Érdekes perverzióid vannak.Mondjuk, a mindenütt elbúrjánzó "svájcisapka" is ugyanolyan nevetséges. Bocskait már megszoktam. Kezd tetszeni lassan.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekes perverzióid vannak.Mondjuk, a mindenütt elbúrjánzó "svájcisapka" is ugyanolyan nevetséges. Bocskait már megszoktam. Kezd tetszeni lassan.
Azt hiszem, neked nincs "sapkafejed". (Sapka, kalap nem áll jól rajtad, ahogy rajtam sem...)Érdekes perverzióid vannak.
Ez így van mondjuk.Azt hiszem, neked nincs "sapkafejed". (Sapka, kalap nem áll jól rajtad, ahogy rajtam sem...)
A mi Bocskaink (65M?) annak idején szerintem egész jó volt, illetve az azt megelőzőből is volt még az ezredben: formára ugyanolyan, csak lehajtható oldallal, ami védte a füledet meg a tarkódat.Ez így van mondjuk.
Egyébként én úgy vagyok vele, hogy a hagyományokat nem a harci/gyakorló ruházaton jelenítem meg hanem a köznapi/társasági göncökön.
A gyakorló ruházat legyen a praktikumnak alárendelve mivel az a célja, hogy a katonát életben tartsa a harctéren a lehető legtöbb időjárási körülmény közt és emiatt legyen a lehető leg funkcionálisabb kialakítású. Valamennyi stílus elemet bele lehet vinni mivel reklámot hordoz és nézzen ki jól, de a történelmi hagyományok nem erre valók.
A bocskai sapkáról meg annyit, hogy a jelenlegi bocskai egy 1956M mintájú osztrák vasutas sapka másolata és mint tábori sapka nagyon gyengén muzsikál.
(meg idiótán is néz ki)
Lesz valami a bocskai lecseréléséből? Mi lenne az utód?Ez így van mondjuk.
Egyébként én úgy vagyok vele, hogy a hagyományokat nem a harci/gyakorló ruházaton jelenítem meg hanem a köznapi/társasági göncökön.
A gyakorló ruházat legyen a praktikumnak alárendelve mivel az a célja, hogy a katonát életben tartsa a harctéren a lehető legtöbb időjárási körülmény közt és emiatt legyen a lehető leg funkcionálisabb kialakítású. Valamennyi stílus elemet bele lehet vinni mivel reklámot hordoz és nézzen ki jól, de a történelmi hagyományok nem erre valók.
A bocskai sapkáról meg annyit, hogy a jelenlegi bocskai egy 1956M mintájú osztrák vasutas sapka másolata és mint tábori sapka nagyon gyengén muzsikál.
(meg idiótán is néz ki)
Egy formásabb bocskaiLesz valami a bocskai lecseréléséből? Mi lenne az utód?
Ez nem hagyomany kerdese, hanem a kificcant izlese, de hat az meg marad a brit Army nyomora, hogy ilyen az oveke...
Bocskait hordanak harctéren illetve olyan körülmények között, ahol egy sapka nagy mértékben befolyásolja a túlélési esélyeket?A gyakorló ruházat legyen a praktikumnak alárendelve mivel az a célja, hogy a katonát életben tartsa a harctéren a lehető legtöbb időjárási körülmény közt és emiatt legyen a lehető leg funkcionálisabb kialakítású.
Tábori sapkaként tábori körülmények közt hordhatónak kéne lenni. Ez az elbaszott szabásnak köszönhetően nem teljesül.Bocskait hordanak harctéren illetve olyan körülmények között, ahol egy sapka nagy mértékben befolyásolja a túlélési esélyeket?
Dehogynem. Az emberi szem a mozgásra figyel föl először (aztán a formára, majd a fényre, színre).A bersaglieri-k kakastolla meg nem ront az álcázáson semmit amúgy.
Legalább ezt megúsztátok. Mi ehhez képest egy bocskai?Fogd meg a metaxám.
Versenybe tudnánk szállni mi is.Legalább ezt megúsztátok. Mi ehhez képest egy bocskai?
Ők nem katonák.Versenybe tudnánk szállni mi is.
Bizony nem azok.Ők nem katonák.
Ha mi merítünk az nem a népviselet lesz, hanem a 48-as ruházat vagy a 20-as 30-as évek viselete, mert nem nagyon van más önálló egyenruhánk. 48-előtt nem létezett magyar katonai egyenruha, mert a magyar katona vagy az osztrák császárit hordta vagy semmit, mert azelőtt nem létezett az egyenruha intézménye. 48 után pedig nem volt önálló magyar egyenruha, hisz a dualista állam hadseregének az egyenruhája nem önálló volt, hanem közös az osztrákkal a dualista létből kifolyólag.Bizony nem azok.
De van honnan merítenünk, ha esetleg felmerülni az igény hasonlóra.
Habár akkoriban szinte minden férfi hordta a mundért 2-3 évig, és ránézésre ezek a srácok sokkal keményebbek voltak a mai katonáknál.
Egyébként viccnek szántam, de azért köszönöm az észrevételt.
A forma és a tartalom eufemizmussal fogalmazva megkérdőjelezhető, ez nem kérdés; de azért a sapka miatt nem fognak belehalni tábori körülmények között.Tábori sapkaként tábori körülmények közt hordhatónak kéne lenni. Ez az elbaszott szabásnak köszönhetően nem teljesül.
És pl a régi 1944 mintájú bocskai szabás tekintetében fényéveket ver rá.
Az alapján indulnak tovább.A forma és a tartalom eufemizmussal fogalmazva megkérdőjelezhető, ez nem kérdés; de azért a sapka miatt nem fognak belehalni tábori körülmények között.
A Te terveid végül kvázi kukába kerültek?