Egyéb UGV-k

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

R

Ruby de Puteaux

Guest
Erről tud valaki valami bővebbet?
E8WrnZwVIAYJdEQ
 

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 031
2 691
113
Klassz, de majd valaki magyarázza el hogy egy NSM CM-et - ami ugyebár egy minimum 100 NM hatótávolságú hajó elleni fegyver - mi értelme van önvezető járműre tenni?
Kevesebb kezelőszemélyzet kell? Kisebb a logisztika a kevesebb ember ellátásához, akik egy félreeső szigeten csücsülnek pár ilyennel a Csendes-Óceán közepén... :D Több lövészed lehet így, ami egy USMC-nél egyáltalán nem hátrány, pláne most.

A koncepció többféle járművet is tartalmaz, 105, 155-ös tarackot, egy MRLS-s. Gondolj bele, ha ezekhez csak egy parancsnoki jármű, amit sorban követnek, mint a kis kacsák és mondjuk egy darus teherautó kell az utántöltéshez pár emberrel a kiszolgáláshoz/örzéshez és a lőszert, üzemanyagot szállító support járművek is önvezetők.

Dy8oV7cWkAAqMXo.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
24 494
44 011
113
A HIMARS topikba linkeltem két hónapja hogy már ilyen is van:

US Army fires autonomous launcher in Pacific-focused demo

U.S. Army has tested an autonomous version of HIMARS

"The Autonomous Multi-Domain Launcher (AML) is a Army Futures Command Long Range Precision Fires Cross Function Team, US Army Combat Capabilities Development Command Aviation & Missile Center, and Ground Vehicle Systems Center, Science and Technology initiative to develop and demonstrate an autonomous, unmanned, highly mobile, C-130 transportable launcher. The prototype launcher will be capable of leader-follower autonomy, autonomous way point navigation, drive-by-wire, and remote launcher turret and fire control operation. It will be capable of launching longer munitions while remaining compatible with the current munitions. This video is a SIMULATION of how this technology could be used by the future force, this is not a real event."

 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 430
56 493
113

Fejlett pilóta nélküli földi harci robotika család​


4801433_1000.jpg


Az M-113-as páncélozott személyszállító jármű alvázán fejlesztett fejlett pilóta nélküli harci robotrendszerek családja, amelyet a török FNSS Savunma Sistemleri vállalat - a török Nurol holding és a BAE Corporation közös vállalata - fejleszt.

Colonelcassad
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
13 115
38 666
113
Először a feltalálója kertjében engednék szabadon párat barát/ellenség felismerő nélkül, aztán jó szórakozást a családnak. Biztos emelkedett hangulatba kerülnének, mert szerencsére egy kibaszott robotkutya öli őket.