Katonai gépek nem néztek ki 20 éve így...Boeing-787 éjszakai leszállás, robotpilótával, némi oldalszélben...
...szép.

Enhanced Vision System néven már jóideje létezik infravörös képalkotó rendszer, ott csücsül például a 607-es Fa7x-ünk orrán is:Várom már mikor lesz FLIR civil gépeken ezután.![]()
Átlagos airlinerek gondoltam, de köszi, mert ezt sem tudtam eddig.Enhanced Vision System néven már jóideje létezik infravörös képalkotó rendszer, ott csücsül például a 607-es Fa7x-ünk orrán is:
![]()
Bár cargo, de pl. a FedEx ilyen rendszerrel felszerelt 757-esekkel jár Ferihegyre, elvileg megérte nekik a gépek upgrade-je.Átlagos airlinerek gondoltam, de köszi, mert ezt sem tudtam eddig.
És az MD-11-eseiken is vanBár cargo, de pl. a FedEx ilyen rendszerrel felszerelt 757-esekkel jár Ferihegyre, elvileg megérte nekik a gépek upgrade-je.
Bár cargo, de pl. a FedEx ilyen rendszerrel felszerelt 757-esekkel jár Ferihegyre, elvileg megérte nekik a gépek upgrade-je.

Ez egy érdekes kérdés, elvileg 1 NM/h-nál kisebb driftű INS rendszereket pl nem szabad polgári repülőgépeken használni, mert fegyvernek minősülnek.... bármi amit a katonáknak vagyonokért kifejlesztenek, azt pár évtizeden belül már a postások is használják.
Ez egy érdekes kérdés, elvileg 1 NM/h-nál kisebb driftű INS rendszereket pl nem szabad polgári repülőgépeken használni, mert fegyvernek minősülnek.
Régebbi ADS-B verziójú repülőgépeket emiatt helyezett a Flightradar24 gyakran a gyorsforgalmi útra a futópálya helyett, mert ezeknél még az INS által számított pozíció került broadcastolásra, ami hajlamos volt rendesen elmászni, különösen hosszabb időtartamú repülések alkalmával.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..