Értem én,hogy útálod őket, de attól még a jégtörőik nagy többségét teljesen otthon,saját maguk építették. A tavaly átadott is teljesen saját gyártmány. A RITM-2000 reaktorral pedig egyre több tapasztalat gyűlik össze az új jégtörőknek köszönhetően. Szerintem ezért kéne RITM-2000-reaktorokkal felszerelt hordozót/hordozó családot építeniük az oroszoknak. Akár egy könnyebbet (nem tudom a nevét), akár,ha valami csoda folytán lesz rá pénz, akkor a Storm-ot. Jobban járnának vele, mint a folyton megtérdelő Kuznyecovval. A Kuznyecovra hatalmas pénzt kell most költeni,hogy még egy új sérülést is összeszedett. Valaki belinkelte a távol keleten megépített 580 méteres alapvetően civil szárazdokkot,ami tankerek építéséhez készült. Ahogy láttam a most elsüllyedt úszódokkban is előfordult,hogy nem csak egy hajót javítottak egyszerre,hanem egy hajót és egy tengeralattjárót párhuzamosan. Szerintem át kéne gondolják,hogy az új nagy dokkban, persze a megfelelő titokvédelmi előírások betartásával ne csak civil tankerek legyenek építve, hanem,ha elfér akkor párhuzamosan egy új, atommeghajtású repülőgéphordozó is. Mert értem én,hogy a Kuznyecov zászlóshajó, meg azt is,hogy az akiről elnevezték valóban egy zseniális haditengerész volt, viszont így egyre kevesebb presztízse lesz ennek a hajónak. Zászlóshajó ami 4 évből 2,5-öt javítás alatt/kikötőben van, a maradék 1,5 év során pedig szenved a szar olajkazánok miatt,ha repülőgépeket kell indítania/fogadnia, tehát ha gyorsan kell úsznia. És itt nem arról van szó,hogy az usafanboyok rajta poénkodnak állandóan, hanem arról,hogy elvisz egy rakás pénzt. Ott volt Szíriában, pontosabban a partjainál. Részt vett egy háborúban,így a személyzet elmondhatja,hogy az első orosz repülőgéphordozó, ami háborúban bevetésre került, ők pedig az első hordozós személyzet akik részt vettek ebben. Viszont ebben a háborúban aminek a fő célja a tapasztalatszerzés volt, szereztek egy rakás rossz,de igen hasznos tapasztalatot. Attól kezdve,hogy a háború nem gyakorlat, sokkal jobban kellett pörgetni a repüzemet mint békeidőben. Lehetett látni,hogy a fokozott igénybevételt nem bírja. Kijöttek a gyenge pontok, ami szerintem összességében hasznos volt. Viszont szerintem a csúcson kell abbahagyni. A Kuznyecov részt vett egy háborúban, amiből hazahajózott. Szereztek vele egy rakás tapasztalatot. Amely tapasztalatot szerintem ki kell értékelni, hogy mit csináljanak másképp a következő hordozó esetében, a Kuznyecovot pedig érdemei elismerése mellett nyugdíjjazni, nem szétszedni, hanem kitenni valahova turista látványosságnak, mint a Lenin jégtörőt. Helyette pedig nekiállni egy új,atommeghajtású hordozócsaládnak. Feltéve,ha komolyan gondolják,hogy akarnak repülőgéphordozót/hordozókat. Mert néha úgy tűnik, mintha még ők maguk sem döntötték volna el.