Ez már kb. a légvédelmi rakéta kategória - hasonló árazással!
Ez a modelje,indiai T90en.Ez még APS (jelenleg az indiai DRDOnál vannak a jogai,megvették a SAAB S.A-tol.Elbit segitséggel újrainditották a fejlesztést-szóval közeleg amit irogattam,Mongoose-3 elfogó Iron Fist rendszerben integrálva....)
Ezek már inkább légvédelmi,C-RAM rakéták.Ez a Mongoose-3B.120centis,13kg-os rakéták-és még ezt is harcjárműre szánták.....300-1000méteres hatótáv APS (inkább mini C_RAM) üzemmódban.Dronok ellen 2000méterig.
És ebből lett további méretnövekedéssel a Halcon/Denel SkyKnight,eredeti nevén Kentron Cheetah C-RAM,amit már ismersz.
Modell mellet a piros Mongoose-3B (arra én is kiváncsi lennék,hogy hogyan,hova tudták volna ezt egy hk-ra szuszmákolni.Állitólag a torony hátsó részén lettek volna az inditótubusok),és előtte a Cheetah/SkyKnight rakéták teljes méretűek.
Szóval mondom,tulajdonképpen nagyon régóta megvannak az eszközök a dronok elleni védelemre.
Bár gyenge és lassú dronok ellen szerintem nem is nagyon kell drága elfogórakéta,30DEFA,40milis ABM képes agv RCWS olcsóbban lekapja őket (mondjuk felűröl támadó ATGM ellátása EFP töltettel is várható távlatilag,Bonus meg már ma is van,ezek azt is lekapnák)
Arrol meg nem tehetek,hogy Dél Afrikában kezdték őket fejleszteni anno....(igazábol közös zsidó-búr program búr fele,Elbit Iron Fist meg a zsidó fele)