1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DCS FC sorozat

Diskurzus a(z) 'Szimulátorok' témában - Allesmor Obranna által indítva @ 2013. szeptember 17..

 1. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Íme, az 1.2.6-os update-el (szárny hajlás és szárnyvégi indukált ellenállás-örvények) készített kis F-15C demóm:

  http://www.youtube.com/watch?v=J2sp6kPMciM

  Kotta nem volt, fejből nyomtam, a manővereket, ami az eszembe jutott.
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  F-15-ön is megcsinálták ezt? Sajnos 10+ év után is legfeljebb örömrepkedésre jó a Lomac széria leszárzmazott. FPS a béka segge alatt ("FPS radar" szindróma) multiban totál instabil, stb. Egyszer talán.

  (Igazából minden repszimet csak annyira tolnak el, hogy ne játsszak vele. A DCS-ben nincs még talán féldinamikus hadjárat sem, instabil, a BMS4 meg olyan adazbázissal bír, hogy a röhögőgörcs kerülget és abban is vannak "showsoppter" bugok.)
   
 3. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  http://www.youtube.com/watch?v=OXjDhZhpEu8

  Repültem egy demot a Szu-33-assal, de eléggé odavertem magam. Nem is éltem túl. :)
   
 4. blaze

  blaze Active Member

  AO

  Kicsit korábban kellett volna nyomni a pedált meg adni neki kakaót és akkor túléled. :)

  molni

  Legutóbbi patch elég sokat segített a bug keresésben. Elvileg ebben az évben ki kéne jönnie az új grafikus motornak, remélem így is lesz. Már most is egész stabil (legalábbis az utóbbi fél évhez képest), szerintem egy bő fél év múlva már kellően stabil lesz, hogy bármiféle értelmes OPFOR vagy redflag vagy akármi lehessen.

  Arra viszont még sokat kell várni, hogy A-10C szintű vadászok legyenek :\ most szenvednek az F-15C AFM-jével, asszem már végfázisban van. Mondjuk a repteljesítmény még a legkisebb dolog, n+1 sokkal nagyobb gond van, az elektronikától kezdve odáig, hogy a rakéták össze vissza manővereznek a nem ritkán laggoló playerek után :D
   
 5. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hát van ez így, hogy kicsit darabosra sikerül a vége :) Én inkább Békalábakat szoktam tördelni :D

  Am mivel repülöd a gépeket?
   
 6. blaze

  blaze Active Member

  Na live a 1.2.8, azt meg ne kérdezzétek miért, mert rettenet a bug ami keletkezett, és a Sas új flight modelje is elég messze van a véglegestől.

  Hogy röviden ecseteljem, a trimmelés használhatatlan mert nem elég finom, a pilóta 8G fordulót kitart bármeddig, légitankolás után a Sas végtelen keró mennyiséggel bír, és még rengeteg hasonlóan röhelyes bug. Reggel amikor láttam a postot majdnem a falba vertem a fejem.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az én véleményem az, hogy a DCS soha nem lesz játszható. Mindig csak bővül, bővül és emiatt egy bughalom az egész.
   
 8. blaze

  blaze Active Member

  Lassan már nekem is, a szimulátor logó helyett inkább a sci-fit kéne ráaggatni, egyes területeken annyira katasztrofális hülyeségek vannak, hogy köszönő viszonyban sincs semmiféle valósággal.

  Az meg csak hab a tortán, hogy a fejlesztők sz@rnak bele a multiplayerbe, pedig az lenne a legfontosabb.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igen. Ha nincs Falcon 4.0 szerű dinamikus vagy legalább féldinamikus hadjárat, akkor multi nélkül az egész teljesen értelmetlen.

  Az is valahol vicces, hogy egyesek ekézték az Falcon szériát az FM miatt - a nagy része tényleg elég pontatlan - de az kiderült kb. 2 éve, hogy a Lomac-DCS szériában semmiféle rakéta FM nem volt, csak scriptelt volt az egész. A Falcon a '90-es évek végén már bírt valódinak mondható paraméterhezhető FM-mel, amivel sikerült nekem pl. olyan pontosa belőni egyes szovjet-orosz SAM rendszerek rakétáit, hogy a valós teszlövészeti sebesség - idő karakterisztika 5%-os pontossággal lemodellezhető volt.
   
