Dacia Duster Army

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
105
44
28
Az igazat megvallva nem tudtam hova tegyem, ezért nyitottam külön topikot neki:
http://totalcar.hu/magazin/hirek/2013/12/04/geppuskas_dacia_a_hadseregnek/
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 288
13 705
113
Szerintem nem páncélozott és lehet kicsit túlzás rajta az a géppuskatorony, de nem látok benne semmi kivetnivalót.
 

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
105
44
28
Nekem csak az jutott róla eszembe, hogy szólni kéne a gyártósornak Esztergomba hogy az SX4-re is dobjanak fel pár ilyen tornyot. Vinnék, mint a cukrot! :)
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
A páncélozása max. 9mm-es parabellum ellen védhet, az meg tudjuk mit érne egy akár közepes konfliktusban is, főleg Közép/Kelet-Európában, ahol ha megnyílnak a raktárak, elég komoly AK mennyiség kerülhet az emberek kezébe.
Tiszteket furikázni szerintem jó, oda viszont minek a fegyverzet?
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?232983-1st-December-Romania-s-National-Day-Parade
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 838
65 449
113
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?232983-1st-December-Romania-s-National-Day-Parade

Kicsit olyan érzésem van ezeket a képeket látva mintha valami banánköztársaság haderejét látnám. De ők még legalább fel tudnak vonulni...
Dacia dasterről meg ez ugrik be:
35833.JPG
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Szerintem esetles belső zavargások esetére jönne jó nekik egy ilyen jármű, amit gondolom viszonylag egyszerübb módosításokkal civil példányokból is át lehet építeni viszonylag gyorsan... Plusz nem lepne meg, ha esetleg plusz páncélzat is rakható rá.
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
A Gepardokat, a modernizált BMP-2-eket irigylem tőlük, de antigonosznak tudok igazat adni a banánköztársaság témában. Kiemelten a Hummeres meg a Transporteres-felkapaszkodós (ja és persze a Duster) képek láttán.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 642
888
113
Igazából felhasználási területtől függ, nyilván nem az arcvonalba megy,de városi harcra is gagyi,mert nincs páncélzat és szerintem a 9mm helyett előbb kapna molotovot.. legalábbis nálunk tuti.. :D

Amúgy meg a mi G mercieink mennyivel lehetnek jobban páncélozva?! http://totalcar.hu/galeria/totalcar/kozelet/2009/12/21/afganisztan_1/55

Tehát azért némi hasonlóság van , de gondolom a mieink jobban vannak páncélozva, legalábbis ránézésre, de pl a miniszteri konvojt nézve nehéz megmondani... Viszont szerintem nem csak honvédelmi,hanem rendészeti szempontból is halott ügy lesz..
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
"A páncélozása max. 9mm-es parabellum ellen védhet, az meg tudjuk mit érne egy akár közepes konfliktusban is, főleg Közép/Kelet-Európában, ahol ha megnyílnak a raktárak, elég komoly AK mennyiség kerülhet az emberek kezébe."

Nagyon sokat látunk ilyet csak Toyota van ráírva és a platóra rakják a pkm/pktt vagy akár 12.7/14.5et és persze para ellen sincs védelmük. És nagyon alkalmasak hit&runra. Megbújuk, felderít, és ha olyan a szitu kilövi a fél tárat a pktból azt eltűnik. Lehet még rakni mellé akár atgmet is, spike rendszerben is van románoknál. Kinézi a célt kilövi a spikot, ha kell egy sorozat pktből és viszlát.

Naszóval én látom benne a rációt. Intelt adni, lőni egyet az utánpótlásrta ne adj isten páncélozott járműre majd eltünni... kellemetlen és bazi olcsó.
 
D

danielblack

Guest
Páncéltörős verzióban tényleg van talán értelme. Leginkább halogató harcmodor esetén. Megállni vele egy utcasarkon, bevárni egy páncélost, kilőni, aztán go...
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 288
13 705
113
Úgy beszéltek mintha még életetekben nem láttatok volna felfegyverzet jeepet (és itt nem márkát értettem hanem kategóriát).
Hátországi feladatokra, obiektumvédelemre meg amit Fade kifejtett bőven elég ez is.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Sőt, jelenkori modern nyugati hadseregeknek is vannak érdekes mobil fegyverállványai :D
17857d1233013892-shtf-vehicle-what-would-you-choose-shtf-donkey.bmp
 

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
105
44
28
A hozzászólásokat érdemes elolvasni! Arra én is kíváncsi lennnék a Top Gear-ben hogyan muzsikálna... :D
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?233090-Army-of-Romania-unveils-Dacia-Duster-Army-4x4-armoured-vehicle-armed-with-7-62-mg
 

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
105
44
28
Egy videóra bukkantam a típusról. Még létjogosultsága is lehetne a jelenlegi a határvédelemben...
http://www.dailymotion.com/video/x2x7m1q