Érdekességek a világ országaiból

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 833
22 685
113
"Kutatók szerint a Gladis nevű kardszárnyú delfin bosszúra szomjazott, miután elütötte egy hajó, és most másokat is támadásra tanít – írja a Telegraph.

A másik nevén gyilkos bálnának is hívott állat arra tanítja társait, hogy hogyan támadjanak hajókra Gibraltár környékén. Három jachtra már le is csaptak, kettőt pedig sikeresen elsüllyesztettek. A kutatók szerint a White Gladis nevű nőstény bosszút akar állni, miután traumát okozott neki egy ütközés. Az ő támadásait most egy másik karszárnyúdelfin-populáció többi tagja is elkezdte lemásolni." 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
8 219
25 670
113
Akkor viszont nem értem hogyan lehet nem szeretni Skóciát.
De persze nem vagyunk egyformák. Csak fura.
Az angolok nagyon szeretik... Nem is engedik elszakadni már jó pár éve.

Szinte egyedi...
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 035
8 907
113
Szép város. Tisztaság, van zöld.
És Afrika kozepe kb.

Pont pár nappal azelőtt néztem, hogy Oorky posztolta azt a kigalis videót:

Itt pont azt mondja az amerikai fószer, hogy ami nagyon szemet szúrt neki, hogy lényegében sehol nem látott (út széli) szemetet a ruandai tartózkodása alatt, akármerre is járt az országon belül. Erre mondja a helyi túravezetője, hogy erősen sulykolva van a környezettudatosság és ennek részeként hogy nem eldobálni semmit, hanem szemetesbe rakni.

Nyilván nincs mindenhol így, de ezek szerint van rá erős központi törekvés, "nevelés".
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
7 707
15 160
113
348836714_640893727944886_3847983667066897643_n.jpg
 
 • Tetszik
 • Imádom
Reactions: Ooorky and fishbed

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 229
11 795
113
AI segítségével generált "Milyen lenne az Aliens animében"


Ugyanez Terminátorral. Mondjuk érdekes szájízt ad, hogy egy AI generálja le az emberiséget elpusztító filmbéli AI (Skynet) emberek kiirtására használt gépeit...

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
13 894
20 368
113