 10. blaze

  blaze Active Member

  Ne is mondd, az FM-ek valami katasztrofálisak voltak, FC2-ben gyakorlatilag a gravitáció nem hatott a rakétákra.

  A célravezetési logika meg kabaré, olyan manővereket hajt végre sok esetben szinte bármelyik rakéta, hogy a visszanézett ACMI-k nagy részénél csak a hajunkat tépjük. Az sem mellékes, hogy a DLZ köszönő viszonyban sincs sem a valósággal, sem a modellezett rakéták teljesítményével. Röviden tömören, kb tisztán tapasztalatból kell tudni, hogy hol mit tud az adott fegyver.
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én a Lock Onnal játszottam(igazából csak kipróbáltam).Az mennyire valósághű?
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A DCS széria annak távoli leszármazottja és még ott is csak nagyon kevés gépnek van AFM-je vagy egyáltalán normális FM-je. A maga korában nem volt rossz, de ma már a múlté, bár az legalább stabil és viszonylag bugmentes volt tudommal.

  A DCS-nél évekre le kellen állni a plusz tartalom hozzáadással és csak bugmentesíteni.
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Köszönöm.

  Van valami új szimulátor a láthatáron(modern vagy II.vh.)?
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Helikopteres fronton a Combat Helo.
  http://www.combat-helo.com/

  Jetszimes fronton gyakorlatilag nincs semmi tudtommal. Van a DCS széria és az ingyenes Falcon BMS4 (Falcon 4.0 leszármazott.)

  II. Vh-s az már van több is, de mivel én nem vagyok érintett, ezért azokat nem ismerem.
   
 15. blaze

  blaze Active Member

  II. vhs az IL-2 Battle of Stalingrad, illetve a DCS is beizzított egy hasonló projektet, abból nemtudom mikorra lesz valami, de az a többi modultól külön mozog. Ez előbbi meg is van nekem, de valahogy sosincs kedvem elindítani.

  Modern téren tényleg baromi sötét a helyzet, gyakorlatilag több irányból blokkolva van a haladás. A fejlesztők teljesen hülye irányba viszik az ipart, nem fektetnek elég hangsúlyt a kooperatív multiplayer jellegű funkciók tökéletesítésére. A marketing is rettentő halvány. Persze ehhez még azt is hozzá lehet tenni, hogy rengeteg információ titkos és még felsőbb szinteken is gyakorlatilag elérhetetlen, de szerintem jelenleg ez a legkevesebb.

  Másik oldalról nézve, a közönség rendkívül kicsi, és annak is jelentős százaléka mindig mindent azonnal akar, ez elég szépen látszik az utóbbi évek játékiparán úgy általában mondjuk. A közönség nagyságán lehetne azzal segíteni, hogy megfelelő vállalati stratégiát alakítanak ki, de erre kevés az esély. Ha lenne egy jó termék, ami ténylegesen masszív online használható (mondjuk 100+ pilóta egy szerveren), ami többé kevésbé úgy működik, ahogy kellene, azzal szerintem nagy sikert lehetne aratni megfelelő reklámozás mellett.

  Csak jelenleg kb ott tartunk, hogy 3 hétig nincs G-effekt reprezentálás a játékban, hanem húzod húzod azt semmi visszajelzés nélkül elájul. Ahelyett, hogy ilyen alapvető bugot kijavítanának, inkább azzal vesződnek, hogy MANPAD-ot tudj irányítani egyszemélyben, meg hasonló értelmetlen faszságokkal. Már bocs a kifejezésekért, az ezredem miatt van némi belátásom arra, hogy mit csinálnak odabent, és csoportosan szoktunk agyfaszt kapni amikor meglátunk ilyen dolgokat.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mert a fejlesztőik idióták sajnos. Nem a Super Hornetet F-35-öt és új csilivi vasakat kellene modellezni. Miért?

  ad1. Túl sok adat bizalmas vagy titkos. Úgysem modellezhető rendesen.

  ad2. Csak fikcionális hadjáratok / bevetések repülhetőek ami ok, hogy mehet, de sokkal inkább olyan fikcionális bevetéseket támoganék aminek van történelmi háttere.

  ad3. A túl táp fegyverrendszerek miatt az egész "fodg be és indítsd a rakétát" helyzetet szül. A régi gépekkel messze szélesebb és változatosabb taktikai helyzet modellezhető le és mivel a fegyverrendszerk hatékonyság messze alacsonyabb volt, ezért sokkal kevésbé fej/írás a túlélés a szimulátorban.

