1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CPMIEC HQ-9

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Phoenix által indítva @ 2013. június 25..

 1. joker

  joker Well-Known Member

  A torokoknek kínált S-300 nem ugyanaz az Iránnak le nem szálított, vagy Szíriának eladott S-300-al.
  A torok tenderen az S-300VM indult</blockquote>

  Ez nem változtat azon, hogy átverték Iránt és Szíriát is, mert nem szállították le nekik az S-300-asokat. Ilyen beszállítóval nemszívesen üzletelnék, legalábbis hátránnyal indulna.
  Miért terveznek minden megrendelőnek új rendszert? Ezek miben térnek el? Nem lenne sokal olcsóbb egy működő rendszer összehozni, az egyetlen kérhető változttás meg a "language pack" lenne? Aztán ha kell megveszed, ha nem kell megveszi más.
   
 2. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  joker ne viccelj már... Ez főleg fegyverrendszerek esetében nem így működik. Egyrészt eleve különbözik az a környezet ahová telepítik. Értem ezalatt a légvédelmi rendszert. Aztán mindenhol más az IFF rendszer és ugye az sem mellékes hogy Kinek, azaz Oroszország számára mennyire lojális államnak adják el. Például gyanítom, hogy ha ugyanazt is rendeli meg, mégis teljesen más rendszert kap mondjuk Fehéroroszország mint a görögök NATO tagállamként.
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Itt jelenleg fegyverrendszerekről nehéz lenne beszélni, mert a csapból is az folyik, hogy a NATO-külyükkel nem lehet majd összekapcsolni.
   
 4. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  hajjaj... egy lérak komplexum Önmagában is egy fegyverrendszer Te szerencsétlen...
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  de ha nem integrálható a már meglevő infrastruktúrához, akkor az egy külön rendszer lesz és nem a nagy egész része
   
 6. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  Az megint más kérdés... De attól még valamilyen módon be fogják illeszteni ha nem is a NATO de a honi légvédelem rendszerébe. nem egy helyre fognak 12 üteget telepíteni ebben biztos lehetsz , mint ahogy abban is hogy a helyzetkép be fog futni a török lgv parancsnokságra és onnan lesz irányítva, nem önállóan tevékenykednek...
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  A Nato elutasította az integrálását a kozos légvédelmi rendszerbe, akkor már csak a torokok kulon autonom légvédelmi rendszerként építhetik ki. De a tendergyoztes kihirdetése után kb. 2 évig tárgyalni fognak a kínaiakkal és csak utána írják alá a szerzodést, ha aláírják.....Szerintem ott még lesznek "nyomások" az USA részérol, hogy ne kossék meg az uzletet .....
   
 8. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  Ez egyértelmű volt boki :)))
  Én azon sem csodálkoznék, ha arról szólna a dolog hogy presszurálják kicsit a Raytheont az árral kapcsolatban.
   
 9. joker

  joker Well-Known Member

  Minek tárgyalni még két évig? Az árat kb tudják, a rendszer működőképes, tudják mit akarnak venni és kitől, holnaptól lehet nekiállni legyártani.
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Ez a megszokott eljárás...még probálnak jobb feltételeket kicsikarni ...stb. Lásd az Indiai vadászgép tendert. Mikor volt bejelentve a Rafale gyozelme és hol az aláírt szerzodés?
   
 11. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  Mondjuk arról, hogy hogyan tudják megoldani ezt a kis fiaskót, hogy a NATO nem akarja beengedni a közös rendszerbe? De egyébként eleve minden ilyen üzletnél van átfutás ami néha kevesebb, néha több mint 2 év. Ugyanis a pontos technikai részleteket mindenképpen tisztázni kell.
  Megismétlem magam : egy fegyverrendszerről beszélünk, aminek a pontos specifikációit nem adják csak úgy ki, még ilyen esetben sem.
  De hogy értsd : egy RPG vagy egy AK az egy fegyver, míg egy harci helikopter vagy harci repülőgép már fegyverrendszer...
  A másik fele hogy még ha papíron minden szép és jó is akkor is egy tesztrendszer leszállítása után azt átvizsgálja majd egy török szakértőkből álló csapat hogy valóban megfelel-e a követelményeknek, azt "csapatpróbának" vetik alá és ha megfelel akkor, véglegesítenek bármit is.
   
 12. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  azért még ne vegyetek mérget az üzletre! :D :D
  http://www.reuters.com/article/2013/09/30/turkey-china-defence-idUSL6N0HQ3D220130930
   
 13. magic

  magic New Member

  Kíváncsi lennék egy gyakorlatra mit tudnak az egyes rendszerek azonos körülmények között.
  Pláne a Samp/T mit teljesít. Bár Az Aster 30 hatótávolsága kisebb 120km vs. 200km. Viszont az Aster 30 kicsivel gyorsabb 4,2 Mach vs. 4,5 Mach és az indító jármű 8 rakétát vihet a Kínai jármű 4 rakétájával szemben.
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Magic olvasgasd végig a hozzászólásokat. Nincs kedvem megint belinkelni.
   
 15. magic

  magic New Member

  Olvastam amit linkeltél. Abban csak arról olvastam, hogy az orosz és az amerikai hogyan szerepelt. Sajnos a Samp/T-ről nem tartalmaz semmit.
   
 16. magic

  magic New Member

  Nem firtatom a török döntés helyességét. Az ár és technológiai transzfer egyenként is döntő előny hát még együtt.
   
 17. magic

  magic New Member

  Pláne a 100os teszt.
   
 18. magic

  magic New Member

  100%-os
   
 19. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  Na azért az a 100% nem egy független teszt úgyhogy erről a részéről majd akkor ha más is megveszi és nem kínai teszten is ez jön ki :)
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A gond, hogy elég gagyi a hír, mivel S-300 helyett 400-at írtak, megy ilyenek. De elméletileg arról lehetett szó, hogy mindenki a sajátjával lőtt.
  Ettől függetlenűl szerintem elsősorban politikai döntés volt nem szakmai. A legfontosabb szempont, hogy valszeg ezzel a rendszerrel jár a legnagyobb méretű tehtranszfer és ez után jöhet, hogy olcsóbb mint a többi.
   

Ezen oldal megosztása