Amerikai UGV fejlesztések (USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Robotkonvojt épít az amerikai hadsereg
http://index.hu/tech/2014/02/03/embermentes_katonai_konvojt_epit_az_usa_hadserege/
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 394
113
Ha valakinek szintén nem játszaná le, akkor ebben a cikkben is elérhető:

http://defense-update.com/20140201_amas.html
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Weapons Of The Future – Military Robots From US Military's Research Labs
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 399
18 719
113
Amit a vidiben látunk azzal szinte mind rendelkeznek az oroszok.

Ott a orosz Palform -M Neretha és a nagykategóriás az Uran -9
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 716
2 458
113
Itt már együtt gyakorolnak a tengerészgyalogosok a gépekkel.

Qr_BwnWfoi4, list: TLFpVOIZAS4cExMjA4MjAxNg
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Tengerészgyalogosok új játékokat kaptak és kipróbálják őket...

Code:
https://www.youtube.com/watch?v=0B53z9kRLOc

Lehet hogy nagyon maradi vagyok de én nem sokat nézek ki ezekből a ..... nem is tudom minek nevezzem?
Mobilizált nehézgéppuska?
Mondjuk a videón is csak annyi látszik hogy önállóan elgurul A-ból B-be, de az nem hogy távirányítással lőnének vele.
 

BerthaDiaz

New Member
2018. szeptember 18.
1
0
1
Lockheed Martin SMSS

The SMSS (Squad Mission Support System) is an autonomous Unmanned Ground Vehicle (UGV) manufactured by Lockheed Martin, for the US armed forces. It is the largest autonomous UGV ever deployed with the US forces. The SMSS unmanned vehicle is primarily designed to provide logistics support for light and early-entry forces. The SMSS was developed as an independent research and development project funded by Lockheed Martin.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 248
71 917
113
NMESIS

message-editor%2F1629273897416-41414.jpeg

message-editor%2F1629273927591-3141.jpeg

message-editor%2F1629273593268-nsmlaunch.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 221
3 565
113
Klassz, de majd valaki magyarázza el hogy egy NSM CM-et - ami ugyebár egy minimum 100 NM hatótávolságú hajó elleni fegyver - mi értelme van önvezető járműre tenni?
Kevesebb kezelőszemélyzet kell? Kisebb a logisztika a kevesebb ember ellátásához, akik egy félreeső szigeten csücsülnek pár ilyennel a Csendes-Óceán közepén... :D Több lövészed lehet így, ami egy USMC-nél egyáltalán nem hátrány, pláne most.

A koncepció többféle járművet is tartalmaz, 105, 155-ös tarackot, egy MRLS-s. Gondolj bele, ha ezekhez csak egy parancsnoki jármű, amit sorban követnek, mint a kis kacsák és mondjuk egy darus teherautó kell az utántöltéshez pár emberrel a kiszolgáláshoz/örzéshez és a lőszert, üzemanyagot szállító support járművek is önvezetők.

Dy8oV7cWkAAqMXo.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 248
71 917
113
A HIMARS topikba linkeltem két hónapja hogy már ilyen is van:

US Army fires autonomous launcher in Pacific-focused demo

U.S. Army has tested an autonomous version of HIMARS

"The Autonomous Multi-Domain Launcher (AML) is a Army Futures Command Long Range Precision Fires Cross Function Team, US Army Combat Capabilities Development Command Aviation & Missile Center, and Ground Vehicle Systems Center, Science and Technology initiative to develop and demonstrate an autonomous, unmanned, highly mobile, C-130 transportable launcher. The prototype launcher will be capable of leader-follower autonomy, autonomous way point navigation, drive-by-wire, and remote launcher turret and fire control operation. It will be capable of launching longer munitions while remaining compatible with the current munitions. This video is a SIMULATION of how this technology could be used by the future force, this is not a real event."