Itt a teljes beszélgetés magyarul. Oroszország reménysége ezekben a fiatalokban van, ha Putyinnal együtt kikopik a kommunizmusban szocializálódott generáció és átadja a helyét nekik akkor véget érhet ez a posztszovjet mentalitású rezsim, Oroszország kibékülhet a szomszédaival akiket Putyin támadott meg és együttműködhet az EU-val kevesebb erőszak és több bizalom mellett.
https://444.hu/2017/03/22/onnek-fogalma-sincs-az-orosz-diakok-lazadasa-a-putyinista-tanaraik-ellen
Ha Oroszország célja a bukás, akkor valóban ezek az utolsó "reményeik"... Tájékozatlan, buta és nagy eséllyel gazdag, elkényeztetett kölkök. Ez utóbbit saját tapasztalatból írom. Kb 10 éve összefutottam online F1 szimulátor versenyen egy pszkovi gyerekkel. Akkor még nem tudtam oroszul, viszont angolul beszélgettünk. A gyerek full sötét volt. Amikor kiderült, hogy én az EU-ban lakom, akkor el volt ájulva, hogy hú itt minden aranyból van, stb. Aztán kicsit belementünk,hogy kinek milyje van, és hogyan, mikor jutott hozzá. A gyerek szidta Putyint, de azért közben kiderült, hogy az anyja vállalkozása pont a putyini időszakban kapott pénzügyi támogatások miatt erősödött meg. Aztán csak úgy mellékesen, miközben sírt elkezdte mutogatni, hogy milyen cuccai vannak, amit játékhoz használ. Zsír új 22 colos LCD monitor( akkor még az újdonság volt), Logitech Momo FFB versenykormány gázpedállal(akkoriban 65 000 ft volt darabja), bivalyerős PC. Ehhez képest nekem akkor volt egy ősöreg 15 colos CRT monitorom, egy még épp elmegy kategóriájú PC-m és egy 8 000 ft-os versenykormányom.
És sírt,hogy ő milyen rosszul él, közben pedig nekem voltak lepukkant cuccaim, aki a "kánaánban" élek...
Mellesleg a bizalom nagyon sokáig megvolt Putyin részéről az EU és az USA felé is. Nem egy lépése,ötlete bizonyította ezt(pl. közös rakétavédelmi rendszer), arról már nem ő tehet, hogy az USA és az EU megpróbálta őt és az országát levegőnek nézni, átverni, és kicseszni vele ahol csak lehet. Most pedig mivel ez úgy tűnik,hogy nem jött össze sokadik próbálkozásra sem, ez a legnagyobb örömük, hogy a drogos 444-es újságírók ottani tájékozatlan gyerekekről készült videókat mutogatnak, hogy azoknak bizony "igazuk van"... Ezeknek a gyerekeknek például nem kellett volna hiányoznia a történelem órákról. Akkor elképzelhető,hogy a Krím félszigettel kapcsolatban sem beszélnének ekkora marhaságokat. Elég szégyen, hogy én magyarként jobban ismerem a Krím félsziget történetét, mint ők akik ugye echte oroszok volnának.Egyetlen dolog amit megértek bennük, hogy kiálltak a barátjuk mellett. Ez egy szép gesztus, de a többi az a színtiszta butaság és tájékozatlanság kiütközése.