  A '60-as és '70-es gépekről egyre több nyilvános adat van. Egy rakás szovjet és jenki gép kereskedelmi szinten eszméletlen pontosan lenne modellezhető. Az F-4E, MiG-21bisz, MiG-23 változatok F-16 és F/A-18A és F-14A/B gépekkel mia baj? Már az F-15A-ról is elég szép public adat van. Talán ezekkel kellene foglalkozni és nem mindeféle nem rendesen modellezhető vacakkal...

  ad4. A fenti vasak és hideháborús környezet = kimeríthetetlen bevetés és dinamikus hadjárat téma...

  A DCS nagyon szépen telepakolta magát 20k poligonos járművekkel a játék LOD kezelése meg olyan fosmétely szinten van, hogy nem tudja, hogy sírjak vagy nevessek... 20 mérföldre vannak egységek és, ha elnézek arra, akkor megfeleződik az FPS. Röhej.

  Nem tudom, hogy javították már, de a CBU bomba füsteffektje egy ideig minden gépnél 1 FPS vagy alá vitte a frameratet. Anno a Lock On hangjai olyanok voltak, hogy rádiózás közben ricegett a játél. Csak át kellett volna konvertálni a hangoat alacsonyabb bitrátára és 0 minőségvesztéssel megszűnt volna a jelenség. Erre képtelenek voltak ezek a "fejlesztők"...

  <b>/*MODERÁLVA*/</b>

  Mikor meghallottam, hogy mi lesz a jövő, akkor reménykedtem, hogy végre lesz itten egy szim, ami modulszerűen építkezhet a jövőben. Hát nem lett.

  Hiába van már DCS World ennyi koncepcióváltás után egy fostaliga az egész, egy javíthatatlan bughalom.

  A CA-hoz is nagy reményket fűztem, mert a szárazföldi egységek MI helyetti balfaszkodása helyett még a legprimitívebb modell is jobb, mert a taktikai helyzetet nagyban bonyolítja. Aztán az sg-n azt is megtudtam, hogy az is egy bughalom...
   
 17. blaze

  blaze Active Member

  Egyetértek. Pont ugyanezt beszéltük a kiképzőmmel ma este, ha kb a '80as évekig húznák a határt sokkal élvezetesebb és valósághűbb lenne. Ehelyett olyan F-15-el repülünk, amin nincs datalink, de C5 slammer viszont igen. Elszállok..

  Én nem nagyon foglalkozok semmiféle bombázással ugyhogy erről sajnos nem tudok nyilatkozni, és elég régóta nem is beszéltem senkivel erről a témáról, de 2 patcchel (1.2.6) ez még létező probléma volt.

  Ja, hiába toldozzák foldozzák meg adnak hozzá javított alkatrészeket ha az alváz egy rakás szar.

  A CA nagyjából arra jó, hogy haza vágja a szervert minimális időn belül, és amíg nem vágja haza, progresszíven nő a lagg. Kabaré.

  Jelenleg a stabilitás ott tart, hogy olyan bevetéseket kell tervezni, amin nulla trigger van, és erősen válogatott AI tevékenység, különben akár egy óra alatt is elszáll. Amilyen röhelyesen hangzik, ez is nagy teljesítmény, 1.2.6 alatt ha elégszer földhöz vágtál egy gépet akkor akár egy klienssel (ismétlem, EGY!) is rövid időn belül hazavágtad a szervert. Az mi?
   
 18. blaze

  blaze Active Member

  Meg az is közröhely, hogy saját grafikust motort fejlesztenek. Még kész sincs, de már nagyságrendekkel elavult. Különben is, manapság senki sem fejleszt saját grafikus motort. Megveszi valamelyiket azoktól akik nagyban foglalkoznak ezzel azt kész, olcsóbb és jobb. Talán még supportot is kapnak hozzá.
   

Ezen oldal megosztása