Nem, nem rád céloztam, igazság szerint senkire nem céloztam, csak idéztem egy szerintem rendkívül jó és mértékadó mondatot.Teljesen egyetértek, a katonáskodáshoz kemény gyomor kell. Puhányoknak semmi helye
Ha rám céloztál az idézettel, akkor el kell keserítselek. Nem vagyok magyar Na jó, de csak egy picit. Az is olyan csángó, szóval nem igazi. Amennyiben a bekezdés további részét is rám érted, ki kell ábrándítsalak. Kiváló (műszakis) katona voltam. Mondjuk a fegyelemmel voltak gondok ... Szegény és általam nagyon tisztelt megboldogult ezredesem amennyire eleinte kérlelt hogy maradjak, szerintem legalább annyira megkönnyebbült amikor leszereltem
Igazad van ulippoval kapcsolatban, de marhára jólesett
Tévedésbe ne ess, én nem keverek senkit senkivel
A katonáskodáshoz a kemény gyomor nagyon kevés: a katonáskodás valójában acélos gerincet igényel. Példának okáért, ha az ellenséget rajtakapod, hogy a cilviljeiddel erőszakoskodik, akkor szó nélkül végzel velük - de azokkal az életformákkal is, akik veled azonos egyenruhát viselnek és az ellenség civiljeivel erőszakoskodnak. Mi több, akár az életed árán is meg kell védened tőlük az ellenség civiljeit, ellenkező esetben alkalmatlan vagy embernek, magyarnak (vagy bármi másnak) és főleg katonának.
Igen, jól tud esni az ilyesmi, de meg lehet ugyanezt fogalmazni burkoltabban is, amivel nem adsz munkát GrGly-nek, de ulippo "barátunk" is érti.
Ha nem keversz senkit, akkor minden oké: bennünk, magyarokban az a jó, hogy például olyan kiváló hazafiakkal is rendelkezünk, akik úgy adták életüket a hazáért, hogy adott esetben egy szót sem tudtak magyarul, mert nem magyarok voltak: minimum annyival tartozunk nekik, hogy nem a nemzetiségük/vallásuk alapján döntjük el, hogy kik voltak, hanem a tetteik alapján, márpedig azzal sok melldöngetős "magyart" sz*rrá aláznának bármikor.