Dingo ATF (Németország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
CAM00959_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


CAM00960_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


ATF Dingo 2 a Belga Hadsereg járőrözése közben Antwerpen vasútállomásán.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 227
13 827
113
A dingo szarabb terepen (tapasztalat) nem véletlenül váltják a németek lefelé.

Meglep.Unimog alapú,azt meg vezettem terepen.Qrva jó.

Nem tett jót neki a plusz páncél.

Akkor valamit jol elqrtak.Rakottan is marha jó terepes az Unimog,pedig teherautóként a rakomány jobban emeli a súlypontott,mint a páncélozás.
Németek is tudnak iszonyú hülyeségeket csinálni.Rájuk is érvényes a régi törvény-Amit el lehet baxni,azt el is baxszák.

A többi dingo sem lett sikeres.

Meglep.Mondjuk Dingot csak úton láttam,és csak kivűlről.
Nade erre valók az alapos gyakorlati próbák.Ricoverhez kötik a mondást
-Az elméletben legjobbnak tűnő megoldások szartak be elsőnek a gyakorlatban.

Átmentettem ide is a "dingózásotokat" plusz adalékként csatolok egy cikket 2008-ból, miert voltak elégedetlenek vele a Csehek - a minisztérium ebbol késobb csak a uzemanyagproblémát vallot be: https://www.mod.gov.sk/afganistan-ceski-vojaci-odmietaju-pouzivat-obrnene-vozidla-dingo/?pg=7
 
 • Tetszik
Reactions: Terminator

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 247
75 761
113
8478ab_8a1cf65469e74ad6b02a2a53ba1a860d~mv2.webp
8478ab_21db843a27a34bd08341f737101e6579~mv2.webp


Német Dingo a balkáni utakon

A német védelmi minisztérium két Dingo 2 páncélozott járművet adományoz a Szerbiai Hadseregnek (VS) és a Montenegrói Hadseregnek (VCG). Az adományozás jogi előkészületei megtörténtek, az új járművek várhatóan 2023-ban érkeznek a gyárból. Mindkét hadsereg új járműveket kap a mentőautó változatban a sebesültek evakuálására a harci műveletek helyszínéről, vagy az úton történő szállításra, ahol lesre lehet számítani. A fegyveres erők katonai egészségügyi szolgálatának német támogatása az afrikai Maliban való közös feladatokban való hosszú távú szerepvállaláshoz köthető. A fegyveres erők háromtagú, egy orvosból és két egészségügyi technikusból álló egészségügyi csapata 2014 decembere óta az EUTM Mali misszióban tartózkodott a német kontingens részeként...
 
 • Tetszik
Reactions: endre and Ocses