Civil repüléssel kapcsolatos témák

Bozóttűz oltási feladat végrehajtása közben lezuhant egy B737-300-as Ausztrália nyugati részén. Mindkét pilóta saját lábán hagyta el a helyszínt:

Ez maradt a gépből;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Screenshot-2023-02-07-17-37-58.png

Screenshot-2023-02-07-17-37-40.png

737-crash-firefighter2.jpg

A gép sajnos nagyon kiégett, de az még így is látszik, hogy a roncs relatíve egyben van nem szóródtak szét nagy területen. Valószínűleg a becsapódás energiája az alacsony magasságú repülés miatt nem volt olyan nagy...
De még így se semmi, hogy lábon hagyta el a két pilóta a gépet.

• Hűha
Reactions: fishbed
Csak azért színes, hogy lássák hova megy?
Ennek utánna kellett nézzek, mert én se tudtam... de azt írják, hogy nyilván optikailag is számít a szín, de ez valami kemikália, több fajtája van főbb komponens az Ammónium foszfát ami a vízzel ellentétben nem párolog el, és így amit beterit hosszabb távon megőrzi a gyulladástól..

Találtam egy jobb képet a lezuhant és még ki nem égett gépről..
itt meg látszik, hogy a pilóta fülke tök jól egybearadt, pedig jellemzően ez az egyik első ami letörik..
IMG-20230207-184601.jpg

Joghatóság hiányára hivatkozva elutasította helyi idő szerint csütörtökön az illetékes bíróság Texasban az áldozatok hozzátartozóinak azt a kérését, hogy nyissák újra a Boeing ellen a 737 MAX típusú repülőgépek katasztrófája miatt indított eljárást, és vizsgálják felül az ügyben született vádalkut.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255056/

• Szomorú
Reactions: LMzek 2.0 and fip7
ua-1722-maui-fr24-track.jpeg

Egy eddig nem jelentett decemberi incidens során a United 777 gépe a felszállás után nem sokkal zuhanásba kezdett amiből a pilóták egy 2.7G manőverrel húzták ki a gépet...

Csak elképzelni tudom mit érezhettek az utasok. Van már legalabb vagy10eve, hogy egy AerLingus A319-el szálltunk le este Dublinban, olyan oldalszélben, hogy az ablakból látszódott a pálya annyira "csálén" repülve közelítette meg a pilóta. Na ott akkor volt pár rövid zuhanás, amikor csak egy-egy pillanatra sulytalanságot érzékeli az ember..
Nem vagyok beszari alak, sokat repültem, de akkor én is majd befostam!

Szóval "Fasza" lehetett az utasoknak a zuhanás, majd a 2.7G!

Kicsit macerás útja lehetett ezen járat utasainak. Egy Atlanta - Chicago járat, ami az erős széllökések miatt kitérő reptérre kellett mennie. Ez a közeli Milwaukee volt. Landolást követő 1 órán belül útra kéltek ismét Chicago felé, ahol 3 próbálkozásból sem sikerült landolni, így visszatértek Milwaukee-ba. Végól 4 órával későbbi újrapróbálkozáskor már nem szóét közbe az időjárás.

Lemaradtam róla :(
1400mm-vel utána lőttem, de akkor már magasan volt a Pilis felett.
Sajnos nincs ADS-B-je, így a Flightradaron csak jóval a felszállás után jelent meg, a földi mozgása nem látszott.
Bár amúgy sem volt nálam gép, tegnap egy E-4-es robogott át fölöttem, amíg egy brüsszeli csokiboltban válogattam :)

• Tetszik
Reactions: fishbed
Sajnos nincs ADS-B-je, így a Flightradaron csak jóval a felszállás után jelent meg, a földi mozgása nem látszott.
Bár amúgy sem volt nálam gép, tegnap egy E-4-es robogott át fölöttem, amíg egy brüsszeli csokiboltban válogattam :)
Adsb-n ott volt, csak későn eszméltem. Hang alapján azt hittem, katonai gép. Megmondom őszintén, a Tu-154M még a relatíve halkabb szovjet típusok közé tartozik.
Bezzeg régen a maléves Tu-154B-2, a 134-esek, vagy a néha felénk járó Il-86-osok teljesen átlagos zajnak számítottak, ahogy a B737-200-asok és a 727-esek is.

Adsb-n ott volt, csak későn eszméltem. Hang alapján azt hittem, katonai gép. Megmondom őszintén, a Tu-154M még a relatíve halkabb szovjet típusok közé tartozik.
Bezzeg régen a maléves Tu-154B-2, a 134-esek, vagy a néha felénk járó Il-86-osok teljesen átlagos zajnak számítottak, ahogy a B737-200-asok és a 727-esek is.
Mármint maga a gép nem ADS-B képes, csak Mode-S transzpondere van.