Cseh haderőfejlesztési program (2035) és hadiipar

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 790
12 120
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 498
72 480
113
A Szövetségen belül a Cseh hadsereg az egyik olyan tag, ahol a legnagyobb az egyenruhás nők aránya...

zenyAcr.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113

Az MBT program is olyan jol halad mint az IFV.
:rolleyes: A cikk íroja azt feltételezi, hogy svájci Leok cseréjébe a ringtausholt 14 mehetne Ukrajnára, de nem veszi figyelembe/nincsen azzal tisztában, hogy RM készleteiben lévo harckocsik javarész ugyanúgy svájci származásuak - akkor viszont sehogyan nem lehet ezeket átpaszolni Ukrajnának.
Második fura elképzelésa az írónak, hogy a svájci Leókon nehéz lesz majd késobb túladni. Ez badarság, mivel bárhová, ahol nincsen konfliktus, simán mehetnének.

És úgy általába az egész cikk két egymástól fuggetlen dolog bizar oszemosása.
 
  • Vicces
Reactions: Giskard and Anti

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 498
72 480
113
" In order for the machine to meet the latest standards, fire protection equipment is installed in the tank tower in cooperation with the supplier. "The preparation for fixing the fire extinguisher in the tower means that the supplier is now looking for the fastest and most efficient solution so that it can be installed in the Czech Republic as soon as possible," Kerdík noted.

According to the national defense, the missing system does not affect the usability of the tanks, the safety of the crew or the introduction into the armament. "This fact does not affect the use of the vehicle during the initial crew training planned for this year, because the tank was equipped with an automatic fire extinguisher in the engine compartment," added Kerdík. "
 
K

kamm

Guest
:D
:D
 
  • Hűha
Reactions: Anti

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 498
72 480
113
"Bujárek ezredes becslései szerint hozzávetőlegesen 10 évbe telhet, mire az új felszerelési rendszer mind a hat szakasza minden katonához eljut."