, igazából senkit sem érdekel.

Jah, ez latszik Ukrajnában is...

Hogy legyen valami értelme is a típustopicnak, élek is a kérdéssel:

Ha Ukrajnába 386 Cnallenger 2-est dobnának be, teljes alkatrész és műszaki támogatással, teljes lőszerkészlettel, és szabadon bevethetőnek nyilvánítanák azokat, akkor

• Ez a mennyiség mire lenne képes ?

• Hány napig / hétig bírnák ?

• Mennyi idő alatt harcolnák le az oroszok ezeket, és milyen nehézséggel ?

Mert jelen helyzetben minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy elkerüljék a típus bevetését, és az esetleges blamázst

• 14 példányt adtak

• ennek a 14 példánynak mindössze a fele működik jelenleg az erősen korlátos alkatrész és műszaki támogatás miatt,

• és eleve csak nem kockázatos műveletekben lehet használni