Civil repüléssel kapcsolatos témák

First ever ACJ TwoTwenty delivered to Comlux

JY1A8246.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed

December 28 óta 2 héten át szélestörzsű gép viszi a napi 2 járat egyikét - a délelőtt érkezőt. Alaphangon mindkét napi járatot A320/21-el repülik, de most szerintem is az lehet, amit Bjani írt.

• Tetszik
Reactions: fishbed and enzo
Itt van ez a szép Tu-204-es (a videót január 8-án töltötte fel a videós):

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Érdekes, hogy nem nyílnak a spoilerek automatikusan a betonfogáskor. Ez valami Tupoljev-feature lehet, vagy szimplán elfelejtették arm-olni? :oops:

Ez is egy érdekes (hajmeresztő..) megmozdulás volt...:eek:
a lényeg 6:00 nal kezdodik.
Bejáratós volt a motor nagyjavítás után és állítólag kokszlerakódás miatt állt be a motor mint a gerely. Ezt nem nagyon értettem (pár hónapja láttam ezt, és az utána következő magyarázó videót), de valami olyan hiba volt, hogy a nagy generál után padon kellett volna meghatározott rezsim szerint üzemeltetni a motort jó ideig (talán óráig is). Viszont a tulaj (aki a gépet is vezette) türelmetlen volt és minél hamarabb ki akarta próbálni. Mivel közeledett a naplemente, ezért a motorindítás és a felszállás közötti időt lerövidítette (nem emlékszem pontosan, de mintha a motorpróbát is kihagyta volna) és ez sem segített a helyzeten.
Amúgy a kényszerhelyzet megoldása szerintem kiváló volt, nem is látszott rajta, hogy mennyire be volt szarva. :)
Végül is géptörés nélkül a reptérre vitte vissza a gépet, nem sérült meg, max a pénztárcája. :)

"Új szerződés a magyar légiforgalmi irányítással.
@ERA aero fejleszti a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér nyomkövető rendszerét, amely 15 éve megbízhatóan figyeli a repülőgépek és a földi technológia működését. Magyarország legnagyobb és legforgalmasabb repülőtere. "